Menu

Teambuilding

En elitidrottare måste alltid vara bäst när det verkligen gäller – ett fåtal misstag kan i värsta fall rasera en hel livsdröm. För att lyckas som professionell idrottare räcker det därför inte med sportslig talang. Den som saknar de rätta mentala verktygen riskerar att knäckas vid minsta motgång - därför behövs idrottspsykologin, förklarar Fredrik Sandin.

Lunchdiscot Lunchbeat började som en aktivitet bland ett fåtal danssugna vänner i ett garage under Hötorget i Stockholm. Idag har verksamheten filialer i storstäder som Berlin, Paris och New York. Konceptet är enkelt: gå dit på lunchrasten, dansa i en timme och återvänd till jobbet full av ny energi.

När det sker förändringar på arbetsplatsen eller i arbetsgruppens sammansättning kan det uppstå ett behov av att stärka gruppgemenskapen. Målet med teambuilding är att uppnå tillit, och nyckeln till att lyckas med det är öppenhet, säger organisationskonsulten Tomas Eriksson.

Att göra något festligt tillsammans i arbetsgruppen, på avdelningen eller på hela företaget är alltid uppskattat. Men om idéerna till nästa företagsparty är skrala och man har redan åkt segway och fiskat kräftor eller varit på björnskådning, vad gör man då? Här är några tips.

Ja, du läste rätt. READ-treat. Läslyx kanske man kan översätta det med och en lek med ordet retreat som betyder dra sig tillbaka i stillhet. Nu kommer readtreaten, där du tillbringar en helg med att läsa tillsammans med andra som också gillar att läsa. En företeelse som börjar sprida sig.

När människor är tillsammans uppstår förr eller senare konflikter. Orsaken varierar, men gemensamt för alla konfliktsituationer är otillfredsställelse i någon form. Och nästan alla heta diskussioner eller gräl är utvecklande.

Matronanätverket är ett kvinnligt affärsnätverk som startades i Solna hösten 2010, av entreprenören Lena Törner. Sedan starten har antalet medlemmar bara ökat och nu expanderar verksamheten som fokuserar på kvinnor som vill göra affärer med lokal förankring.

En aktivitet där gruppen ska bygga något tillsammans sätter alltid prov på samarbetsförmågan. De olika personligheterna kommer till sin rätt när uppgiften ska lösas och lärdomarna berikar arbetet i vardagen.

Behovet av att utveckla samarbetet i ett team är konstant. Förändringar i gruppen och nya förutsättningar gör att det ständigt är nödvändigt att stärka banden och testa gruppdynamiken. Vilka är trenderna inom teambuildingaktiviteter? Motivation.se håller koll åt dig.

I teambuildingaktiviteten Over and out gäller det att kommunicera och att leda andra för att uppnå resultat.

OpenAgile är en vidareutveckling av IT-sfärens arbetsmetoder. Syftet är att hjälpa teamet att arbeta mer fokuserat och målmedvetet. Effektiviteten ökar och affärsnyttan blir synlig på ett nytt sätt.

En arbetsplats behöver många olika människotyper för att skapa dynamik och produktivitet. En grupp medarbetare som tillsammans ska driva ett projekt tjänar på att ha en rad olika personliga egenskaper representerade för att uppnå balans. Visionären med blicken i det blå är precis lika viktig som realisten med punktlistorna under armen.

Partners

LinkedIn

Twitter

Facebook

Instagram