Menu

Uppleva

Under mina år i eventbranschen har jag uppmärksammat att många event ofta inleds spontant och är ganska oplanerade med alltför lite eftertanke.
"Vi borde ha ett event!”
”Ja men det ska vi ha, det bör man ju ha…”
”Vi kör! Boka lokal, mat och talare så bjuder jag in lite kunder.”
Problemet som ofta uppstår är att man inte har tänkt igenom helheten, undersökt deltagarnas faktiska behov och tagit detaljerna på allvar. Vi är olika individer med olika höga krav angående vad som upplevs som ett bra event och inte. I många fall är det inte hur storslaget eventet är som avgör hur hög kundnöjdheten blir. Istället är det förmågan att ta detaljerna på allvar som gör skillnad.

Kom in i värmen, sätt dig till rätta och njut tillsammans med vår vinskribent Josephine Edelskog. Här presenterar hon en programserie som kommer att handla om vardagsnjutning – Jospehine kommer att inspirera, inte diktera. Första avsnittet är en helgspecial hemma hos Stefan Carlsson som grundade Werners Gourmetservice. Välkommen att botanisera i god mat och dryck som finns tillgänglig för alla - trots lyxformat, eller som Stefan själv säger: ”celebration food”. Titta och njut. Och kanske få användbara tips inför nyårssupén?

Det är inte bara barn som uppskattar julkalendrar. Nu kan du räkna ner december tillsammans med oss på Motivation.se. Varje dag, hela vägen fram till den 24:e, öppnar vi upp en artikel eller annat intressant material ur vårt arkiv. Och på julafton ger vi bort något som vi tror att du vill ha... Erkänn att du blir nyfiken? Välkommen in!

Klicka här för att komma till vår julkalender!

Intresset för ost ökar i Sverige. Vi äter mer ost, vi väljer med större omsorg och på små gårdsmejerier landet runt tillverkas allt från brie till mozzarella. Här är några tips på inhemska ostproducenter att provsmaka ifrån.  Och så några tips på rediga ostmiddagar. Say cheese!

Att Sverige är vackert och fantastiskt på många sätt och vis, det vet vi redan. Och du har säkert dina egna smultronställen och favoritplatser att besöka. Kanske är rutten redan lagd, men här får du chansen att upptäcka  nya favoriter. Vi har samlat några spännande utställningar väl värda ett sommarbesök. Ta en omväg eller kör raka spåret. Kultur är kul.

Läsning tillhör hela året, men av någon anledning blir sommaren den perfekta årstiden för att släppa fram den inre bokmalen extra mycket. Här kommer några utvalda tips om du känner att du inte orkar välja själv i den aldrig sinande bokfloden.

Musik kan göra skillnad. Den kanske inte kan göra den svenska sommaren varm, men möjligen i alla fall mindre kall? Vi har snickrat ihop en lista med lite skön musik av svenska artister. Lyssna - på kontoret eller i hängmattan. Mycket nöje!

Idag är det enkelt att ordna picknick, varenda affär erbjuder mängder av färdig mat och det finns sushi och pizza i vartenda gathörn. Men här är ändå några tips för hur du syr ihop en trevlig picknick eller fixar utflyktsmat, utan att ha allt för mycket tid.

Med namn som Tomas Enhager, Magdalena Forsberg, Olof Röhlander och Alexandra Pascalidou i sitt nätverk har SAJ Förmedlingsbyrå tagit en unik plats på föreläsarscenen i Sverige. Målet är att kunna inspirera och motivera – men också att sprida kunskap och erbjuda kunniga föreläsare för alla tillfällen.

En elitidrottare måste alltid vara bäst när det verkligen gäller – ett fåtal misstag kan i värsta fall rasera en hel livsdröm. För att lyckas som professionell idrottare räcker det därför inte med sportslig talang. Den som saknar de rätta mentala verktygen riskerar att knäckas vid minsta motgång - därför behövs idrottspsykologin, förklarar Fredrik Sandin.

Hur skapar och bygger man ett företag som håller sig starkt och konkurrenskraftigt på marknaden? Hur gör man för att hålla ihop företaget under stormiga tider och hur skapar man en känsla av tillhörighet bland medarbetarna? De mest framgångsrika företagen är de företag som har en stark företagsledning, företagskultur och där medarbetarna har en känsla av samhörighet och delaktighet.

Kanske är chokladen, ölen, musslorna och serierna de främsta anledningarna till att åka till Bryssel? Eller så åker du dit bara för att det är en skön stad att vara i. Här är några små tips, både för magen och ögat.

Går du och längtar efter något mer i livet? Känner du en längtan efter att bo och jobba på ett annat sätt? Kanske är det digital nomad du ska bli? Ann Ljungberg och Camilla Lebert Hirvi är båda digitala nomader och höll nyligen en föreläsning om hur man blir en sådan.

Visst är det härligt att få upp farten. Mycket står på spel och målen ska uppnås innan slutet på året har gått. Det är dock lätt hänt att rusa på för fort och glömma bort att tänka igenom milstolparna på vägen. Det är de som får oss att stanna upp en aning och ge oss ny kraft och energi.

Partners

Events

Emotionell intelligens, EQ
7 december, 2016 - 08:00
Emotionell intelligens och problemlösningsförmåga
22 februari, 2017 - 08:00

LinkedIn

Twitter

Facebook

Instagram