Framförhållning lönar sig!

Anna Hermes ger fem tips som förenklar höstens eventplanering.

Uppleva | Planera | ARTIKEL | SEP 2012

Visst är det härligt att få upp farten. Mycket står på spel och målen ska uppnås innan slutet på året har gått. Det är dock lätt hänt att rusa på för fort och glömma bort att tänka igenom milstolparna på vägen. Det är de som får oss att stanna upp en aning och ge oss ny kraft och energi.

Vi brukar rekommendera att vid inledningen av varje nytt halvår ta tid till att planera de hållpunkter som kommer få oss att stanna upp.

Då kan vi arbeta mer obehindrat och drivas av att det kommer tid för återhämtning längs vägen. Om du inte redan har bokat in tider för era möten och övriga aktiviteter i höst så är det god tid att göra det. Boka in någon timme redan nästa vecka där du går igenom tiden fram till jul och boka in minst en dag i månaden för att gå igenom status och samla ihop ny energi. Det är här mötet och eventets kraft kommer in.

För att skapa bättre framförhållning kring våra möten och events så följer här fem tips på hur du bättre kan planera för hösten och nästa år.

1. Ta ett uppstartsmöte med teamet eller ledningen och diskutera fokus och strategiska riktlinjer för hösten och 2013. Se över vid hur många tillfällen ni behöver samla er. Ta ett särskilt grepp om vilka relationer som är involverade och vilka ni behöver involvera i någon form för ett möte, stort som smått.

2. Gör en eventkalender med ungefärliga datum när mötena bör äga rum. Exempelvis, under hösten kan ett kundevent vara bäst passande under tidig höst när energin fortfarande ligger hög. Ett personalevent f'r bra i november när vi alla behöver ge varandra energi och motivation under de mörka dagarna. Julens stämning får inte heller glömmas bort - mycket bokas upp snabbt kring julen.

3. Titta över budgeten för samtliga möten och events och uppskatta en fördelning på respektive aktivitet. Det finns mycket man kan göra för att komma ner i kostnader. Det behöver inte bli dyrt.

4. Se till att skicka ut samtliga datum till alla inblandade så snart alla datum är satta, även om inget annat är färdigt. Att det kommuniceras ut kommer automatiskt bli en hållpunkt att jobba för och en drivkraft att komma vidare och stämma av längs vägen.

5. Ta extern hjälp med att ta tag i själva bokningen av möteslokaler och övriga beställningar. Det finns tjänster som kostar, men det finns också upplägg där man kan få hjälp kostnadsfritt att boka upp det mesta kring eventet och också hitta ställen som kan vara villiga att gå ner i pris. Det hjälper att spara både tid och pengar.

Ta tid för fundering. Det kan ibland känna ineffektivt och tidsödande att planera. Men lägger du ner lite tid på detta och funderar på ovanstående punkter, så bygger du förutsättningarna för en piggare och effektivare höst.

Hösten är en vacker och energirik tid som bör tas tillvara på bästa sätt. Njut av den och lycka till med planeringen!

Anna Hermes

Följ skribent:

  • Följ skribent

Denna artikel:

  • Spara artikel
  • Betygsätt

Följ ämne:

  • Uppleva
  • Planera

Dela:

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill