Semestrar när andra tar semester

Bertil Villard; ”Annars kan det vara kört”.

Motivera | ARTIKEL | MAJ 2011

Advokat Bertil Villard är 59 år och ordförande i Vinge Advokatbyrå. Han har kämpat länge för att få balansen att fungera mellan jobb och fritid.

AdvokatbyrånVinge arbetar med  affärsjuridik med särskilt fokus på transaktioner på aktie- och kapitalmarknaden. Firman har toppranking på sina specialområden. Vinge har en omsättning på cirka 1 mdr kronor och cirka 500 anställda. Byrån finns i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg, Bryssel, Hong Kong och Shanghai.

Bertil Villard är gift och har tre vuxna barn. Han bor i Stockholms innerstad. Hans ledarprincip och ledstjärna är att visa och ha respekt.

Unknown photo imported from Drupal
- Historiskt har jag inte lyckats med balansen mellan arbete och fritid, säger han. Idag försöker jag att undvika arbete på helger och att ta tillvara på semesterperioden. Jag tar alltså semester när alla andra tar semester. Annars kan det vara "kört".

- Familjen har vant sig, men tycker nog att jag är mycket närvarande när jag är "där", säger han. Bertil Villard varvar ner på olika sätt. Oftast handlar det om meditation, poesi och två glas rödvin. Fast kanske inte samtidigt. Bästa avkopplingen är att tillbringa tid ute på en ö i Stockholms ytterskärgård.

Han har ett eget knep för att sätta ”guldkant” på tillvaron.

-Jag försöker se "the bright side of life", säger han. Det förgyller livet.

Bertils knep till någon som ska välja en advokat är enkelt.
-Välj en rådgivare som har "care, skill and judgment".

På frågan om han har några intressanta projekt på gång just nu, svarar han att man som advokat inte kan, det vill säga inte får, ange vilka ärenden eller klienter man har, annat än i generella termer.

Han berättar att han själv under många år har arbetat med förvärv och företagsöverlåtelser, men att han på senare tid har fokuserat mer på styrelseuppdrag och bolagsstyrning.

-Som ordförande i Vinge är min största utmaning att positionera Vinge som den ledande advokatbyrån i sina segment under de kommande åren, säger han.

-Att leda högt motiverade, begåvade och framgångsrika människor, som vissa av dem tillika är delägare i en mycket stor advokatbyrå, är en ledarskapsutmaning som överträffar allt annat ledarskap….du kan glömma att vara chef!

-Men det som gäller för oss alla på Vinge är att man här får chansen att utvecklas till en framgångsrik affärsjurist. Samtidigt som man har  förbaskat kul.
 
Fotograf: Magnus Länje.


 

Denna artikel:

  • Spara artikel
  • Betygsätt

Följ ämne:

  • Motivera

Dela:

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill