Annonssamarbete Motivation.se + Executive People

Nya ägare bygger på stadig grund

Charlotta och Gustaf Paulson tar över Executive People: ”Vill vidareutveckla bolaget.”

Utbildning | Ledning | Ledarskap | Executive People | NOV 2020

Gustaf och Charlotta Paulson har tagit över ett bolag som redan har väldigt mycket att erbjuda. Drömmen är förstås att göra det ännu bättre och ännu mer. Foto: Pia Nordlander, Bildn.

Gustaf och Charlotta Paulson har tagit över ett bolag som redan har väldigt mycket att erbjuda. Drömmen är förstås att göra det ännu bättre och ännu mer. Foto: Pia Nordlander, Bildn.

Utbildningsföretaget Executive People har fått nya ägare. Charlotta och Gustaf Paulson tar över ett välskött bolag med gott rykte och stor utvecklingspotential – och lovar att företaget ska bli vid sin läst, och fortsätta sträva efter att vara det självklara valet för VD- och styrelseutbildningar.

”Styrkan i våra utbildningar är dels att vi har ett brett utbud så att man kan bygga på sina kunskaper efter hand, dels att vi har fantastiska konsulter som är experter på sina områden”, säger Gustaf Paulson.

Gustaf Paulson jobbade som företagsmäklare när han fick i uppdrag av Executive Peoples grundare, Bosse Brixeman, att sälja bolaget. Han fick då idén att själv köpa företaget tillsammans med sin fru, Charlotta Paulson, som också hade längtat efter ett sådant projekt.

– Så jag sade till Bosse att vi kunde tänka oss att köpa Executive People. Det är ett väldigt välskött bolag med bra renommé, samtidigt som det finns goda möjligheter att utveckla verksamheten, säger Gustaf Paulson.

Charlotta berättar att de länge har velat prova på att jobba tillsammans, och nu uppstod en konkret möjlighet som de inte kunde motstå.

– Först tyckte vi kanske inte att det var läge, men sedan sade jag upp mig från mitt jobb i våras, och vi bestämde oss för att slå till. Jag hade varit anställd men ville bli egen igen, jag saknade den friheten. Och detsamma gällde min man, säger Charlotta Paulson, som tidigare jobbade som grafisk formgivare.

Gustaf är ny styrelseordförande för Executive People, medan Charlotta tar över som VD. Men bortsett från de formella titlarna har paret också olika styrkor och kompetensområden, som kompletterar varandra på ett bra sätt.

– Man kan väl säga att Gustaf är bra på sälj, medan jag kan marknadsföring och är väldigt strukturerad, sammanfattar Charlotta.

Blir vid sin läst – fortsätter leverera utbildningar för certifering till vd

Målet på sikt är att ta bolaget till nästa nivå, men samtidigt understryker Gustaf och Charlotta att det är viktigt att inte ha för bråttom. Executive People är redan ett välfungerande bolag, och det kommer inte att bli förändringar bara för sakens egen skull.

– Företaget kommer att bli vid sin läst, vi kommer även fortsättningsvis att fokusera på utbildningar för VD och styrelse. Målbilden är att vi ska vara det naturliga valet för den typen av utbildningar, säger Gustaf.

Charlotta håller med, och tillägger att de i detta tidiga skede spånar väldigt mycket tillsammans och bollar olika idéer om hur bolaget kan ta nästa steg.

– Det finns en jättebra grund att stå på. Vårt mål på sikt är att bolaget ska växa, och det kräver mycket marknadsföring och sälj, som ju vi har jobbat med tidigare, säger hon.

För Charlotta som vd är det väldigt mycket som är nytt, eftersom hon inte har någon sådan bakgrund. Därför kommer de närmaste månaderna att handla mycket om att se och lära.

– Gustaf har en viss erfarenhet av den här typen av verksamhet, men för mig är allting nytt. Under hösten och vintern kommer det att handla väldigt mycket om att förstå hur allt fungerar. Det finns många system och rutiner och praktiska saker som vi måste sätta oss in i, säger Charlotta.

Stort utbud – och duktiga konsulter inom ledarskap

Även om grundinställningen är att inte ändra på ett vinnande koncept, utesluter inte Charlotta och Gustaf att det kan komma spännande nyheter i kursutbudet framöver. Just nu har de många möten med potentiella utbildare, samtidigt som de själva utforskar Executive Peoples utbildningar för att få en bild av vad som fungerar bra och vad som eventuellt kan förbättras.

– Ja, just nu går vi själva alla utbildningar. Man måste ju veta vad det är man säljer, och vad andra som går utbildningarna tycker om dem, säger Charlotta.

Gustaf hade vissa möjligheter att sätta sig in i bolaget redan när han som företagsmäklare fick i uppdrag att sälja det. Han tycker att det finns ett rikt kursutbud för såväl nyblivna som lite mer erfarna vd:ar och styrelseledamöter. Och han har en ganska klar bild av vilka kunskaper det är som efterfrågas.

– Många som exempelvis får en vd-roll är väldigt duktiga på själva jobbet, men kan känna sig osäkra på vad vd-rollen innebär och vilket ansvar man egentligen har. Hur bygger man ett företag, hur utvecklar man en affärsplan? Hur får man hela ledningsgruppen att jobba åt samma håll?

– Sådana frågor ställs man ofta inför som vd, men många ägnar bara sin tid åt att lösa problem i det dagliga arbetet, och får då inte möjlighet att sätta sig in i vad vd-rollen egentligen innebär i ett större perspektiv. Då kan våra utbildningar vara ett bra alternativ, säger Gustaf.

Han tillägger att Executive People har två stora tillgångar som gör det till ett utbildningsföretag av högsta kvalitet:
– Dels att vi har ett stort utbud av kurser, vilket gör att man kan börja lite smått med någon kortare utbildning, och sedan bygga på sin utbildning efterhand. Då kan man med tiden få en väldigt bred och djup utbildning, i den takt som passar en själv. Den andra stora tillgången är att vi har fantastiskt bra konsulter som alla är experter inom sina områden.

Gustaf och Charlotta har med andra ord tagit över ett bolag som redan har väldigt mycket att erbjuda. Drömmen är förstås att göra det ännu bättre och ännu mer.

– Vi kommer att jobba för att vidareutveckla det som Bosse Brixeman har byggt upp. Han har gjort ett fantastiskt arbete, men när man kommer in med nya ögon så kan det hända att man ser saker ur ett nytt perspektiv och kan göra företaget ännu bättre, avslutar Gustaf och Charlotta Paulson.

Executive people

Följ företag:

  • Följ Executive People

Denna artikel:

  • Spara artikel
  • Betygsätt

Följ ämne:

  • Utbildning
  • Ledning
  • Ledarskap

Dela:

Executive People är ett av Sveriges största utbildningsföretag inom utbildningar riktade mot vd och styrelse som årligen utbildar 100-tals vd/ ledare och befattningshavare inom effektivt styrelsearbete och till rollen som vd.

Anmäl dig till vårens VD-utbildning hos Executive People här!

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill