Webbutbildning: Stresshantering – förstå och förändra

E-learning

Kort om: Webbutbildning: Stresshantering – förstå och förändra

Längd:
Utbildningen tar totalt ca 2 h att genomföra
Kostnad:
495 SEK exkl. moms
Kategori:
Arbetsmiljö

Fyll i formuläret för att få mer information om utbildningen, direkt från arrangören. Det är helt kostnadsfritt och inte bindande!

Du måste godkänna vår integritetspolicy.

Webbutbildning: Stresshantering – förstå och förändra

När biologi och evolution ställer till det i dagens samhälle

Välkommen till en webbutbildning som fokuserar på fysiska och psykiska stressreaktioner – när, hur och varför reagerar vi som vi gör? 

Utan att förminska arbetsgivarens ansvar för en god arbetsmiljö, ger den här utbildningen dig ett bra komplement när det gäller de delar som du själv kan ta makten över, nämligen din kropp och dina tankar!

Gebbe Björkman

Upplägg

Utbildningen motsvarar en tvåtimmars stressföreläsning, med möjlighet att reflektera kring olika frågor kopplade till varje avsnitt. Stressforskare Sören Hjälm delar med sig av både teoretisk kunskap och praktiska verktyg och råd att använda dig av i vardagssituationer. 

För att bidra till en avstressande upplevelse är utbildningen illustrerad av Gebbe Björkman, som är en av Sveriges främsta naturkonstnärer.

För vem

Utbildningen är till för dig som är intresserad av hur och varför biologi och evolution ibland ställer till det för oss i dagens samhälle och hur du själv kan påverka din egen upplevelse av stress.

Är ni flera på din arbetsplats som går utbildningen finns det också goda förutsättningar för att använda utbildningsmaterialet som underlag i uppföljande gruppdiskussioner.

"Pedagogiskt och lättförståeligt med bra exempel som är tydliga och lätta att relatera till."

– Nöjd deltagare

Kursens innehåll

Kursen innehåller teoretisk kunskap om vår hjärna och trecirkelmodellen, om hur och varför biologi och evolution ibland ställer till det för oss i dagens samhälle. Du får också praktiska verktyg och råd att använda dig av i vardagssituationer. 

Efter varje avsnitt finns ett antal frågor att reflektera kring. Du har också möjlighet att löpande göra egna anteckningar i systemet under utbildningens gång.

Utbildningen går igenom: 

  • Kunskap om hjärnan: Hjärnans olika delar och dess funktioner och reaktioner. Vår hjärna är inte riktigt anpassad för livet här och nu, utan reagerar fortfarande som om vi vore stenåldersmänniskor. Hur märks det? 
  • Mentalisering: Förmågan att kunna se sig själv utifrån och andra inifrån. 
  • Trecirkelmodellen: Hotsystemet – som aktiverar vår reptilhjärna och sätter kroppen i alarmberedskap. Utforskarsystemet – som stimulerar oss att göra nya upptäckter och söka kickar. Trygghetssystemet – som ger oss en känsla av lugn och välmående och är skapat för att skydda oss. 
  • Funktionell beteendeanalys: Ett verktyg som har sitt ursprung i KBT (kognitiv beteendeterapi). Det hjälper dig att konkretisera och logiskt analysera situationer som du upplever som stressande och hotfulla. Kursledaren går igenom verktyget och sedan får du prova själv hemma.  
  • Avslutning: Avslutningsvis får du tips på hur du kan fördjupa dig ytterligare inom ämnet. Sören delar med sig av olika bloggar och artiklar, och ger förslag på övrig litteratur kring stresshantering. Du har också möjlighet att beställa ett kursintyg. 

Investering 

Pris: 495 kr exkl. moms. 

Tid: Kursen tar totalt ca 2 timmar att genomföra. 

Du kan när som helst pausa och sedan fortsätta där du slutade, eller gå tillbaka och repetera utvalda delar. Du har fri tillgång till kursen under 3 månader från köpdatum. 

Sören Hjälm.

Kursledare 

STQM har tagit fram utbildningen tillsammans med Sören Hjälm som är forskare inom stress och utbrändhet. Sören är dessutom certifierad KBT-terapeut och har lång erfarenhet av att skapa och genomföra olika utbildningar och utvecklingsprogram inom ledarskap och stressrelaterade frågor.  

Så säger några nöjda deltagare 

"Mycket intressant och givande i sin helhet. Jag gillar strukturen och att man tydligt kan följa de olika stegen i menyn, och där också se hur långt man kommit. Pedagogiskt och lättförståeligt med bra exempel som är tydliga och lätta att relatera till."

"Överlag ett bra och intressant innehåll som är pedagogiskt och behagligt framfört samt väldisponerat. Kursverktyget är också ett av de bättre jag sett – rent och tydligt. Toppen med både text/ljud och sedan video på samma ämne, men med en lite annorlunda vinkel!"

"Spännande och lärorikt, med ett bra och klart upplägg av kursen."

"Föreläsningarna och texterna är väldigt tydliga och lätta att följa med. Det är jättebra med reflektionsfrågorna som sammanfattar det som har gåtts igenom i avsnittet."

STQM Management

Telefon:
08-501 292 17

Adress:
The Park
Magnus Ladulåsgatan 3
181 65 Stockholm

info@stqm.com
www.stqm.com

Följ företag:

  • Följ STQM Management

Dela:

Våra utbildningar


Webbutbildning: Kränkande särbehandling – full koll på 3 timmar

Kränkande särbehandling och mobbning på arbetsplatsen är en mycket stor riskfaktor för att utveckla psykisk ohälsa. Vår webbutbildning ger dig verktyg att arbeta dels förebyggande och dels effektivt om en ...

Läs mer Anmäl dig

Plats: Online e-utbildning

Teamutveckling med GDQ på en halvdag

Ta tempen på era team – kickstarta med GDQ på en halvdag!

Läs mer Anmäl dig

Plats: Era egna lokaler eller hos STQM

Systematiskt arbetsmiljöarbete - så får du SAM på plats

Få ert systematiska arbetsmiljöarbete på plats en gång för alla! Vi bjuder på en inledande nulägesanalys. 

Läs mer Anmäl dig


Arbetsgivarens rehabiliteringsansvar (1 dag)

Med STQMs företagsanpassade utbildning kring arbetsgivarens rehabiliteringsansvar får du teoretisk kunskap kring juridik och regelverk, i kombination med praktiska verktyg att använda för att få rätt dokumentation på plats och ...

Läs mer Anmäl dig


Att hantera misskötsel - från ord till handling (1 dag)

Vad är en misskötsel och hur ska du som arbetsgivare agera? Välkommen till en företagsanpassad utbildning som ger dig all information kring hur du som arbetsgivare behöver hantera olika former ...

Läs mer Anmäl dig


Arbetsmiljö för skyddsombud (1 dag)

En utbildning som ger dig kunskap och goda förutsättningar för att göra kunna ett bra jobb i din roll som skyddsombud eller arbetsmiljöombud. 

Läs mer Anmäl dig


Bli en bättre mötesledare med facilitering (1 dag)

Upplever du att ni ofta kör fast i möten och att beslutsprocessen inte går framåt? Att möten främst är en källa till stresspåslag och känns som slöseri med tid? Här ...

Läs mer Anmäl dig

Plats: Barnhusgatan 16 Stockholm eller i era egna lokaler

Föreläsning om Stress Management

Vi erbjuder föreläsningar inom området Stress Management i era lokaler. Ni själva bestämmer tid och antal deltagare. Föreläsare är Sören Hjälm, som är en av Sveriges främsta forskare inom stress ...

Läs mer Anmäl dig

Plats: Era lokaler

Stresshantering och återhämtning för chefer och medarbetare (1 dag)

Tillsammans med en av Sveriges främsta föreläsare och forskare inom stress och utbrändhet erbjuder STQM en heldagsutbildning kring stresshantering och återhämtning.

Läs mer Anmäl dig


Att leda utan att vara chef (4 dagar)

Många leder kollegor utan att ha en formell chefsbefattning. Den här utbildningen ger deltagarna grunderna i kommunikation, coaching och feedback, samt teorier och verktyg som ger ökad självinsikt och förståelse ...

Läs mer Anmäl dig

Plats: Barnhusgatan 16 Stockholm eller i era egna lokaler

Effektivt arbetsmiljöarbete (1 eller 2 dagar)

En utbildning för chefer och ledare som vill få praktiska och konkreta verktyg för att möta den nya arbetsmiljölagen om psykisk ohälsa.

Läs mer Anmäl dig

Plats: Era egna lokaler eller hos STQM (Stockholm)

Ledarskap genom värderingar

Utbildningen Ledarskap genom värderingar vänder sig till chefer och ledare som vill fördjupa sin självinsikt och ta nästa steg i sin utveckling genom att utforska hur värderingar påverkar ledarskapet.

Läs mer Anmäl dig

Artiklar skrivna av våra experter

Nyhetsbrev

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Ja, tack!

Senaste nytt från oss!
Facebook