Stress Management och Självledarskap

Unestål Education

Öppen utbildning

Kort om: Stress Management och Självledarskap

Längd:
4 dagar + uppföljningsdag
Kostnad:
7 900 SEK, ex. moms
Kategori:
Personlig utveckling , Ledarskap , Kommunikation

Stress Management och Självledarskap

Det talas och skrivs oerhört mycket om stress. Du vet säkert – i likhet med många andra svenskar – en hel del om stress, stressorer, stresseffekter. Du kan vara expert på stress och ändå vara sönderstressad och utbränd. Det vi behöver är inte mer kunskap utan mer kompetens, dvs metoder för hur vi hanterar stressen och oss själva. För att föra över kunskap till kompetens behövs tillämpning, övning och träning. Eftersom all icke fysisk träning kallas ”mental träning” blir detta nyckelfaktorn i all stresshantering.

Känner du dig stressad eller har ni individer som visar symtom på stress i er organisation?

Rapporter från bl.a. Försäkringskassan visar på skenande sjukskrivningstal för psykisk ohälsa främst kopplad till olika stressfaktorer i yrkes- och privatliv. Upplevda

förväntningar från många håll gör att vi mer och mer upplever en maktlöshet, otillräcklighet och känsla av att inte räcka till. Behöver det vara så? Nej säger vi – du kan själv ta kontrollen över ditt liv med rätt metoder.

Vill du känna dig lugn, glad och harmonisk även om du har mycket att göra? Coacha dig själv och lär dig personligt ledarskap genom Mental Träning.

En viktig del av kursen är de metoder och tekniker som du får lära dig att använda som redskap för att smidigt coacha och leda dig själv. All sorts ledarskap startar inifrån. När du kan leda och coacha dig själv kommer du också märka att det automatiskt blir lättare att leda andra, då det inre ledarskapet smittar av sig på andra. Personligt ledarskap innebär till stor del att vara sann mot sig själv, ta eget ansvar, vara kongruent i tanke, känsla och handling.

Stressmanagemet och självledarskap är en processutbildning som ger dig verktyg för att arbeta med din personliga och professionella situation. Du har alltså hela 4 dygn på dig för att arbeta med dina personliga mål. Räkna med att använda en del av kvällarna under liveutbildningen till att formulera dina personliga mål och inventera dina stressområden i tillvaron. Utbildningen är en processutbildning som startar med en 3 dagars liveutbildning och därefter 3 månader med egen träning och övningar.

Under denna hemträning lär du dig att ytterligare minska den negativa stressen genom en minskad grundspänning, en avspänd effektivitet, en ökad återhämtningsförmåga, bättre sömn m.m. Här ingår också metoder att förvandla negativ stress till en positiv stress (tändning, aktivering och motivation).
Du arbetar även med dina begränsande föreställningar, värden och din inre kompass där du sätter mål hur du vill agera och må i ditt liv.

Vad har du att förlora? Välkommen till oss på utbildning, och känn dig som hemma i vår fantastiska utbildningsmiljö i vårt vackra 1700‐tals hus.

Varmt välkomna

Lär dig hantera stress och led dig själv till önskat läge.

Ur innehållet

  • Stress - symptom och effekter.
  • Mental Träning – grunder och tillämpning.
  • Självcoaching
  • Tanke, känsla och handling – hur påverkar vi oss själva i vald riktning.
  • Värdeövningar
  • Övertygelser
  • Excellent kommunikation, Kommunikationsstilar
  • Balans mellan internt och externt

Mental Träning och Självcoaching är dokumenterat effektiva metoder för stresshantering och personlig utveckling. Utbildningen är upplevelsebaserad med aktiverande frågeställningar och praktisk träning för att deltagarna på bästa sätt ska kunna tillägna sig både metoder och förhållningssätt. Självklart tar vi också del av modern forskning och de teorier som ligger till grund för de metoder vi arbetar med.

Practicum

Vid livekursens slut får du med dig praktiska verktyg, litteratur och kursmaterial för att fortsätta träna i din hemmiljö, ett färdigt specialdesignat paket som är utformat för att du ska nå dina mål. 

En nyckel till framgång är att du tränar dagligen och gör övningar. Vetenskapliga bevis finns idag för att systematisk långsiktig träning ger hållbara resultat. Du får tillgång till vår egen designade app med mental träning så träningen blir enkel för dig.

Unestål Education

Unestål Education AB
Hagalundsvägen 4
702 30 Örebro

Besöksadress:
Hagalundsvägen 4, Örebro

Tel. 019-33 22 33

info@unestal.se
unestaleducation.se

Följ företag:

  • Följ Unestål Education

Dela:

Våra utbildningar


Personlig kompetensutveckling genom mental träning, Steg 1.

Distansutbildning, läs i din egen takt.

Läs mer Anmäl dig

Plats: Distansutbildning

Licensierad Mental Tränare (paketerbjudande)

Utbildning till Licensierad Mental Tränare (Steg 1 PUMT + Steg 2 LMT). Distansutbildning, läs i din egen takt.

Läs mer Anmäl dig

Plats: Distansutbildning

Internationellt Certifierad Coach -ICC

Denna utbildning är EQA-ackrediterad genom EMCC

Läs mer Anmäl dig

Start: 7 Februari 2022 08:00 - 08:00
Plats:


Certifierad Team Coach, Nivå 2

Internationellt certifierad Team Coach genom ICC

Läs mer Anmäl dig

Start: 28 Mars 2022 08:00 - 08:00
Plats: Örebro

Plats: Live och distans

Certifierad Executive Coach, Nivå 2

Denna avancerad specialistutbildning öppen för alla ICC certifierade coacher och coacher som har fullgjort motsvarande träning genom annan certifieringsorganisation än ICC och som vill ha en certifiering. Även andra som ...

Läs mer Anmäl dig

Start: 22 November 2021 08:00 - 08:00
Plats: Örebro


Stressless Onlinekurs by Unestål - för ett liv i balans

I denna kurs får du lära dig färdigheter inom mental träning, optimal kommunikation och självcoaching. Du går igenom 60 olika avsnitt, ett för varje dag inom tre områden - Mental ...

Läs mer Anmäl dig

Plats: Distansutbildning

Certifierad NLP Practitioner

NLP Practitioner är första steget inom NLP som ger dig verktyg, modeller och tekniker som hjälper dig i kommunikationen med dig själv och med andra. Är du ledare, medarbetare, chef, ...

Läs mer Anmäl dig


Diplomutbildning i Excellent Ledarskap

Unestål Education (f.d. Skandinaviska Ledarhögskolan) har utvecklat en utbildning för företag i Ledarskap, där fokus i ledarskapsutbildningen innefattar det viktigaste för att bli en bra ledare.

Läs mer Anmäl dig

Podcast

Kommande utbildningar

Aktuellt