Sponsrat Innehåll från Hemfrid

”Vi rekryterar för framgång!”

KARRIÄR | OKT 2019

Något vi på Hemfrid arbetat mycket med är medarbetarengagemang, då en välmående organisation så tydligt visar på ett bättre resultat.

Något vi på Hemfrid arbetat mycket med är medarbetarengagemang, då en välmående organisation så tydligt visar på ett bättre resultat.

Hemfrid har under de senaste åren haft en stark organisk tillväxt. Engagerade och drivna medarbetare, nya affärsområden och digitalisering är några av framgångsfaktorerna för tillväxtresan. Kanske hittar du ditt nya jobb här?

Det är våra engagerade och målinriktade medarbetare som ständigt driver Hemfrid framåt, och som gör att vi kan behålla vår branschledande position. Det är vi stolta över. Nu letar vi fler medarbetare som vill fortsätta denna spännande tillväxtresa med oss ” – Jessica Magnusson, Hemfrid.

Hemfrid är tillväxtbolaget som de senaste åren uppmärksammats stort i flera avseenden, både av kunder och som arbetsgivare. Bara de senaste fyra åren har företaget växt med runt 60 procent fler anställda tjänstemän. ”Vi rekryterar ständigt tillväxttjänster” berättar Jessica Magnusson, HR-specialist med inriktning på rekrytering av tjänstemän hos Hemfrid.

Medarbetarna är nyckeln till vår framgång

- På Hemfrid har vi under senaste året märkt av ett ökat intresse för oss som arbetsgivare, vilket vi ser som ett resultat av de insatser vi gör för att skapa ett attraktivt arbetsgivarvarumärke. De kandidater som söker sig till våra tjänstemannaroller, som till exempel Bemanningschef och Områdeschef, visar ofta på ett stort intresse för service, ledarskap och affärsutveckling. För oss är verkligen personlighet det viktigaste, att man delar vår företagskultur och att man är engagerad. Det klassiska citatet ”hire for attitude, train for skills” är så självklart hos oss.

Se Hemfrids lediga tjänster här.

Hemfrids framgång syns inte minst i de flera utmärkelser som mottagits under senaste året - ett av Sveriges 12 Best Managed Companies, de har fått utmärkelsen Mäster-Gasell och har även tilldelats priset Digital Workplace Award.

Jessica Magnusson, HR-specialist

Jessica Magnusson, HR-specialist

-  Om du precis som oss ser kundservice som din högsta prioritet och vill arbeta på ett innovativt bolag med högt tempo, då kommer du trivas hos oss. Delar du vår vision om att skapa mer hemfrid för våra kunder, då borde du söka jobb på Hemfrid.

Hemfrid satsar på medarbetarnas karriärsutveckling

Den snabba tillväxten ställer höga krav på Hemfrid som arbetsgivare och därför läggs stort fokus på att skapa rätt förutsättningar för de anställda. Genom en egenutvecklad akademi, Hemfridsakademin, får nya medarbetare en gedigen introduktion om företaget. Över tid jobbar tjänstemännen även med kompetensutveckling genom både interna och externa utbildningar och föreläsningar. Franklin Coveys ledarskapsprogram ”7 goda vanor” är en satsning företaget är särskilt stolta över att kunna erbjuda sin medarbetare. Målet är att skapa en kompass för ett bra och professionellt förhållningssätt och samtidigt stärka grunden för en gemensam företagskultur.

- Något vi på Hemfrid arbetat mycket med är medarbetarengagemang, då en välmående organisation så tydligt visar på ett bättre resultat. Vi mäter arbetsglädje i realtid för att snabbt kunna fånga upp trender. Detta är bara några exempel på hur vi varje dag arbetar för att förbättra vår organisation, både på kort och lång sikt.

Hemfrid

Följ företag:

  • Följ Hemfrid

Denna artikel:

  • Spara artikel
  • Betygsätt

Dela:

Om Hemfrid:

Hemfrid i Sverige AB

Omsättning: 622 miljoner (2018)

Antal anställda: 2300 varav ca 200 tjänstemän

Kontor: Stockholm, Malmö, Göteborg, Uppsala, Västerås, Linköping

Erbjuder: Hushållsnära tjänster inom bl.a. städning, barnpassning, fönsterputs, flytthjälp, trädgårdstjänster och vardagsomsorg etc.

Läs mer om hur det är att göra karriär på Hemfrid här.

Facebook