Sponsrat Innehåll från en av våra Partners

Vi behöver fler tydliga, synliga och mänskliga chefer

Som drar nytta av mångfald och har en värderingsstyrd och inkluderande ledarstil.

Ledarskap | Hållbarhet | Årets VD | Motivation.se | AUG 2019

Pia Lanneberg och Kristina Bexelius, InnerBrand.

Pia Lanneberg och Kristina Bexelius, InnerBrand.

InnerBrand är eventpartner till Årets VD 2019. Vi satte oss ned med Pia Lanneberg och Kristina Bexelius, för att lyssna till deras tankar om framtidens ledarskap och företagsledarnas samhällsansvar.

Vilka är några av de största utmaningarna för en vd idag som du ser det?

I vårt arbete träffar vi dagligen chefer och ledare och vet att de brottas med frågor som: Hur kan vi vara med och påverka samhället till det bättre? Hur bygger vi en värderingsstyrd kultur som attraherar rätt medarbetare av rätt anledning? Hur tar vi hand om och utvecklar befintliga medarbetare och framtida talanger? Hur jobbar vi med mångfald och inkludering?

Vilket samhällsansvar har företagsledare idag?

Stort! Av flera anledningar; allt fler talanger väljer att söka sig till företag som vill göra skillnad, på riktigt! Men även kunder och konsumenter kräver att företag tar ett samhällsansvar och väljer aktivt att bara göra affärer med företag som faktiskt gör det. Och sedan det uppenbara, om vi vill åstadkomma förändring måste vi hjälpas åt. Och som VD har man en fantastisk möjlighet att på olika sätt bidra till en bättre värld.

Vilken roll vill InnerBrand spela i formandet av framtidens ledarskap i Sverige?

Vi menar att vi behöver fler tydliga, synliga och mänskliga chefer. Visionärer som kan peka ut riktningen, som skapar trygghet och mening, och som får med sig medarbetarna på den resa man måste göra framåt. Vårt bidrag är att utbilda, inspirera och coacha cheferna i den processen.

Vilka ledarskapsfrågor tycker ni är viktiga att lyfta inför framtiden?

Vinnarna kommer att vara de som på ett nytänkande sätt lyckas koppla samman affärsmodell med samhällsnytta. Som drar nytta av mångfald och har en värderingsstyrd och inkluderande ledarstil.

Ni är från och med i år med som eventpartner till Årets VD. Varför valde ni att vara det?

Vi vill vara med och påskynda utvecklingen mot mer mänskliga, hållbara företag. Och det måste börja på toppen. Att uppmärksamma och lyfta fram chefer som visar vägen är därför oerhört viktigt.

Varför är utmärkelsen Årets VD ett viktigt pris?

Det enkla svaret är att vi alla behöver förebilder att inspireras och motiveras av. Det är viktigare än någonsin i dagens komplexa och snabbrörliga värld.

Hur kommer ert engagemang i eventet se ut?

Vi kommer i första hand att fungera som stöd i kommunikations- och varumärkesfrågor. Dessutom kommer vi förstås också att vara aktiva i seminarier och nätverksträffar som anordnas under året.

Vad förväntar ni er av eventet Årets VD 2019?

Det ska bli oerhört inspirerande att få träffa och lyssna på alla duktiga vd:ar som faktiskt gör skillnad. Tänker också att det kan ge oss nya impulser som kan bidra till att vi bli vassare utbildare och konsulter.

Motivation.se

Följ företag:

  • Följ Motivation.se

Denna artikel:

  • Spara artikel
  • Betygsätt

Följ ämne:

  • Ledarskap
  • Hållbarhet
  • Årets VD

Dela:

Nominering

Årets VD 2019

Nomineringstiden för Årets VD 2019 löper från den 2 april till den 31 augusti. Utmärkelsen delas ut den 6 november på Hotel At Six i Stockholm.

Läs mer om nomineringsförfarandet.

Nominera din kandidat här!

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill