Menu
 • Teambuilda

Som chef fattar man många beslut - det sägs att en bra chef bör fatta minst ett beslut om dagen. För att fatta dessa beslut krävs ofta ett möte där man samlar rätt människor för att analysera alternativen och komma fram till en slutsats.  Jag har sedan länge accepterat att möten är en av mina viktigaste verktyg på jobbet. Men det är också en av de mest tidskrävande verktygen och därmed ett perfekt föremål för lean optimering.

 • Teambuilda

Jämställdhet är en fråga som ständigt är på tapeten i Sverige, och de flesta företagare och chefer vill nog dra sitt strå till stacken. Att sätta ihop mixade arbetsteam är dock inte alltid lika lätt som det låter, bland annat för att vissa branscher är väldigt homogena. Är det värt ”besväret” att skapa en könsmixad arbetsplats? Och är politisk korrekthet verkligen bra för verksamheten?

 • Teambuilda

Att hitta på bra aktiviteter för teambuilding är inte alltid det lättaste. Risken är stor att övningen får motsatt effekt och att någon eller några i teamet känner sig exkluderade. Lyckad teambuilding bygger på att man respekterar de individuella olikheterna i gruppen - det är trots allt dessa som gör er dynamiska och kreativa.

 • Uppleva

En elitidrottare måste alltid vara bäst när det verkligen gäller – ett fåtal misstag kan i värsta fall rasera en hel livsdröm. För att lyckas som professionell idrottare räcker det därför inte med sportslig talang. Den som saknar de rätta mentala verktygen riskerar att knäckas vid minsta motgång - därför behövs idrottspsykologin, förklarar Fredrik Sandin.

 • Ledarskap

Den första dagen på jobbet kan vara lätt svindlande för en nyanställd som försöker lära sig hur han eller hon passar in i den nya organisationen. Den takt som verksamhet bedrivs på idag, med ständiga förändringar, kan förvirra även den mest erfarne veteranen. Peter Senge, författare till The Fifth Discipline säger att "en av de viktigaste uppgifterna för ledare i dag är att ge ett konceptuellt ledarskap, att hjälpa människor att förstå vad som händer omkring dem." Ledare gör livet enklare för sina medarbetare genom att ha tydliga förväntningar. Låt oss titta på tre enkla frågor som du kan ställa till dina medarbetare.

 • Ledarskap

100-timmars arbetsveckor var Martin Ströms vardag i den heta IT-branschen i början av 2000-talet. Snart kom insikten om vad han försakade med sin hektiska livsstil. Han tänkte om och hittade ett nytt fokus. Nu ser han livet i skarp HD-tv-kvalitet.

 • Projektleda

Vem har makt över och ansvar för produkterna i ditt företag? Att ge ansvar kan vara ett viktigt verktyg för att öka kreativitet och motivera dina anställda. När teamet få frihet att jobba på sitt eget sätt vinner både individen och företaget.

 • Uppleva

Lunchdiscot Lunchbeat började som en aktivitet bland ett fåtal danssugna vänner i ett garage under Hötorget i Stockholm. Idag har verksamheten filialer i storstäder som Berlin, Paris och New York. Konceptet är enkelt: gå dit på lunchrasten, dansa i en timme och återvänd till jobbet full av ny energi.

 • Ledarskap

I det här korta klippet ger Steve Jobs sin syn på teamwork. ”Om man anställer duktigt folk vill man också få dem att stanna. Därför måste de få ta egna beslut och man måste lita på att de levererar inom sina ansvarsområden. Det är en förtroendefråga”, säger han bland annat.
 

 • Uppleva

Att göra något festligt tillsammans i arbetsgruppen, på avdelningen eller på hela företaget är alltid uppskattat. Men om idéerna till nästa företagsparty är skrala och man har redan åkt segway och fiskat kräftor eller varit på björnskådning, vad gör man då? Här är några tips.

 • Kommunicera

Att genomföra större förändring i en verksamheten kräver samarbete från medarbetarna. En organisation vars medarbetare känner sig obekväma i förändring, kan genom kommunikationssortering, lyckas med konststycket att omvandla medarbetarna till engagerade och förändringsvilliga individer. Det handlar om delaktighet i de organisationsförändringar som genomförs.

 • Ledarskap

Ambassadör Lennart Linnér har kommit hem efter åtta år som ambassadör och blir nu UD:s chefsbemannare. Som högste ansvarig diplomat på våra ambassader, först i Indonesien och senare i Thailand, har han utvecklat sin syn på ledarskap. Det handlar mycket om att försöka att vara ett föredöme och att vara konsekvent. Det ska vara ”högt i tak”. Misstag får göras.

 • Ledarskap

Att ha för många mål som ändras ofta eller inte kommuniceras tillräckligt tydligt, kan lägga krokben för en hel organisation. Stephen Covey pratar om vikten av samsyn och rätt fokus inom teamet. Resultatet får du på köpet.
 

 • Ledarskap

Ambassadör Lennart Linnér har kommit hem efter åtta år som ambassadör och blir nu UD:s chefsbemannare. Som högste ansvarig diplomat på våra ambassader, först i Indonesien och senare i Thailand, har han utvecklat sin syn på ledarskap. Det handlar mycket om att försöka att vara ett föredöme och att vara konsekvent. Det ska vara ”högt i tak”. Misstag får göras.

 • Motivera

Att regelbundet reflektera över och diskutera kring teamets arbetssätt, skapar delaktighet och en öppenhet mellan medlemmarna i arbetsgruppen. Bara att fundera över ett antal frågor kan föra deltagarna närmare varandra och skapa en engagerande arbetsmiljö.

 • Projektleda

När det knakar i fogarna på företaget, lönsamheten sjunker och medarbetare börjar må dåligt är det lätt att skylla på omvärlden. I själva verket är det oftare ett otydligt ledarskap som är anledningen till att en organisation börjar falla isär. Justin Kan beskriver hur det kan se ut, i en aktuell artikel på businessinsider.com

 • Uppleva

Ja, du läste rätt. READ-treat. Läslyx kanske man kan översätta det med och en lek med ordet retreat som betyder dra sig tillbaka i stillhet. Nu kommer readtreaten, där du tillbringar en helg med att läsa tillsammans med andra som också gillar att läsa. En företeelse som börjar sprida sig.

 • Uppleva

Matronanätverket är ett kvinnligt affärsnätverk som startades i Solna hösten 2010, av entreprenören Lena Törner. Sedan starten har antalet medlemmar bara ökat och nu expanderar verksamheten som fokuserar på kvinnor som vill göra affärer med lokal förankring.

LinkedIn

Twitter

Facebook

Instagram