Socialrätt för arbetsledare II, påbyggnadsutbildning - att hantera etiska och rättsliga dilemman

Öppen utbildning
Kort om: Socialrätt för arbetsledare II, påbyggnadsutbildning - att hantera etiska och rättsliga dilemman
Socialrätt för arbetsledare II, påbyggnadsutbildning - att hantera etiska och rättsliga dilemman
Genom åren har många arbetsledare genomfört den grundläggande uppdragsutbildningen i socialrätt som erbjudits inom Ersta Sköndal Bräcke högskola. Flera kursdeltagare har efterfrågat en påbyggnadsutbildning kring socialrätten och egna rättsliga dilemman. För att möta denna efterfrågan startar nu en påbyggnadsutbildning som tar sin utgångspunkt i deltagarnas egen professionella vardag med fokus på rättsliga dilemman.
Målgrupp
Utbildningen riktar sig till arbetsledare, som i kommunal socialtjänst, i vårdföretag eller i frivilligorganisationer, leder det dagliga arbetet i utförande social omsorg/socialt arbete t.ex. föreståndare, enhetschefer, biträdande enhetschefer, gruppledare.
Förkunskapsnivå
Utbildningen riktar sig till personer med allmän behörighet för högskolestudier. Formella regler om grundläggande behörighet för högskolestudier gäller dock inte för uppdragsutbildning. Behörighet att delta i uppdragsutbildning bestäms av uppdragsgivaren eller arbetsgivaren. Däremot gäller samma krav för studier och examination som på vanlig universitetsutbildning och efter att ha godkänts på kursen får deltagarna akademiska poäng.
Det är önskvärt att deltagaren är yrkesverksam som arbetsledare under utbildningstiden samt har förkunskaper genom att ha genomfört utbildning i socialrätt för arbetsledare om minst 7,5 högskolepoäng.
Kursinnehåll
Under kursen kommer föreläsningar att varvas med rättslig handledning av deltagarnas egna professionella erfarenheter. Fyra etiska principer kommer att vara kursens bas; självbestämmandeprincipen, godhets(maximerings)principen, skade(minerings)principen och rättviseprincipen tillsammans med fördjupad träning i rättsteknik.
Kursen omfattar också handledningsmoment.
Undervisningsformer – webbaserad kurs
Kursen ges under 20 veckor, delvis webbaserad på distans med fyra campusförlagda dagar i Stockholm, ca 1 dag/månad, och däremellan stöd via lärandeplattformen It´s Learning. Kursen bygger på pedagogiken bakom ”flipped classrooms” vilket innebär att mycket tid kommer att ägnas åt praktiska övningar
Typ av utbildning: Uppdragsutbildning
Antal HP: 7,5
Nivå: Grundnivå
Ämnesområde: Socialvetenskap
Studietakt: 25%
Ort: Stockholm
Språk: Svenska
Utbildningen är en poängberättigad uppdragsutbildning på högskolenivå som skall bekostas av arbetsgivare eller annan juridisk person.
Ersta Sköndal Bräcke högskola
KONTAKT
Ersta Sköndal Bräcke högskola
uppdrag@esh.se
esh.se
Tel +46 8 555 051 19
Campus Bräcke
Diakonivägen 10A
Box 21062, 418 04 Göteborg
Campus Ersta
Stigbergsgatan 30
Box 11189, 100 61 Stockholm
Campus Sköndal
Herbert Widmans väg 12
Box 441, 128 06 Sköndal
Följ företag:
- Följ Ersta Sköndal Bräcke högskola
Dela:
Våra utbildningar
Stöd för barn och unga i sorg
Grundläggande utbildning i att bemöta barn och ungdomar i sorg samt att leda stödgrupper
Våld i nära relationer - utreda, bedöma och förstå
Från teori till praktik i socialtjänstens arbete med våldsutsatta vuxna och barn som upplever våld.
Vårdnadsutredningar och upplysningar enligt FB 6:19 och 6:20
Utbildningen riktar sig till främst socionomer verksamma inom kommunal familjerätt eller jämförlig verksamhet.
Kreativa metoder - i handledning och för individ- och grupputveckling
Kursen riktar sig till handledare, socionomer, terapeuter, psykologer, lärare, chefer och andra som arbetar med vuxna.
Högskoleutbildning i LSS, Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade
Kursen vänder sig till yrkesverksamma inom privat, ideell och offentlig sektor som vill fördjupa sin kunskap om LSS, och därmed skapa kvalifikationer inför bland annat tillståndsprövning.
Socialrätt för arbetsledare
Utbildningen riktar sig till arbetsledare, som i kommunal socialtjänst, i vårdföretag eller i frivilligorganisationer, leder det dagliga arbetet i utförande social omsorg.
Socialrätt inom individ- och familjeomsorgen (grundläggande)
- rättssäkerhet och kvalitet i socialtjänstens arbete med barn, ungdomar, familjer och vuxna
Handledarutbildning - med inriktning mot arbete med familjehem och kontaktfamiljer
För yrkesverksamma familjehemssekreterare/familjevårdskonsulenter.
Psykisk ohälsa hos barn och unga
Vi erbjuder nu en uppdragsutbildning, i samarbete med Ericastiftelsen, där förekomst och förståelse av psykiska ohälsa hos barn och unga presenteras och diskuteras.
Avancerad sjukvård i hemmet utifrån den palliativa vårdens filosofi och förhållningssätt
Kursen vänder sig till personal som arbetar inom avancerad hemsjukvård med vård av döende samt patienter med krävande omvårdnads- och sjukvårdsbehov.
Ledarskapsutbildning - Värdebaserat ledarskap
Kursen vänder sig chefer och ledare som har några års erfarenhet och vill utveckla sin förmåga att arbeta med en långsiktigt hållbar utveckling av: verksamheten, den inkluderande psykosociala arbetsmiljön och ...
Att arbeta med barn och unga på HVB
För behandlingsassistenter, socialpedagoger och andra med liknande utbildningar som är verksamma på HVB med inriktning barn och unga.
Sorg, förlust och kris - psykosocialt stöd när livet är hotat
Kursen riktar sig främst till dem som i sitt arbete möter personer som upplever sorg, förlust eller kris i samband med livshotande sjukdom och/eller som har yrkesmässig erfarenhet av ...
Socialt arbete och tillämpning av psykologiska teorier i missbruksbehandling
Utbildningens mål är att ge ökade kunskaper om hur du i din yrkesroll kan förstå, bemöta och hjälpa klienter som försöker lämna en problematisk livssituation med långvarigt missbruk
Vårdvetenskap och dess tillämpning i psykiatrisk omvårdnad
Vill Du fördjupa dina kunskaper inom psykiatrisk omvårdnad och vårdvetenskapligt förhållningssätt? Kursen vänder sig till Dig som önskar skaffa fördjupad kunskap i att leda och utveckla psykiatrisk omvårdnad.
Ledarskap i flexibla organisationer
Kursen vänder sig till sjuksköterskor som vill fördjupa sina kunskaper för att leda och utveckla psykiatrisk omvårdnad och som är verksamma inom exempelvis psykiatrisk vård eller beroendevård. Även yrkesverksamma inom ...