Vad vill Lars Ohly?

BLOGG | JULI 2011

I media kan vi läsa allt fler kritiska röster rörande Lars Ohly.  Inom partiet finns det de som kräver hans avgång, eller delat ledarskap och framför allt förnyelse.

I media kan vi läsa allt fler kritiska röster rörande Lars Ohly.  Inom partiet finns det de som kräver hans avgång, eller delat ledarskap och framför allt förnyelse.

I dag är det Vänsterpartiets dag under Almedalsveckan och i skrivande stund går Lars Ohly själv upp på scenen.  Lars Ohly öppnar med att beskriva vänsterpartiet som det utmanande partiet som får saker och ting att ske och partiet som står på de svagas sida.

”Varför är vinsterna privata när skulderna är gemensamma” frågar sig Lars Ohly.  Och jag tror inte att någon av oss som lyssnar blir överraskad.  Helt i linje med sitt förutsägbara tal ger han några kängor till regeringens politik och skyller delvis den Europeiska ekonomiska krisen på EU.

Vänsterpartiet och talskrivarna har också gjort en grundlig undersökning av ägandeförhållandena inom sjukvården i Stockholms län. Vidare har han lagt upp strategier för den framtida Socialdemokratin. Men en förklaring av vad Vänsterpartiet vill åstadkomma framåt lyser med sin frånvaro.

Lars Ohly talar om vikten av solidaritet i Grekland, orättvisor och fattigdom i Sverige och hotet från privatiseringen. Men han säger ingenting om hur Vänsterpartiet vill styra Sverige. Det är ju oerhört enkelt att påvisa alla fel i styret av Sverige, desto mer krävande att faktiskt ge förslag på förbättringar.

Allteftersom talet fortskrider börjar jag undra om Lars Ohlys talskrivare även de önskar hans avgång, för talet är intetsägande och förutsägbart, levererar självkritik i form av dalande opinionssiffror och brister i feministdebatten. När han läser insekt istället för insikt undrar jag om de faktiskt har planterat buggar i texten.

Jag kan bara konstatera att om Vänsterpartiet fortsätter att tala om vad som är fel kommer de aldrig att bli partiet som utmanar och står på de svagas sida, för det kräver agerande.

Anna Frankzen Starrin

Följ skribent:

  • Följ skribent

Denna artikel:

  • Spara blogginlägg
  • Betygsätt

Följ ämne:

Dela:

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill