Årets chefer utsedda

Sveriges bästa chefer fick pris på Kompetensgalan på Grand Hotel i Stockholm.

Ledarskap | ARTIKEL | APRIL 2011

Mikael Ahlerup, vd för Astrid Lindgrens värld, blev Årets Chef. Veronica Lejsved, HR-chef på Bauhaus & Co fick pris som Årets HR-chef. Kaspra Burns och Patrik Hedljung, projektledare på Scouterna, blev utsedda till Årets Ledarutvecklare.

Mikael Ahlerup får priset Årets Chef för att han är ett gott exempel bland Sveriges chefer. Hur många är det till exempel som kan förnamnet på alla sina anställda, i Mikaels fall 350 stycken? Hans positiva sätt att leda företaget och personalen har gjort Astrid Lindgrens Värld till en unik turistattraktion och framgångssaga, både ekonomiskt sett och mätt i kundnöjdhet. Chef står bakom priset.

Veronica Lejsved, HR-chef på Bauhaus & Co får pris som Årets HR-chef för att hon på ett föredömligt sätt i sitt arbete använt sina kunskaper inom kompetensutveckling. Hon är bland annat specialist på att rekrytera internt, detta gäller 95 procent av hennes rekryteringar. Hon har också anställt många unga nya chefer. Talentum HR står bakom priset.

Kaspra Burns och Patrik Hedljung, projektledare på Scouterna, är utsedda till Årets Ledarutvecklare. De får priset för att de på ett nyskapande sätt har utvecklat ledare, förbättrat deras förutsättningar att utöva ledarskap och på så sätt bidragit till att föra ledarskapet i verksamheten framåt. De vill skapa mångfald utan blanda in etnicitet. De arbetar i stället med unga ledare med olika bakgrund och erfarenheter, från förort och innerstad, med lite respektive mycket utbildning. Bakom priset står Ledarna.

Här är alla pristagare:

Årets chef
Mikael Ahlerup, vd, Astrid Lindgrens värld

Ung chef
Martin Tivéus, Sverigechef för konsumentmarknaden, Microsoft

Framtidschef
Sebastian Siemiatkowski, vd, Klarna

Hälsosam chef
Peter Westford, vd, Navigio Rekrytering & Ledarskap

HR-chef
Veronica Lejsved, HR-chef, Bauhaus & Co

Mångfaldsarbete
Kristina Colliander, programchef Barn och Ungdom, SVT

Ledarutvecklare
Kaspra Burns och Patrik Hedljung, projektledare Värdebaserat ledarskap, Scouterna

Stora Hederspriset
Inga-Britt Ahlenius, fd chef för FN:s internrevision

Denna artikel:

  • Spara artikel
  • Betygsätt

Följ ämne:

  • Ledarskap

Dela:

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill