Menu

Vardag

En genomtänkt playlist kan förändra ditt liv. Det hävdar tre amerikanska forskare, som menar att musik kan fungera som terapi och medicin för att lindra stress samt förbättra minnet och koncentrationsförmågan.

Intresset för ost ökar i Sverige. Vi äter mer ost, vi väljer med större omsorg och på små gårdsmejerier landet runt tillverkas allt från brie till mozzarella. Här är några tips på inhemska ostproducenter att provsmaka ifrån.  Och så några tips på rediga ostmiddagar. Say cheese!

Läsning tillhör hela året, men av någon anledning blir sommaren den perfekta årstiden för att släppa fram den inre bokmalen extra mycket. Här kommer några utvalda tips om du känner att du inte orkar välja själv i den aldrig sinande bokfloden.

Idag är det enkelt att ordna picknick, varenda affär erbjuder mängder av färdig mat och det finns sushi och pizza i vartenda gathörn. Men här är ändå några tips för hur du syr ihop en trevlig picknick eller fixar utflyktsmat, utan att ha allt för mycket tid.

Går du och längtar efter något mer i livet? Känner du en längtan efter att bo och jobba på ett annat sätt? Kanske är det digital nomad du ska bli? Ann Ljungberg och Camilla Lebert Hirvi är båda digitala nomader och höll nyligen en föreläsning om hur man blir en sådan.

Visionärer tittar framåt och ser något vi andra inte ser. De tänker längre och har vi tur kan de förmedla sina tankar och förverkliga sina idéer. Ibland med hjälp av andra eller på egen hand. Visionärer har alltid funnits och om du vill lära av historien, var hittar du bästa visionärerna att inspireras ifrån? Här är några tips!

Öl är mer än ”en stor stark”, det vet de flesta nuförtiden. Men vet du vilken öl som passar till vilken mat? Och hur gör du om du vill skaffa dig en ölsamling? Kanske vill du till och med brygga eget öl. Här är en guide till djupare ölkunskaper. 

Äter du soppa på torsdagarna? Om inte är det dags nu. Soppa är varmt, gott och närande. Billig mat är det också och är du inte soppfrälst än kanske tiden är inne för att omvändas. Så här gör du en röd, en grön och en vit soppa på nolltid.

Här är några praktiska råd för dig som ska ha gäster över på middag och inte har så mycket tid och lust att lägga på matlagningen. Ibland är det ju så och då ska du göra det enkelt för dig.

Skaldjur förknippas med lyx och fest. Till nyår ska vi mumsa hummer och ostron har en air av dekadens och sinnlighet, som vi inte släpper på till vardags. Men kanske kan vi få in mer skaldjur i vardagen utan att ruinera oss? De är goda och ofta väldigt lättlagade, något som kan passa när tiden är knapp.

Har du avgett nyårslöfte inför 2012 för att förbättra något i ditt liv? Tror du att du blir lyckligare om du slutar röka, börja motionera eller hoppa på en kvällskurs? Trams tycker vissa, men forskning visar att det faktiskt går att lära sig att bli lyckligare.

Stela muskler? Stressad? För vältränad? Otränad? Ensam? Sur? Nytt år nya möjligheter, men var ska man börja? Kanske med att boka in en massagebehandling. Låt dig knådas, slappna av och få ny energi. Men vilken sorts massage ska man välja?

Champagne ska vara kall, torr och gratis sa Winston Churchill och visst låter det trevligt. Nu är champagne sällan gratis, utan kostar tvärtom ganska mycket. Är äkta vara värt pengarna? Ja, säger vissa, andra inte. Här kan du läsa om den ädlaste av drycker och om de sorter som inte får kalla sig champagne men som också bubblar helskönt i kistan. 

För många innebär december stress och press. Man springer runt och försöker få ihop det i största allmänhet – matlagning, bakning, julklappshandling och så granen... Allt koncentrerat på en månad som dessutom är mörk och förhoppningsvis kall. Men det finns sätt att värma sig.

Partners

LinkedIn

Twitter

Facebook

Instagram