Menu

Den motiverade arbetsplatsen

Mjukvaruföretaget SAS Institute utsågs tidigare i år till Europas tredje bästa arbetsplats. Grunden till framgången är ett gott ledarskap och en företagskultur som bygger på kommunikation, respekt och snabb återkoppling, berättar företagets HR-chef Kerstin Wejlid. "Om en medarbetare gör någonting bra så hörs det i korridorerna", säger hon till Motivation.se.

Blocket AB är ett snabbt växande företag med många unga och drivna medarbetare som har förmånen att få arbeta med sin hobby, berättar HR-chefen Martina Ehn. För att få de unga talangerna att trivas på arbetsplatsen satsar företaget på personalhälsa, motiverande ledarskap och en öppen kultur där alla medarbetare respekteras för vad de kan - oavsett om de bär slitna jeans eller kostym.

Ett familjeägt företag som tillämpar management by love och ser medarbetarnas hälsa som en av de viktigaste faktorerna för framgång. Det är Rejlers, Sveriges tredje bästa arbetsplats, i ett nötskal.

C&M projekt jobbar med projektledning inom byggbranschen och blev 2010 utsedd av Veckans Affärer till en av Sveriges bästa arbetsplatser. Och när samma tidning presenterade sin senaste lista över näringslivets mäktigaste kvinnor hamnade C&M projekts VD, Krusbeth Kristenson, på plats 42 av 125.

När Great Place To Work Institute utnämnde Sveriges bästa företag i förra veckan, fanns träningskedjan SATS med som en av landets bästa arbetsplatser. Anna Raftheim, som är personalchef på SATS Sverige, kan tala om varför.

Mobilföretaget 3 är ett av Sveriges bästa ställen att jobba på. Både 2009 och 2010 utnämndes företaget av GREAT PLACE TO WORK® INSTITUTE till den bästa arbetsplatsen.  På tidningen Chefs kompetensgala 2010 fick två chefer pris i kategorierna ”Årets Unga Chef”, ”Årets Hälsofrämjande Ledarskap”, ”Årets marknadschef” och en andra plats i kategorin ”Framtidens kvinnliga ledare”. Vad är hemligheten och hur motiverar 3 sina medarbetare?

Partners

LinkedIn

Twitter

Facebook

Instagram