Menu

Motionera

Det kan vara svårt att ta sig all den tid som man kan vilja lägga på träning. Men det handlar inte längre om att enbart ta sig tid till ett motionspass. Det handlar om att göra fysisk aktivitet till en del av din vardag. Lägg vikten vid att få in fysisk aktivitet i allt det du gör. Ta dig pauser i vardagen, pauser som inte innebär att stilla sitta ner, utan pauser som ökar din rörelse och som gör hela dig gott. Hälsofördelarna är många, du har säkert hört om dem, ökad psykiskt välbefinnande, lägre blodfetter, lägre midjemått och minskad risk för hjärt- och kärlsjukdomar, för att nämna några.

CrossFit är en relativt ny träningsform. Den har sitt ursprung i USA och startades på allvar i Kalifornien på nittiotalet, av den före detta gymnasten Greg Glassman och hans dåvarande fru Lauren Glassman. Det handlar om varierad styrke- och konditionsträning som kombinerar styrkelyft, sprint, gymnastik, så kallade kettlebells och intervallträning.

Emma Richardsson, vår hälsocoach, har tagit grepp om trapporna på jobbet. Tävla i trapporna och få igång dina kollegor! Det är bara hälsovinster.

 

Träning på arbetstid får inte bara den enskilde individen att må bra, utan det är också lönsamt för företaget, visar en studie som gjorts av forskare vid Stockholms Universitet och Karolinska Institutet.

På ett gym i ett sjukhus på Kungsholmen i centrala Stockholm tränar Nina Brink, 85 år, för fullt. "Ni kanske inte tror att det är så för oss 85-åringar. Men vi måste göra det här, man blir stel och konstig". Intensiv styrketräning kan faktiskt bromsa åldrandet.

Undervärdera inte vardagsmotionen efter semestern. Efter en skön ledighet kommer kraven krypande med alla deadlines och möten. Då är det läge att försöka komma igång med motion och träning som du känner passar dig. Ta det i din takt och se till att det är roligt, annars blir det aldrig långvarigt.

Nej. Man måste inte göra allt eller inget. Man måste inte kunna springa ett maratonlopp för att känna att man rör på sig. Det finns enkel vardagsmotion som får dig att må bra långsiktigt. Motivation.se har knepen som får dig att bli piggare med lågintensiv träning.
 

Varje steg räknas. Varje rörelse och varje pulsslag. Vardagsmotion är helt klart underskattat! Gå till mötena, ta trapporna och gå till din kollega och ta en pratstund istället för att skicka alla mail. Det är dags för ett friskare Sverige, i vardagen. Varje dag!

Monotona rörelser och oergonomiska ställningar i en stillasittande arbetsmiljö är förödande för kroppen. Enkla medel som ökar chansen till rörelse på kontoret minskar också risken för värk i rygg och axlar. Du kan göra förändringen redan idag.
 

Partners

Litteraturtips

LinkedIn

Twitter

Facebook

Instagram