Företagskulturer skildras på ny sajt

Jobbkultur.se ger arbetssökande ett insiderperspektiv.

HR | Arbetsmiljö | Rekrytera | ARTIKEL | DEC 2011

På den nystartade sajten jobbkultur.se kan arbetssökande få en bild av hur företagskulturen ser ut på olika arbetsplatser, baserad på de anställdas beskrivningar. "Målet är att göra det lättare för rätt personer att hamna på rätt företag", säger Tommie Cau, en av sajtens grundare.

Jobbkultur.se lanserades den första december och har som mål att kartlägga Sveriges arbetsgivare inifrån. Tanken är att låta de anställda på olika arbetsplatser beskriva företagskulturen. Baserat på deras beskrivningar skapas sedan olika profiler som arbetssökande och företag kan ta del av. Bakom lanseringen står företaget Jobla.

- Målet med sajten är att göra det lättare för rätt personer att hamna på rätt företag. I den ekvationen är det viktigt hur väl personer passar företagens så kallade arbetsgivarerbjudande, säger Tommie Cau, som startade Jobbkultur.se tillsammans med Daniel Sonesson.

- Alla undersökningar pekar åt samma håll, nämligen att jobbkulturen blir mer och mer avgörande när personer väljer ett arbete eller väljer att sluta ett arbete. Vi har startat Jobbkultur för att det hittills har saknats en tjänst som på ett tillängligt och objektivt sätt visar detta för jobbsökande, förklarar han.

Unikt initiativ

Genom att låta medarbetare objektivt och anonymt beskriva kulturen och arbetsgivarerbjudandet på respektive arbetsplats kan Jobbkultur berätta för jobbsökande hur väl olika företag passar deras preferenser, säger Tommie Cau.

- Detta gör initiativet helt unikt och i slutändan låter vi anställda även hjälpa varandra med att se var de hör hemma. En tanke som hör till en tid där alla delar med sig.

Närmare hälften av alla som vill byta jobb nämner kulturen som huvudanledningen. Det behövs därför ett verktyg som visar upp företagens insida, menar han.

- Vi brukar säga att det inte är förrän man tagit steget innanför dörrarna som man lär känna en arbetsgivare på riktigt. Men hur ska man då hamna rätt från början? säger Tommie Cau, och fortsätter:

- Skillnaden vi kan göra är att ge arbetssökande ett insideperspektiv på arbetsgivarnas erbjudande och jobbkultur, något de har svårt att få idag, säger han, och tillägger att medarbetarna är mycket trovärdiga budbärare i det här sammanhanget.

Attrahera personal

Även för företagen finns det mycket att tjäna på att förmedla rätt bild av organisationen, anser Tommie Cau.

- För företag och dess rekryterare handlar Jobbkultur om att visa upp insidan och differentiera sig mot rekryteringskonkurrenter. Det ger företagen större chans att attrahera rätt personal, säger han.

Genom att visa upp företagskulturen hos olika arbetsgivare vill Jobbkultur hjälpa företagen att locka de kandidater som bäst passar in och som har störst chans att bli bra rekryteringar och långsiktiga medarbetare.

- Detta är för många arbetsgivare en stor utmaning och anledningen till att man investerar mycket resurser i varumärkesbyggande, där just kulturen blir en allt viktigare komponent, säger Tommie Cau.

"Behov av matchning"

Jobbkultur.se är ett steg i en ny matchmakingtjänst som ska lösa en del av den matchningsproblematik som finns på arbetsmarknaden idag.

- Det finns ett enormt behov av bättre matchning och vi har skapat en tjänst som ska matcha jobbkulturen och arbetsgivarerbjudandet med den kultur och det erbjudande som den jobbsökande efterfrågar. Det är ett naturligt nästa steg och även detta något helt unikt jämfört med vad som finns idag, säger Tommie Cau.

Han berättar att intresset för den nystartade sajten har varit stort, både i media och bland nyfikna användare. Samtidigt arbetar de just nu med att upplysa företagen om vad de kan få ut av Jobbkultur.

- Vi hoppas ju att Jobbkultur blir ett fenomen som alla företag tycker är naturligt att vara med på, säger Tommie Cau.

Einar Wiman

Följ skribent:

  • Följ skribent

Denna artikel:

  • Spara artikel
  • Betygsätt

Följ ämne:

  • HR
  • Arbetsmiljö
  • Rekrytera

Dela:

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill