Göran – ett nätverk med kraft

Susanne Brannebo, en av grundarna till nätverket Göran : ”Det handlar inte om att polarisera utan snarare om att hitta sätt som funkar för både kvinnor och män”.

Kommunicera | Nätverka | ARTIKEL | OKT 2011

Det kvinnliga nätverket Göran startade redan 1999- Det var innan den stora nätverkstrenden drog igång på allvar, långt före Facebook och sociala medier. Tyngdpunkten har, utöver nätverkande och nya affärsmöjligheter, sedan starten legat på att hitta balansen mellan yrkesliv, karriär och personlig utveckling. Att få ihop sitt liv och stärka varandra genom att hjälpa, stötta och tipsa om tillvägagångssätt som får vardagen att rulla.

- I början ville pressen och media ha oss in i ”rödstrumpe”-facket, men det är inte alls så vi ser det. Vi brukar säga ” vi är inte emot män, men vi är för kvinnor”. Båda ska få plats och det handlar inte om att polarisera utan snarare om att hitta sätt som funkar för alla. Det finns väldigt mycket kraft i den tanken, säger Susanne Brannebo som startade Nätverket Göran tillsammans med Åsa Skogström Feldt.

Namnet valdes efter statistiken – 1999 fanns det fler män på vd-position med namnet Göran, på de 500 största företagen i Sverige, än det fanns kvinnor överhuvudtaget på den posten. Så namnet är inte bara ett namn, det är också ett statement.  Idag har Nätverket Göran över 800 medlemmar.

Priset går till förebilder

2004 instiftades Göranpriset och har sedan dess delats ut årligen till kvinnor som verkar som förebilder för de krafter som Nätverket Göran står för.

- Vi har märkt, mellan raderna, att många vill ha förebilder för att se hur andra löser saker och ting, goda exempel helt enkelt. Då handlar det om att lyfta fram en kvinna som ”nått framgång och balans i livet”. Och det är balansen som är kärnan, det handlar inte bara om att vara mest framgångsrik utan om att lyfta fram kvinnor som lyckats ta ett steg vidare i livet. Någon som skapat nya förutsättningar både för sig själv och andra, säger Susanne.

Nätverket Göran handlar alltså inte bara om karriär, utan fokus ligger minst lika mycket på hela individens utveckling.

- Vi ser tydligt att för att en människa ska lyckas ha en bra karriär och ett bra liv så måste det funka på alla plan. Och man måste kunna prata om det på många olika sätt. Här är man tillåten att vara en hel människa, det ska vara ett kravlöst nätverkande, säger Susanne.

Och hon berättar att Nätverket Göran genom åren har jobbat en hel del med mentorskap och utveckling av ett uppskattat mentorprogram där kvinnor får stöttning i de här frågorna. Susanne beskriver det som ”ett nätverk inom nätverket”.

Vem som helst kan bli nominerad till Göranpriset. Gallringen är en omfattande och tidskrävande process som huvudsakligen består av djupintervjuer av kandidaterna. Efter många svåra vägval står vanligtvis tre personer kvar i finalen. Alla tre bjuds in till en prisceremoni som hålls på eventet Mötesplats Göran, som i år äger rum den 23 november.

- Jag gillar att alla de tre sista som är kvar, är med på prisutdelningen. Det är både spännande och sympatiskt. Vi behöver många förebilder och inte bara vinnaren är värd att uppmärksammas.

Unknown photo imported from Drupal
Det är Susanne själv som genomför intervjuerna och hon beskriver det som ett gediget researcharbete. Hon strävar efter så objektiva svar som möjligt för att juryn sen ska kunna göra en rättvis bedömning.

Exempel på tidigare vinnare är såväl forskare som entreprenörer och författare. Priset är på inget sätt förknippat med någon särskild bransch eller roll – det är vad man lyckats uppnå som är det centrala.

- Vi har haft egna företagare, universitetsforskare och författare  - till exempel Bodil Jönsson som skrivit mycket klokt om tid och hur vi ska ta tillvara på den. Förra årets vinnare, Jessica Löfström, är grundare av ett byggföretag och har verkligen förändrat normer inom byggbranschen. Bland annat har hon arbetat aktivt för att minska svartjobbandet inom branschen. Vi har också delat ut pris till duktiga mellanchefer, en position som inte är enkel att fylla.

Mailen funkar perfekt

Nätverket Göran har ingen sida på Facebook eller LinkedIn, vilket nog får anses vara ganska unikt för ett nätverk idag. Men det innebär inte att medlemmarna inte kan kontakta varandra och diskutera frågor eller göra affärer.

- Vi har en mailfunktion där man kan vara olika aktiv. Det är otroligt hur bra det fungerar! Det är en fantastisk balans mellan givande och tagande på mailinglistan. Ett exempel är en medlem som behövde få tag i en konferencier till ett event. Jag tror det tog två timmar så hade det dykt upp en uppsjö förslag på listan. Det är så det ska fungera.

Såväl mailinglistan som de fysiska mötena, bidrar aktivt till möjligheter att knyta nya kontakter, som i sin tur ofta leder till fler affärer, nya tankar och kreativa initiativ.

- De är många inom Nätverket Göran som säger ”utan Göran hade jag aldrig träffat den och den”. En sådan här plattform bidrar ju till att man möter människor man förmodligen aldrig hade kommit i kontakt med annars. Utöver Mötesplats Göran den 23 november så har vi andra eventdagar och mentorträffar. Men det är, och ska fortsätta vara, väldigt otvunget. Göran ska ge energi, inte bli ett ”måste”. Alla som vill och orkar kommer. Det är aldrig något tvång. Det skulle gå emot allt vi står för,  understryker Susanne.

Motivation.se följer upp prisutdelningen den 23 november. Har vi tur kanske vi får en intervju med någon av de tre finalisterna.

Denna artikel:

  • Spara artikel
  • Betygsätt

Följ ämne:

  • Kommunicera
  • Nätverka

Dela:

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill