Projektledning - 5-dagars programmet

Ledarskap & Projekthantering

Öppen utbildning

Kort om: Projektledning - 5-dagars programmet

Längd:
5 dagar
Kategori:
Projektledning , Ledarskap

Projektledning - 5-dagars programmet

Utbildningen riktar sig till de som vill lära sig att arbeta som en ”riktig” projektledare i alla olika projektmiljöer under en kortare period på fem dagar.

Utbildningsmetod

Utbildningen sker i internatform och utan internat under en vecka. Vi inleder med två av dagarna upplevelsebaserad inlärning i ledarskap. Tre dagar arbetar vi med projektmetoder och verktyg. Vi har fokuserat på de allra viktigaste delarna i både projekt och ledarskap för att under fem dagar ge deltagarna all den kunskap de behöver för att snabbt komma igång med att arbeta som projektledare, och att kunna klara en certifiering enligt IPMA:s krav om man vill ta en certifiering.

Kursinnehåll

Projektledning – tre dagar

Vi utgår från en vattenfallsmodell och bygger på den med olika verktyg beroende på typ av projekt. Vi utgår från de nio kunskapsområden en projektledare måste kunna hantera:

 • Projektintegration
 • Målstyrning
 • Kvalitetsstyrning
 • Planering och tidsstyrning
 • Ekonomistyrning
 • Osäkerhetshantering
 • Resursupphandling och inköp

Ledarskap – två dagar

 • Grupputveckling
 • Motivation
 • Kommunikation
 • Feedback
 • Konflikthantering

Kunniga utbildare

Ska du certifiera dig är detta rätt utbildningen för dig. Det gäller båda på nivå B, C och D, då våra lärare har varit certifierade på IPMA B-nivå och idag är verksamma som projektledare. Detta är ett grundkrav och ger mycket tillbaka till kursdeltagarna.

Våra projektlärare är oerhört erfarna projektledare som är verksamma eller har varit verksamma i olika företag och organisationer. De har gedigna erfarenheter av att arbeta med olika typer av projekt. Många exempel från de projekt de har arbetet med och hur de har löst problem som dykt upp där kommer att ges under utbildningen.

Målgrupp

Detta är rätt utbildning för dig som tänker certifiera dig, men även du som inte tänkt certifiera dig  kan gå denna utbildning.

Efter utbildningen slut erhålles intyg.

Extra

Du erhåller också ett värdebevis under utbildningen som ger dig fri support från dina lärare under och efter utbildningen både inom ledarskap och projekt.

Ledarskap & Projekthantering

Ledar- & Projekthantering i Sverige AB

Almvägen 13
372 53 Kallinge

Kontaktperson

Anita Krantz
Tel: 073 33 56 600
anita.krantz@projekthantering.se

www.projekthantering.se

Följ företag:

 • Följ Ledarskap & Projekthantering

Dela:

Våra utbildningar


UGL utbildning - Utveckling av Grupp och Ledare

UGL:s övergripande syfte är att deltagarna skall kunna bli effektivare som ledare och som medarbetare. UGL bygger på upplevelsebaserad inlärning där kursdeltagarna går igenom en följd av enskilda och gemensamma ...

Läs mer Anmäl dig


MS Project - Verktyg

För att effektivt driva ett projekt krävs ett kraftfullt projektplaneringsverktyg som frigör tid från medarbetarna som istället kan fokusera på projektets framdrift.

Läs mer Anmäl dig


Projektledning - 11-dagars programmet

Utbildningen riktar sig till dem som vill lära sig att arbeta som projektledare i alla olika projektmiljöer, en generiskt utbildning för alla.

Läs mer Anmäl dig

Facebook