Ny blogg ska bli störst på jobbsökartips

Rekryterare och jobbcoacher ska ge råd och tips till arbetssökande på nystartad blogg.

HR | Rekrytera | ARTIKEL | MARS 2012

Att vara arbetslös kan ibland kännas hopplöst och frustrerande, och för att ta sig ur situationen kan man behöva goda råd och tips om allt ifrån CV-skrivande till övningar för bättre självkänsla. Därför lanseras nu bloggen NyttJobb-metoder.se som har målsättningen att bli Sveriges största jobbsökarblogg.

Hur gör man för att hantera Nej, Nej och åter Nej? Hur vinner man arbetsgivarens förtroende med sitt personliga brev, hur attraherar man jobbförfrågningar på LinkedIn och vilka fallgropar bör man undvika som arbetssökande?

Det är några av de frågor som besvaras på den nystartade bloggen NyttJobb-metoder.se. Bloggen har startats på initiativ av konceptutvecklaren, entreprenören och frilansjournalisten Kristian Borglund. Med på tåget finns ett 30-tal experter - jobbcoacher, rekryterare, HR-konsulter med flera - som ska vägleda och rådge människor som saknar ett arbete men inget hellre vill än att hitta ett.

Vägar ut

Kristian Borglund, som bland annat har frilansat som jobbredaktör på tidningen Metro i flera år och skrivit ett flertal jobbrelaterade böcker - däribland bloggens egen bok, "Nytt jobb" - säger att bloggen i första hand vänder sig till människor som helt saknar jobb. Det är tärande för en arbetslös att varje dag känna osäkerhet inför framtiden, säger han, och många ifrågasätter sin egen förmåga. Självkänslan tar också stryk.

- Bara en sådan vanlig sak som att gå på fest är jobbigt på grund av bekanta som frågor "Hur går det för dig? Har du fortfarande inte fått jobb?" Vi vill ge stöd och visa vägar att ta sig ur situationen snabbare, säger Kristian Borglund i ett pressmeddelande. Han tillägger att bloggen även vänder sig till personer som har ett jobb men vantrivs och vill byta.

Presenterar metoder

På NyttJobb-metoder.se ska experterna presentera metoder för att göra jobbsökandet snabbare och effektivare. Bland annat kommer rekryterare att avslöja vad som gör ett CV mer intressant eller hur man ska hantera en anställningsintervju.

Det kommer också att ges tips om hur man tacklar sin egen oro och hur man återfår energi och motivation när allt känns hopplöst.

Kristian Borglund säger att en ny sorts arbetsmarknad håller på att ta form. Rekryteringsmetoderna och vägarna till jobben förändras snabbt, och ett av målen med bloggen är att förklara för jobbsökande och andra nyfikna hur det fungerar att få jobb idag och hur det kommer att fungera i framtiden.

- Vi drömmer om ett Sverige och ett Världen där människor kommer till sin rätt utifrån personliga värderingar, drivkrafter, livsintentioner, personlighet och talanger, säger Kristian Borglund.

Einar Wiman

Följ skribent:

  • Följ skribent

Denna artikel:

  • Spara artikel
  • Betygsätt

Följ ämne:

  • HR
  • Rekrytera

Dela:

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill