Menu

Säljmetoder

Ett säljår är långt. Det är tufft att orka ge allt ett helt år, varje dag. Ibland ställer företaget till kickoff eller konferens och hittar på saker som ska inspirera säljkåren. Och det är bra!

Att tro på att du själv kan lyckas är en av grunderna som du måste stå på för att bli en framgångsrik säljare.

Hur ser det ut i din bransch? Just nu, om en månad eller om ett år? Låt mig gissa. Antingen har det gått upp eller ner.

En professionell och genomtänkt paketering av företagets erbjudande är ofta en avgörande framgångsfaktor som inte bara hjälper kunden att fatta ett köpbeslut. Det är också ett genomtänkt sätt att baka in fler servicetjänster i erbjudandet och ge kunden mer valuta för pengarna.

När det är dags att kontakta kunder och sälja in företagets tjänster eller produkter är det lätt att drabbas av osäkerhet, rädsla och en känsla av att inte våga vara alltför offensiv och ”gåpåig”. Rädslan för att känna sig som en klassisk ”krängartyp” begränsar många i försäljningssammanhang. Utgå från att du ska vårda relationer och uppfylla kundens behov snarare än att ”kränga”.

Webbprestandaexperten Sven Hammar ger dig tio användbara tekniska tips för att optimera din sajt för bättre e-handel.

En marknad där förutsättningarna hela tiden förändras kräver också flexibla säljmetoder. Kunder idag vågar ifrågasätta gamla sanningar och tvekar inte att byta leverantör om de inte är nöjda. Hur möter säljteamen den nya marknaden bäst?

Behovet av olika typer av säljprocesser är stort på en marknad i ständig förändring. Solution selling – lösningsförsäljning – bygger på att lösa kundens problem genom ett tätt samarbete.

LinkedIn

Twitter

Facebook

Instagram