Motivation.se finns i Almedalen

Vår trend- och omvärldsbevakare Anna Frankzén Starrin åker till händelsernas centrum.

Ledarskap | ARTIKEL | JULI 2011

En vecka varje sommar förvandlas Almedalen på Gotland till Sveriges centrala mediapunkt. Politiker, näringslivstoppar och stora namn minglar, pratar framtid och sätter nya trender. Det är där det händer, helt enkelt. Och Motivation.se är på plats.

Almedalsveckan har under årens lopp fått epitetet  ”politikerveckan” och det började som ett improviserat tal av Olof Palme 1968 utanför ringmuren i Visby. Nu har emellertid det anspråkslösa lastbilsflak han stod på, bytts ut mot partytält, rosémingel och scener där politiker trängs med näringslivstoppar  - en central plats för de som vill hänga med där det händer.

Under nästa vecka skickar Motivation.se sin bloggare och trend- och omvärldsbevakare, Anna Frankzén Starrin, rakt in i smeten. Hon kommer att vara på plats i Visby och bevaka snacket som går och hålla koll på vem som är där – och kanske vem som inte är där? Tillbaka över Östersjön skickar hon sen videoklipp och blogginlägg så att vi kan följa vilka trender som påverkar morgondagens ledare – redan idag.

Själv är hon en van Almedalsbesökare. Hur brukar det vara där?

- Almedalen är ett fantastiskt evenemang. Det är den enda gången på året som turister, näringslivstoppar, företrädare för olika organisationer, myndigheter och politiker möts, helt okomplicerat och på allas villkor. Jag tror att det, som varje Almedalsvecka, kommer att bjudas på många politiska debatter, mingel med rosévin och en och annan medial cirkus efter någon skandal.

Vad tror du om årets upplaga?

- Då det inte är valår så blir Almedalen ingen hysterisk röstjagande tillställning, utan jag hoppas på ärliga debatter där politiker, organisationer och näringsliv visar var de står och vad de tror på. Programmet är ambitiöst och fyllt av viktiga ämnen, som klimat- och miljöfrågor, vård och omsorg, urbanisering och mångfald. Jag upplever också att det är många föredrag som handlar om att förbättra situationen för våra unga. Vilket jag tycker är intressant och jag lovar att följa den debatten. En annan sak jag hoppas på är ännu mer möjligheter för näringsliv och politik att mötas för att skapa förståelse.

Vilka personer är du mest nyfiken på att få snacka med?

- Jag ser fram emot att få träffa våra politiker, sakkunniga och doldisarna som jobbar även när tv-kamerorna är av. Men jag måste vara ärlig och säga att jag blir "star struck" efter att ha intervjuat våra partiledare. De flesta av våra partiledare är oerhört karismatiska och jag blir lika förtjust varje gång jag möter dem. Så för att svara ärligt på din fråga så ser jag fram emot att få snacka med en eller annan partiledare. Jag är naturligtvis nyfiken på alla nya namn, så som Miljöpartiets nya språkrör och om jag kan nosa upp någon av de Centerpartister som kan vara troliga för partiledarposten.

Har du något skönt Almedalsminne som du kan dela med dig av?

- Jag minns första året jag skulle genomföra filmade intervjuer med besökare under Almedalsveckan. Redan första dagen såg jag Peter Eriksson när jag stod och åt glass. Jag slängde glassen all världens väg och började jaga honom längs gatan. När jag hade sprungit ikapp honom visade det sig att han gladeligen ställde upp på en intervju. Där lärde jag mig att även partiledarna är i Almedalen för att vara tillgängliga.

Hur kommer din bevakning för Motivation.se se ut?

- Jag kommer fortsätta att jaga intressanta personer ner för Visbys gator för att få till intervjuer med dem för Motivation.se. Jag kommer att blogga och lägga upp filmade intervjuer löpande. Om ni läsare har några tips på personer jag borde jaga efter, så skicka mig gärna ett mail, så ska vi se vad jag och mina löparskor kan åstadkomma.

Denna artikel:

  • Spara artikel
  • Betygsätt

Följ ämne:

  • Ledarskap

Dela:

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill