Specialistutbildning OBM - kurs 1

L&B

Öppen utbildning

Kort om: Specialistutbildning OBM - kurs 1

Stockholm:
24 Mars 2020 - 25 Mars 2020
19 Oktober 2020 - 20 Oktober 2020
Längd:
2 dagar
Kostnad:
12 000 SEK exkl. moms
Kategori:
Organisation / verksamhet , Ledarskap , HR

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningen, direkt från arrangören. Det är helt kostnadsfritt och inte bindande!

Du måste godkänna vår integritetspolicy.

Specialistutbildning OBM - kurs 1

Kursernas syfte är att lära deltagarna Organizational Behavior Management, OBM, den gren av psykologin som omfattar beteende­analys i arbetspsykologiska tillämpningar. Förenklat kan OBM det kallas KBT för ledarskap och organisationsutveckling.

OBM är "den sista pusselbiten" som en deltagare uttryckte det. "Jag har använt många olika förändringsmodeller genom åren, LOTS, PM, LEAN etc. Med OBM har jag fått den sista pusselbiten - hur man faktiskt får det att fungera i praktiken."

En yrkesofficer i Försvarsmakten sa så här "Jag har gått alla våra ledarskapsutbildningar, Klart ledarskap, UGL med flera. Idag insåg jag att de bara gett mig Vad ledarskap är, OBM har gett mig Hur man gör".

Målet är att deltagarna ska kunna använda ett beteende­analytiskt arbetssätt i praktiska organisations­psykologiska situationer.

Kursen är godkänd som specialistkurs för psykologer inom arbetslivets psykologi av Psykologförbundets Specialistråd.

Kursen är även öppen för andra som verkar som konsulter inom organisations- eller ledarskapsområdet.

Tre kurser

Utbildningen består av totalt tre kurser som följer efter varandra, kurs 1 - 3. Du ansöker till och läser kurserna separat. Antagningskrav för kurs två är godkänd examination på kurs ett och för kurs tre godkänt på kurs två.

Kurs 1 - två heldagar som ger grunderna i OBM.

Kurs 2 – fördjupningskurs under två dagar där vi arbetar med exempel på implementering av OBM och du skriver ett eget exempel som examensuppgift.

Kurs 3 – Är en certifieringsgrundande kurs som omfattar minst fyra halva dagar med tid emellan för hemarbete plus minst åtta  gånger personlig handledning mellan träffarna under minst ett år. Längd i tid och antal handledningstillfällen kan öka vid behov. Kursen examineras genom flera skriftliga examensuppgifter.

Målgrupp

Alla som är intresserade av att lära sig använda OBM och beteendeanalys i arbetslivet har nytta av kursen. Exempelvis ledare som vill bli effektivare, HR/PA som vill ha effektiva verktyg för förändring, konsulter som vill finna nya vetenskapligt förankrade metoder för sitt arbete med organisations- och ledarskapsutveckling.

Investering

Kurs 1 - 12 000:-
Kurs 2 - 12 000:-
Kurs 3 - fyra halvdagar 12.000:- plus handledning 3.000:- per tillfälle.

Samtliga priser är inkl. lunch och kaffe (kurs 1 och 2), exkl. moms, kurslitteratur etc.

Kursledare

Leif E Andersson och Christina Molnar.

Christina är leg psykolog och specialist inom arbetslivets psykologi.

Leif är leg psykolog och skrev den första boken på svenska om OBM, OBM - Ledarskapets psykologi. Hans andra bok Psykologi för projektledare utsågs av Projektforum till årets projektledarbok 2015. Det internationella nätverket OBM Network gav 2017 Leif utmärkelsen "Outstanding Contribution Award" för hans arbete med att sprida OBM i Sverige.

I tidningen Chef svarar han på frågor om ledarskap.

Sista anmälningsdagar är 10 februari och 10 september.

Leif E Andersson - Ledarskapskonsult

Följ företag:

  • Följ Leif E Andersson - Ledarskapskonsult

Dela: