Möt finalisterna i Årets VD 2019 - Kategori Små företag

Hej Henrik Vikström, Liudmyla Viniavska, Niklas Harging, Pernilla Ramslöv och Robert Hallgren!

Ledarskap | Hållbarhet | Årets VD | ARTIKEL | OKT 2019

Finalister Arets VD 2019 Små företag

Finalister Arets VD 2019 Små företag

Fem finalister, tre frågor. Hur känns det att gå till final i Årets VD - utmärkelsen som tror på förebilder och premierar gott ledarskap, lönsamhet över tid och aktivt arbete för hållbarhet? Finalisterna i kategorin små företag berättar om det, och vad de gör för att arbeta hållbart samt vilka utmaningar vd-rollen innebär.

Den 6 november tillkännages vilka vd:ar som blir Årets VD 2019 i fyra kategorier – Du är välkommen att vara med för att fira och inspireras av talare inom hållbarhet. På scenen bland annat Anna Ryott, Lauri Rosendahl och Frida Boisen!

Hur känns det att ha gått till final i Årets VD 2019?

Robert Hallgren, The Generation AB
- Amazing! Att vara vd är världens roligaste jobb, men visst kan det vara tufft ibland och man kan tvivla på om man räcker till. Då känns det extra kul att bli uppmärksammad med en klapp på axeln.

Henrik Vikström, Pixel Nordic AB
- Superkul! Det känns riktigt hedrande att vara i final med alla dessa duktiga ledare.

Niklas Harging, Xtractor Interactive AB
- Det känns lite omtumlande, men givetvis både hedrande och kul att ha blivit nominerad, och att någon uppskattar mitt arbete.

Pernilla Ramslöv, NOX Consulting AB
- Det är en stor ära att få vara i final i Årets VD och ett kvitto på att det kärleksfulla ledarskap som vi driver på NOX gör skillnad.

Liudmyla Viniavska, SmartaVal AB
- Åh, så fantastiskt roligt! Det känns oerhört ärofyllt och kul att vara en av finalisterna i Årets VD Små företag. Och jag är glad att mitt hårda arbete som chef och ledare prisas! Tusen tack juryn, mina duktiga medarbetare och våra underbara kunder som gjorde det möjligt för mig.

Vilka är utmaningarna i vd-rollen?

Pernilla Ramslöv, NOX Consulting AB
- Utmaningarna som vd är att balansera kortsiktigt med långsiktigt - och att fokusera på att göra rätt saker istället för att göra saker rätt.

Henrik Vikström, Pixel Nordic AB
- Tid - finns så mycket man skulle vilja göra, men svårt att hinna med allt :)

Liudmyla Viniavska, SmartaVal AB
- Att kommunikationen fungerar och når fram till mottagaren. Det handlar om förmågan att leda både situations- och individanpassat, vilket i sin tur ställer höga krav både på att skapa och upprätthålla relationer och att kunna kommunicera.

Robert Hallgren, The Generation AB
- Att hela tiden förändras i takt med att bolaget och omvärlden förändras. Det gäller att anpassa sig för att överleva, var det någon om sa och det stämmer väldigt väl in i vd-skapet. Framtidens ledarskap ställer helt nya krav och det gäller att vara påläst inom allt från psykologi till teknik och empati för att möta det.

Niklas Harging, Xtractor Interactive AB
- Besluta sig för vilka trender man ska hänga på och vilka man ska stå över. Vi är ett tämligen litet företag med begränsad ekonomiska resurser. Hur man ska få hela organisationen att arbeta mot samma mål och hur man bryter ned målen på lednings-, avdelnings-, och individnivå. 

Temat för Årets VD är Walk the talk. Nämn ett exempel på vad Du gör för att agera  hållbart i din organisation?

Liudmyla Viniavska, SmartaVal AB
SmartaVal arbetar aktivt för att minska riskerna för att människor och miljö skadas av kemikalier. Men det viktigaste sker inom socialt hållbarhet, att vi i samarbete med våra kunder kan bidra till att leverera ett inkluderande samhälle där människor trivs och känner sig fyllda av glädje och framtidstro.

Niklas Harging, Xtractor Interactive AB
- Vår affärsidé är att göra webbaserade utbildningar där vi utbildar tusentals människor inom viktiga områden så som hållbarhet, jämställdhet, källkritik, desinformation etc. Våra webbaserade utbildningar minskar resor, minskar produktionsbortfall och dessutom baseras våra system på öppen källkod som kommer alla till del. Vår ledningsgrupp består av 60 % kvinnor och 40 % män och övriga organisationen är 50/50.

Henrik Vikström, Pixel Nordic AB
- Försöker vara operativ i stor del av kundresan och jobba tillsammans i projekten med mina kollegor.

Pernilla Ramslöv, NOX Consulting AB
- Vi har haft hållbarhet på agendan sedan starten av bolaget, där vi fokuserar på hållbarhet utifrån tre: perspektiv, hållbar affär, hållbara medarbetare och en hållbar värld. Ett konkret exempel på hur vi bidrar till en hållbar värld är att vi har byggt en by i Kenya genom Hand-in-Hand där 200 kvinnor fått bli utbildade i entrprenörskap.

Robert Hallgren, The Generation AB
- Både miljö och människa måste må bra för att framtida generationer ska fungera. Klimatkompensation borde vara en självklarhet - 200% är en lagom nivå. Om alla företag världen över gjorde det skulle vi komma långt. Det är det som är knepet tror jag - tillsammans är vi starka. Hållbar rekrytering är också viktigt. Vi behöver ta hand om humankapitalet i samhället på ett bättre sätt. Många fler kan bidra och tillföra något i en organisation med rätt ledarskap om vi bara vågar satsa på någon som ingen annan gett chansen. Tar vi hand om varandra så lyckas vi och det är hållbarhet för mig.

Säkra din biljett till eventet Årets VD 2019 

Denna artikel:

  • Betygsätt

Följ ämne:

  • Ledarskap
  • Hållbarhet
  • Årets VD

Dela:

Eventet Årets VD 2019

Årets VD 2019

Utmärkelsen Årets VD arrangeras av Motivation.se för att uppmärksamma och premiera förebilder bland Sveriges vd:ar. 

Genom det goda exemplets makt vill vi vara med och påverka till ett värderingsstyrt ledarskap och en positiv utveckling av svenskt näringsliv. 

Utmärkelsen Årets VD 2019 delas ut den 6 november på Hotel At Six i Stockholm. Priset delas ut i fyra kategorier - små, mellanstora och stora företag samt Årets Unga VD. 


Se programmet för eventet här


Säkra din biljett till eventet Årets VD 2019

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill