Sponsrat Innehåll från en av våra Partners

Styrelseproffset avslöjar nyckeln till lönsamt hållbarhetsarbete

Dessa företag kommer att attrahera framtidens talanger

Ledarskap | Hållbarhet | Årets VD | Motivation.se | OKT 2019

Anna Ryott

Anna Ryott

Framtidens affärsutveckling har fokus på hållbarhet i alla led. För att vi ska nå FN:s 17 globala mål till 2030 vill Anna Ryott se konkreta och mätbara mål i företagens arbete med hållbarhetsfrågor.  - Hållbarhetsarbetet måste bli en del av företagets DNA, det kan inte vara någon sidoverksamhet, säger Anna Ryott.

Som ordförande i investmentbolaget Summa Equity, vars affärsidé är att investera i företag som vill lösa framtidens globala utmaningar, brinner Anna Ryott för att fler ska se sambandet mellan framgångsrikt hållbarhetsarbete och ökande vinster i bolagen. Förutom ökad lönsamhet menar Anna Ryott att hållbarhetsarbetet leder till högre produktivitet och innovation i företagen.

- Det är dessa företag som kommer att attrahera framtidens talanger, säger Anna Ryott.

Företag som ser att hållbarhetsarbete och ökad lönsamhet går hand i hand, kommer tillhöra vinnarna. Men det kräver ett tydligt ledarskap för att få in hållbarhetstänket i bolagens alla delar, menar Anna Ryott.

- Det handlar om att man måste ha mätbara och relevanta mål som är enkla att kommunicera, frågorna kring samhällsansvar och hållbar utveckling måste hela tiden finnas med i det dagliga arbetet, säger Anna Ryott.

Nu vill hon inspirera fler till ett mer intensivt arbete med frågor kring hållbarhet. Genom partnerskap med andra vill Anna Ryott dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper.

Anna Ryott är aktuell som huvudtalare på eventet Årets VD 2019 - boka din biljett här.

- Att se helheten i Agenda 2030 och förstå hur de 17 målen är sammankopplade är helt avgörande för att vi ska kunna nå målen om en värld utan extrem fattigdom. En värld där vi inte behöver känna rädsla för klimatförändringar, säger Anna Ryott.

Från ord till handling - Walk the talk. Fler behöver göra något konkret för att få fart på hållbarhetsarbetet i de svenska bolagen.

- Varje bolag kan titta på vilka av de 17 globala målen som berör just deras verksamhet och hur de kan kopplas till bolagets affär och syfte. Vi har tio år på oss att uppfylla de globala målen, det är hög tid att arbetet med frågorna kring hållbarhet lyfts upp och får ta plats, säger Anna Ryott.

Läs hela intervjun med Anna här.

Motivation.se

Följ företag:

  • Följ Motivation.se

Denna artikel:

  • Spara artikel
  • Betygsätt

Följ ämne:

  • Ledarskap
  • Hållbarhet
  • Årets VD

Dela:

Eventet Årets VD 2019

Årets VD 2019

Utmärkelsen Årets VD arrangeras av Motivation.se för att uppmärksamma och premiera förebilder bland Sveriges Vd:ar. 

Genom det goda exemplets makt vill vi vara med och påverka till ett värderingsstyrt ledarskap och en positiv utveckling av svenskt näringsliv. 

Utmärkelsen Årets VD 2019 delas ut den 6 november på Hotel At Six i Stockholm. Priset delas ut i fyra kategorier - små, mellanstora och stora företag samt Årets Unga VD. 


Se programmet för eventet här


Säkra din biljett till eventet Årets VD 2019

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill