Han blev Årets företagare i Sverige 2011

Kundernas behov, miljö och personalfrågor viktigt för årets företagare.

Ledarskap | ARTIKEL | OKT 2011

När Företagarna  i fredags delade ut priset till Årets företagare i Sverige 2011 var det nog ett antal medarbetare som jublade hemma i Dalarna. Per-Erik Andersson från Sveden Trä fick priset bland annat för att han satsat på sin personal och gjort stora insatser för sin hembygd.

- Det här hade aldrig lyckats utan våra fantastiska medarbetare. Jag är överrumplad och otroligt glad, sa Per-Erik Andersson när han mottog Priset i Stadshuset i Stockholm, enligt ett pressmeddelande från Företagarna.

Per-Erik Andersson driver företaget Sveden Trä som idag har 125 medarbetare. Företaget, som ligger i Dalarna, kontrollerar hela kedjan – från skogsavverkning till kapning och målning av virke. Alla steg sker med hänsyn till miljöpåverkan. Sveden Trä har egna butiker och under Per-Erik Andersson har företaget utvecklats till stort företag som lyckats anpassa sig efter både kunder och marknadens behov.

Unknown photo imported from Drupal

I  motiveringen kan man bland annat läsa:

”Som förstapristagare i den riksomfattande tävlingen Årets Företagare i Sverige 2011 hittar vi ett företag som verkar inom en traditionell bransch. Det är ett företag som har haft en extremt god utveckling under de senaste nio åren och trots flera lågkonjunkturer inom branschen har man utvecklat och investerat i företaget.”

Företagarna har delat ut priset på lokal och regional nivå i över 20 år. För femte året i rad finns även kategorin Årets företagare i Sverige. I juryn ingick Anders Andersson, chefredaktör och ägare till Driva Eget, Douglas Roos, ordförande Nyheter24, Pontus Schultz, redaktör Bonniers, Ulrika Stuart Hamilton, vd Entreprenörskapsforum och Elisabeth Thand Ringqvist, vd Företagarna, enligt Företagarna.se.

Unknown photo imported from Drupal

- Bakom Sveden Träs framgångar står en entreprenör och ägare som är en stark förebild för andra företagare, säger Elisabeth Thand Ringqvist om vinnaren.

Andrapriset i tävlingen Årets Företagare går till stockholmaren Karima Tice från Aman Care. På tredjeplats i tävlingen kom Sven-Gunnar och Per-Åke Andersson från Smålandsstenar och företaget EAB.

Företagarna är Sveriges största företagarorganisation och representerar över 70 000 företagare och har 260 lokalföreningar.

Denna artikel:

  • Spara artikel
  • Betygsätt

Följ ämne:

  • Ledarskap

Dela:

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill