Menu

Intervju

Hampus Svenblad är innovationsledare på företaget IL Recycling, som är leverantör av hållbara återvinningstjänster. Det är i övrigt en ganska stagnerad bransch, berättar han – men det är också det som gör jobbet utmanande och spännande. När resultatet lyckas är det fascinerande att se hur stor förändring som kan åstadkommas genom en enda idé. Vägen dit kan dock vara lång och full av hinder: ”Det är svårt att få individer att ändra ett beteende, bryta ett spårberoende och acceptera en förändring. Det kräver förmåga till nytänkande från individen och en tillåtande organisation”.

Marie Ryd är vetenskapsjournalist, föreläsare, konsult och chefredaktör för tidskriften Holone. Hon är efterfrågad som föredragshållare och den 19 november håller hon i Lunch & Learn som hålls på Aveqia i Stockholm. Hon kommer bland annat att prata om ”flow” – detta ljuvliga tillstånd som får tiden att bli obetydlig och sinnet att flyta fritt. Det är höjden av effektivitet och välmåendets epicentrum. Hur funkar flow och hur tar vi oss lättare dit? Och hur kan chefer och ledare bygga en företagskultur där flow får utrymme? Marie Ryd svarar.

Erik Ringertz är medgrundare och VD för IT-konsultbolaget Netlight och utsågs till Årets Chef 2014. Han är känd för sin moderna ledarstil, sin tro på mångfald och sitt okonventionella sätt att se på ledarskap och organisation. Som talare på Årets VD 2015 kommer han att prata om ett ämne som ligger honom varmt om hjärtat – ”självorganiserande organisationer”.

Innovation är ett hett ämne i dagens näringsliv. Alla vill vara innovativa – men alltför många företag sitter fast i gamla hjulspår med ett ledarskap som inte är anpassat efter en värld som förändras i allt snabbare takt.
Forskaren och entreprenören Annika Steiber har bland annat studerat innovationsarbetet och ledarskapet på Google. Resultatet av den forskningen kommer hon att berätta om som talare på Årets VD 2015.

Vad är det som händer i vår samtid? De stressrelaterade sjukskrivningarna ökar lavinartat och den psykiska ohälsan slår rekord. Nya styrsystem och organisationslösningar adderas till de gamla och inget tas bort när nya krav läggs på högen. Endast 16 procent av medarbetarna känner ett engagemang i sitt jobb och 10 procent motarbetar organisationen aktivt. Vad kostar allt det här – i både pengar och livskvalitet? Kjell Lindström och Magnus Dalsvall är aktuella med uppföljaren till bestsellern Bortom tankefällan. I nya Äkta organisation konstaterar författarna att det inte finns en lösning som passar alla - men med kunskap om hur vi människor fungerar i dagens komplexa organisationer kommer vi i alla fall en bit på vägen.

Martin Geijer beskriver sig själv som en ”teatermaskin”. Han regisserar, skriver, utbildar, spelar, coachar. Och mycket genomsyras av ledarskapet – både av sig själv och av andra. Motivation.se träffade honom och pratade kreativt ledarskap, improvisation och den gränslösa fantasin som tillsammans skapar något nytt – K-ledarskap. Kom ihåg var du hörde det först…

Forskaren Annika Engström har fått förfrågningar och önskemål kring att omformulera sin avhandling till en populärvetenskaplig bok som kan nå ut brett. När man tar del av hennes forskningsresultat förstår man varför. I hennes studie kring lärande samspel för effektivitet i organisationen, finns en hel knippa nycklar till hur vi kan undvika att bygga in problem i våra processer. Enkelt uttryckt handlar det om mellanrummet – att förstå vad som händer i mötet och i den mänskliga kommunikationen i organisationen. Det är när vi förstår det som vi också kan börja se våra svaga punkter som hämmar produktivitet och i förlängningen påverkar lönsamheten negativt.

”Jag är handelsresande i ångest, elände och depressioner.”  Så brukar vd:n Anders Gustafsson, resursfabrikör, inleda när han är ute och föreläser och tar upp frågor som ”Vad är bra ledarskap för en sådan som mig”? Och hur kan ni använda och tjäna pengar på ”en sådan som mig”? Han rör om i grytan, utmanar och ger tankeställare i storyn om sin resa från långtidssjukskriven till vd för Resursfabriken. 

Fortfarande återkommer Thomas Carlzon till sin pappas råd då och då – ”Stå alltid kvar med fötterna i verkligheten.” Kanske är det en sån tanke som gjort att han aldrig slutar se de medarbetare han har omkring sig när han rör sig i organisationen? I en intervju delar han med sig av sin ledarskapsfilosofi. Den innehåller bland annat en fyrklöver.

Kan konflikter vara trevliga? Förmodligen svarar du nej. Däremot kan vi öka kompetensen kring hur vi hanterar dem – och därmed ta kommando över situationen och de beteenden den väcker i oss. Vi kan öka vår ”Relationsship Awareness”. Thomas Erdös och Catarina Dehlin på Personal Strengths arbetar dagligen med att öka människors konfliktkompetens. ”Det är som vilken annan skill som helst – och går givetvis att träna upp”, säger Thomas. Have a Nice Conflict är möjligt – och det angår oss alla.

2010 fick han utmärkelsen ”Sveriges Bästa Unga Chef”. I augusti 2012 blev han vd på 3. Året efter utsågs han till ”Årets ledare i telekombranschen”. Det verkar som Nicholas har hittat rätt i sin ledarstil. Vi blev nyfikna och ställde några snabba frågor om ledarskap för att få veta vad som kännetecknar en bra chef och se vilka råd han ger till nya förmågor.

Socialförvaltningen i Stockholm står inför stora utmaningar; antalet anmälningar om barn som far illa ökar och arbetsbördan blir allt tyngre för handläggarna. Personalomsättningen är stor och det är svårt att rekrytera nya chefer. Att vara ledare inom en sådan verksamhet är tufft - men också stimulerande. "Det är viktigt att du som ledare finns tillgänglig och hjälper medarbetarna att göra rätt prioriteringar", säger Sandra Rosquist, bitr. enhetschef på Socialförvaltningen i Farsta.

Ledarskap handlar om att se individer och att få kollegor att våga och vilja ta ansvar. Som chef är det en ovärderlig gåva att kunna tyda de subtila signalerna som finns på en arbetsplats, något som Monica Lindstedt har fått lära sig tack vare hästarna – som också lärt henne att målinriktat arbete lönar sig.

Som ung styrman på ett lastfartyg lär man sig snabbt de speciella förutsättningar som råder på sjön. De gamla sjöbjörnarna låter sig inte hunsas av valpiga ungdomar med högskoleutbildning - ödmjukhet och lyhördhet är ett måste. Samtidigt kommer delar av besättningen från andra kulturer med en helt annan syn på ledarskap och hierarkier. Och icke att förglömma - du har ett fartyg att styra också. "Plötsligt är det en maskin som går sönder eller en fiskebåt som kommer ivägen. Då gäller det att ha is i magen, säger f.d. styrman Fredrik Strömbäck."

Partners

Events

Transformational Presence Leadership
4 september, 2017 (Hela dagen)
Samuel Young, tidigare Head of Digital Transformation på ICA, berättar om sina erfarenheter av att genomföra digital transformation i praktiken. Vilka är hans ledarskapsnycklar? Förutom Samuels perspektiv får du tillfälle till dialog med övriga deltagare samt Gaia Leaderships två partners Elisabeth Ahremark och Mikael Malmgren.
6 september, 2017 - 07:30
Informationslunch i Stockholm
18 september, 2017 - 12:00
Facilitering
9 november, 2017 (Hela dagen)

Litteraturtips

LinkedIn

Twitter

Facebook

Instagram