Menu

Ett pris att vara stolt över

Motivation.se instiftar, tillsammans med Executive People, utmärkelsen Årets vd.

I mitt arbete med företag har jag mött många ledningsgrupper, chefer och medarbetare som efterfrågat stöd i sin utvecklingsprocess. Jag har sett mycket av spännande utvecklingsarbete och kärnan som får detta att hända.

Det är mycket som ska fungera och många bitar i pusslet som ska matcha varandra – ekonomisk bärighet, motivation och trivsel hos medarbetarna, affärsutveckling och framför allt nöjda kunder. Förväntningarna är stora från många intressenter.

Alla inom ett företag är viktiga. Alla behövs. För att en organisation ska få kraft att lyckas och få medarbetare som bygger morgondagen, behövs ett starkt ledarskap. Ytterst är detta företagets VD.

Framgångsrika VD:ar har förmågan att leda människor och få dem att växa. De skapar också delaktighet och samverkan i de processer som för arbetet framåt. Förmågan att skapa utveckling har alltmer blivit VD:s kännetecken.

När jag och Bosse Brixeman, VD på Executive People, tillsammans började fundera kring kriterierna för utmärkelsen Årets VD, så fanns CSR-tanken med redan från början. För oss känns det självklart att en modern ledare också tänker stort och brett i sin roll. Som företagsledare har man alltid ett ansvar som sträcker sig längre än den egna organisationen - och det är viktigt att ha ett helhetsperspektiv. Ett gott ledarskap är etiskt och hållbart.

I utmärkelsen Årets vd är ett aktivt CSR-arbete därför ett av huvudkriterierna. Men inte det enda…

Här kan du läsa mer om utmärkelsen och dessutom nominera just din kandidat till Årets vd!

Ta chansen! Lyft fram en vd som verkligen gör skillnad.


Våra bloggare

Bloggar om ledarskap, unga talanger och rekrytering
Bloggar om normer och strategisk jämställdhet

LinkedIn

Twitter

Facebook

Instagram