Sponsrat Innehåll från en av våra Partners

Många uppskattar de företag och organisationer som tar ett större grepp än bara ser till sin egen affär

Man bör leva som man lär för att bli trovärdig.

Ledarskap | Hållbarhet | Årets VD | Motivation.se | MAJ 2019

Elise Andström, Managing Partner - Boyden

Elise Andström, Managing Partner - Boyden

Boyden är ny huvudpartner till Årets VD 2019. Vi satte oss ned med Elise Andström,  Managing Partner, för att lyssna till deras tankar om Ledarskap och företagsledarnas samhällsansvar.

Ni är från och med i år med som huvudpartner till Årets VD. Varför valde ni att vara det?

Vi arbetar med rekrytering av ledare, inte allra minst Vd:ar, till olika organisationer, branscher och ägarkonstellationer och finner att det finns många duktiga Vd:ar som behöver uppmärksammas mer för det arbete och engagemang som de lägger ner i sina positioner. Vi vill gärna vara delaktiga i det arbetet.

Hur kommer ert engagemang i eventet se ut?

Vi kommer att sitta med i juryn och bidra med att plocka fram finalister samt även vara delaktig på seminarier och nätverksträffar under året.

Vilka är några av de största utmaningarna för en vd idag som du ser det?

Att ansvaret är så mycket större jämfört med tidigare då enbart generella bolagslagar och regelverk var i fokus. I dag förväntas man även driva och vara uppdaterad inom områden som Hållbarhet, Jämställdhet, Mångfald och Digitalisering vilket gör att ansvaret och förväntningarna på en Vd blir så mycket bredare. Alla dessa delar ska vara integrerade i själva verksamheten och inte bara vara funktioner vid sidan av. Vi ser också att de Vd:ar och företag som lyckas med detta blir än mer intressanta arbetsgivare. Vd's agerande får ett signalvärde och påverkar långt utanför sitt bolag, t.ex i och med kraften i sociala media.

Dessutom sker många saker mycket fortare idag och det gäller att hänga med och därmed även få med sig sina medarbetare.

Vilket samhällsansvar har företagsledare idag?

En Vd har en enorm påverkan och betydelse för samhället i stort, inte minst när det gäller Hållbarhet, Jämställdhet och Mångfald. På mindre orter blir dessa företag helt avgörande för ortens fortlevnad.

Vilken roll vill Boyden Executive Search spela i formandet av framtidens ledarskap i Sverige?

Vi strävar efter att ligga i framkant t. ex beträffande att lyfta olika profiler, dvs inte alltid bara de mest givna, till olika positioner. Vi tror starkt på att t.ex. erfarenhet från en bransch kan vara framgångsrik även i andra branscher. Det handlar om att våga tro på individen, ledarskapet i sig, samt se bortanför de traditionella ramarna.

Vilka ledarskapsfrågor tycker ni är viktiga att lyfta inför framtiden?

Det värderingsstyrda ledarskapet är något som vinner mark mer och mer. Många uppskattar de företag och organisationer som tar ett större grepp än bara ser till sin egen affär, och som i grunden existerar för att åstadkomma något och inte bara generera en vinst. Man bör leva som man lär för att bli trovärdig.

Vad förväntar ni er av eventet Årets VD 2019?

Då vi brinner för att främja jämställdhet, mångfald och även uppmärksammar och uppmuntrar kvinnligt ledarskap hoppas vi kunna lyfta dessa frågor ännu mer. Sedan ser vi naturligtvis fram emot att träffa många spännande ledare under de olika eventen!

Motivation.se

Följ företag:

  • Följ Motivation.se

Denna artikel:

  • Spara artikel
  • Betygsätt

Följ ämne:

  • Ledarskap
  • Hållbarhet
  • Årets VD

Dela:

Nominering

Årets VD 2019

Nomineringstiden för Årets VD 2019 löper från den 2 april till den 31 augusti. Utmärkelsen delas sedan ut den 6 november på Hotel At Six i Stockholm.

Läs mer om nomineringsförfarandet.

Nominera din kandidat här!

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill