Homosexuella jobbsökande diskrimineras

Ny rapport har lagts fram vid Institutet för arbetsmarknadspolitisk utvärdering, IFAU.

HR | Rekrytera | ARTIKEL | DEC 2011

Att vara homosexuell är ofta ett hinder då man söker jobb, framför allt inom traditionellt könsbundna yrkeskårer. Dock tycks diskrimineringen vara mindre i Sverige än i övriga Europa.

Diskriminering mot icke-heterosexuella är förbjudet enligt svensk lag sedan 1987. Ändå diskrimineras både homosexuella män och kvinnor då de söker lediga anställningar. Allra svårast har de att få jobb inom traditionella mans- respektive kvinnoyrken, visar en ny rapport som lagts fram vid Institutet för arbetsmarknadspolitisk utvärdering, IFAU.

- Det visar en ny dimension av den könssegregerade arbetsmarknaden där personer som inte passar in i den traditionella heterosexuella stereotypen diskrimineras, säger en av författarna Ali Ahmed i pressmeddelandet från IFAU.

Forskarna undersökte anställningsprocessen genom att skicka ut 4 000 fiktiva ansökningshandlingar till arbetsgivare som annonserat om lediga jobb inom tio olika yrkeskategorier på Arbetsförmedlingens platsbank under sista halvåret 2010. De påhittade sökandena var alla 32 år, hade 11-15 års relevant arbetslivserfarenhet och hette antingen Erik eller Maria Johansson. Alla uppgavs vara gifta men saknade barn. I ansökan skrevs att de gärna vistades i naturen och tyckte om att röra på sig. De var också intresserade av att fotografera och var aktiva i olika frivilligorganisationer. Männen sökte jobb som verkstadsarbetare, lastbilschaufför, försäljare och byggnadsarbetare och kvinnorna butiksbiträde, förskollärare, lokalvårdare, servitör och sjuksköterska. Både kvinnor och män sökte tjänster som gymnasielärare.

Röda Korset kontra Pride-festivalen

Så långt såg alla ansökningar likadana ut. Det som sedan skilde dem åt var att i sitt personliga anställningsbrev uppgav den fiktivt heterosexuelle mannen att han gärna umgicks med sin fru och var engagerad i Röda Korset. Den homosexuelle mannen skrev istället sin man respektive Stockholm Pride Festival. På samma sätt signalerades de hetero- respektive homosexuella kvinnornas sexuella läggning.

Flest positiva svar fick de heterosexuella jobbsökandena. Allra flest positiva svar i form av erbjudanden om anställningsintervju eller jobb fick de heterosexuella kvinnorna.  Lägst andel positiva svar fick de homosexuella, som framförallt tycks vara diskriminerade inom vissa yrken, för männen till exempel verkstadsarbetare och för kvinnor butiksbiträde.

Denna artikel:

  • Spara artikel
  • Betygsätt

Följ ämne:

  • HR
  • Rekrytera

Dela:

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill