Menu

Ledarskap

”Oavsett om vi pratar om individer eller om en hel grupp så är principen för att komma vidare densamma: lyssna, förklara och kommunicera så att alla förstår. Då skapar du en grund för god motivation.” Det säger Jan-Eric Sundgren, senior rådgivare för Volvo, som här förklarar hur man motiverar en medarbetare, vad som krävs av en god ledare – och hur han helst njuter av en ledig dag…

I början präglades Internet av frihet och öppenhet. Men på senare år har någonting förändrats – totalitära stater, Big Data och ”Haters” har tagit över utvecklingen allt mer. Idag är nätet på väg att bli begränsat, slutet och kontrollerat. Hur länge till kan den trenden fortsätta innan vi tröttnar på alltihop?

Som barn lekte jag med mina kompisar. Vi var ute, cyklade, byggde kojor, letade efter vackra porslinsbitar på åkern. I tonåren pratade vi. Jag minns särskilt de timslånga telefonsamtalen efter skolans slut, innan det var dags för träning. Mobiltelefoner, datorer, iPads eller appar fanns inte. Idag kan jag stilla undra hur vi klarade oss utan uppkoppling. Vanans makt är stor. Om jag mot förmodan skulle glömma mobiltelefonen när jag åker till jobbet skulle jag bildligt sett känna mig naken. Något skulle fattas mig.

Både erfarenhet och forskning visar att människan är en kreativ och skapande varelse. Varje människa bär på en potential och vill bidra med sin kompetens, förmåga och sin kreativitet tillsammans med andra. Det är denna kraft som tagit hela mänskligheten från att bo i grottor till att både kunna resa runt jorden, ja till och med till månen och tillbaka, bota dödliga sjukdomar och skapa ett högt utvecklat samhälle med allt vad det innebär.
Alla människor kan alltså bli kreativa – om de får rätt förutsättningar.

I responsen jag fick från er läsare efter förra artikeln är nyttan av att prioritera medarbetare och att vara nära dem, ett återkommande inslag. Tack för er input och för att ni delar med er av era ledarerfarenheter! Era viktiga synpunkter tar mig till ämnet i dagens artikel.
Vi har de senaste åren sett en tydlig och skrämmande utveckling - den psykiska ohälsan ökar lavinartat på våra arbetsplatser. Problemet lyfts gång på gång på arbetsplatserna och i media men vad görs konkret för att åstadkomma förändring?  Nu kommer nya föreskrifter från Arbetsmiljöverket – de är till för att hjälpa dig! Särskilt betydelsefulla är de för dig som är mellanchef.

"Jag tycker mitt jobb är väldigt roligt och är passionerad i det jag gör. Bara genom att visa det, att vara passionerad och motiverad kommer man ganska långt. Men om en enskild individ inte är motiverad måste man verkligen gå till botten med varför." Läs ledarskapsintervjun med Ann Krumlinde, VD, Danske Bank Sverige - om motivation, vikten av tydliga målsättningar och vad som ger henne kickarna i vardagen.

Hela livet består av olika typer av förhandlingar – både på jobbet och hemma. Lars-Johan Åge är doktor vid Handelshögskolan i Stockholm, utbildad i förhandling på Harvard Law School i USA och listad i Dagens Industri som en av Sveriges populäraste föreläsare. Han har forskat på förhandlingsteknik och vad som styr oss människor i en förhandlingssituation. Om det föreläser han på Lunch & Learn 28 januari i Stockholm. Vi ställde honom några frågor och lär oss bland annat att han vill förpassa begreppet ”win-win” till historien…

Gott nytt år! Vad gjorde du för att välkomna 2016? Bjöd in till nyårsfest? Skålade in tolvslaget? Tillbringade tid för att reflektera över det gångna året och skapa en plan för att göra det mesta av den nya? Ofta motiverar övergångstider - som det nya året eller början av en säsong - oss som människor att göra förändringar och pröva nya saker. Det är förmodligen därför vi ger nyårslöften: lovar att gå ner i vikt och gå till gymmet bara för att finna det överfullt. Det är en naturlig tidpunkt att "vända blad."

Den mänskliga hjärnan är det mest komplexa organet vi har och forskningen kring hjärnans funktioner är ytterst mångfacetterad. Studier genomförs för att förstå olika aspekter av nervsystemet, både under normala förhållanden och vid specifika sjukdomstillstånd. Kognitiv neurovetenskap – biology of the mind – är en inriktning inom neuroforskningen som integrerar psykologi och biologi. Här studeras människans tankar, känslor och beteenden utifrån biologiska mekanismer och aktiviteter i hjärnan.

Under hösten 2015 har bland annat ledare ur Gaia Leaderships ledarpanel, HR-chefer och dagens unga svarat på en undersökning om hur man ser på morgondagens ledarskap. Den här gången var fokus på 80-talisterna när analysföretaget Kairos Future med Gaia som partner genomförde studien Morgondagens ledare 2015. Syftet var att jämföra attityder och trender hos 80-talisterna idag med 70-talisternas syn på ledarskap när de tillfrågades för tio år sedan.

Erik Ringertz, vd på Netlight, är en eftertraktad talare. Han har inte bara deltagit vid Årets VD 2015 och blivit utsedd till Årets Chef 2014 - han har också medverkat som talare för TED Talk. Här är den engelska versionen av hans lysande dragning om självorganiserade organisationer och om hur han och alla medarbetare på Netlight arbetar med utan titlar - men med och för människor.

”Om ingen flyger skulle inget lyfta, men om alla flyger var för sig skulle heller inget större uppstå.” Erik Ringertz, vd på Netlight, talade på Årets VD och berättade om hur han lyckats skapa en självorganiserande organisation utan chefer och utan titlar. Metoden kallar han för Boid, ett begrepp som kan appliceras på fågelflockar som flyger i grupp och som organiserar sig löpande i en böljande rörelse på himlen. Vem som leder växlar utifrån omständigheter, kompetenser och förutsättningar. Alla är en del av helheten och alla är lika viktiga för framåtrörelsen. Hör en föreläsning som andas framtid, lustfyllt företagande och äkta mänsklighet.

De innovativa informationsteknolgiska och starka företag som leds med unik framgång idag har tydliga gemensamma nämnare: De är organiska, öppna för förändring, flexibla - och oerhört fokuserade på människorna i verksamheten. Det, och mycket mer, har forskaren Annika Steiber sett i sina studier av bland annat Google, LinkedIn och andra innovativa företag i framkant. Se och hör hennes innehållsrika föreläsning från höstens upplaga av Årets VD. "The Silicon Valley Model är raka motsatsen till standardisering. Man arbetar med automatisering och IT-system för att frigöra människans tid till innovation och kreativitet.”

VD-barometern 2015 visar att våra vd:ar tycker att medarbetarfokus är det viktigaste för att skapa resultat. Samtidigt kan vi i samma undersökning se att vd väljer att inte fokusera på medarbetarna och deras förmåga och kraft. Högst upp på listan kommer istället försäljning och tillväxt. Varför är det så? När vi vet att det är medarbetarnas engagemang och de mjuka värdena som ger bäst resultat. Här kommer mitt engagemang in för nu är det dags att gå från ord till handling.

Partners

Events

Emotionell intelligens, EQ
10 februari, 2016 - 08:00
Förbättra kommunikationen i arbetsgruppen!
4 maj, 2016 - 08:00

LinkedIn

Twitter

Facebook

Instagram