Projektledning - 11-dagars programmet

Ledarskap & Projekthantering

Öppen utbildning

Kort om: Projektledning - 11-dagars programmet

Längd:
11 dagar
Kategori:
Projektledning , Ledarskap

Projektledning - 11-dagars programmet

Utbildningen riktar sig till dem som vill lära sig att arbeta som projektledare i alla olika projektmiljöer, en generiskt utbildning för alla.

Utbildningen sker i klassrum under cirka tre månader eftersom vi anser att lärande sker över tid. Utbildningen omfattar elva kursdagar varav sex dagar är projektkunskap och fem dagar är ledarskapsutbildning. Vi är rörande överens om att dessa båda delar måste hänga ihop. Därför har vi tagit fram en ledarskapsutbildning som är specialanpassad för de projektdelar vi lär ut. Mycket fokus ligger på ledarskapet där nyckeln till framgång oftast finns, men du får med dig alla verktyg du behöver för att kunna komma igång. Vi ger alla kursdeltagare livslång support i både projekt och ledarskap av den läraren som du hade.

Utbildningen är IPMA-registrerad, vilket innebär att du kan gå vidare att certifiera dig enligt IPMA (se www.projektforum.se).

Inget tvång att du certifierar dig men man kan säga att utbildningen är varudeklarerad.

Utbildningsmetod

Denna utbildning är IPMA-registrerad som ett projektprogram i och med den är på över 160 timmar. Utbildningen vänder sig till alla som vill lära sig alla viktiga momenten i projektarbete och ledarskap. De är grundläggande kunskaper som är anpassade till alla de moderna krav som ställs på projektledare. Vi vänder oss till alla som verkligen vill lära sig hur man får projektledning att fungera i alla typer av miljöer och verksamheter.

I grunden bygger utbildningen på klassisk vattenfallsmodell som vi bygger på med lite nya metoder såsom Agila arbetssätt och Lean.

Utbildningen sker i klassrum under cirka tre månader eftersom vi anser att lärande sker över tid. Utbildningen omfattar elva kursdagar varav sex dagar är projektkunskap och fem dagar är ledarskapsutbildning. Vi är rörande överens om att dessa båda delar måste hänga ihop. Därför har vi tagit fram en ledarskapsutbildning som är specialanpassad för de projektdelar vi lär ut. Mycket fokus ligger på ledarskapet där nyckeln till framgång oftast finns.

Eleverna omsätter de teoretiska kunskaper de erhåller i praktiska erfarenheter genom att parallellt med den teoretiska utbildningen arbeta med ett elevprojekt på hemmaplan. Detta återkopplas löpande i utbildningen för att dra lärdomar.

I utbildningen ingår dokumentation i form av kompendier, pärmar eller böcker.

Kunniga utbildare

Ska du certifiera dig är detta rätt utbildningen för dig. Det gäller båda på nivå B, C och D. Detta är ett grundkrav och ger mycket tillbaka till kursdeltagarna.

Våra projektlärare är oerhört erfarna projektledare som är verksamma eller har varit verksamma i olika företag och organisationer. De har gedigna erfarenheter av att arbeta med olika typer av projekt. Många exempel från de projekt de har arbetet med och hur de har löst problem som dykt upp där kommer att ges under utbildningen.

Ledarskap & Projekthantering

Ledar- & Projekthantering i Sverige AB

Almvägen 13
372 53 Kallinge

Kontaktperson

Anita Krantz
Tel: 073 33 56 600
anita.krantz@projekthantering.se

www.projekthantering.se

Följ företag:

  • Följ Ledarskap & Projekthantering

Dela:

Våra utbildningar


Projektledning - 5-dagars programmet

Utbildningen riktar sig till de som vill lära sig att arbeta som en ”riktig” projektledare i alla olika projektmiljöer under en kortare period på fem dagar.

Läs mer Anmäl dig


UGL utbildning - Utveckling av Grupp och Ledare

UGL:s övergripande syfte är att deltagarna skall kunna bli effektivare som ledare och som medarbetare. UGL bygger på upplevelsebaserad inlärning där kursdeltagarna går igenom en följd av enskilda och gemensamma ...

Läs mer Anmäl dig


MS Project - Verktyg

För att effektivt driva ett projekt krävs ett kraftfullt projektplaneringsverktyg som frigör tid från medarbetarna som istället kan fokusera på projektets framdrift.

Läs mer Anmäl dig

Facebook