Sponsrat Innehåll från en av våra samarbetspartners

E-avtal ger kontroll och effektivitet

Sitter ni fast i manuell avtalshantering? Satsa på digital signering och e-avtal.

Ledning | Sälja | Digitalisering | Sponsrat | JUNI 2020

Mer kontroll med e-avtal.

Mer kontroll med e-avtal.

Att hantera avtal manuellt är ofta en onödigt krånglig process som känns hopplöst omodern. Massor av värdefull tid och energi ägnas åt att skriva ut och skicka iväg avtal, försöka få en bekräftelse på att avtalet har tagits emot, och därefter tvingas göra om hela proceduren flera gånger när detaljer i avtalet behöver ändras.

Allt fler företag inser vikten av att hantera kontrakt och avtal digitalt. Genom elektronisk istället för manuell hantering får man full kontroll hela vägen från offert till signering, och kan enkelt bjuda in kunden att kommentera och redigera avtalet i realtid. På så vis sparar man många timmars administration – samtidigt som det går snabbare än någonsin att få avtalen signerade.

Om du har ett jobb där du regelbundet behöver hantera avtal så vet du nog exakt hur frustrerande det kan vara att sköta processen manuellt. Först ska du komma överens med kunden och hoppas att ni inte missförstår varandra, sedan ska avtalet skrivas ut och skickas iväg med posten. Därefter behöver du få kundens bekräftelse på att avtalet har mottagits.

Om kunden därefter vill göra ändringar i avtalet så måste du göra om alltihop igen, även om ändringarna bara gäller detaljer. Ibland blir processen så utdragen att det känns som man ska bli tokig – och i värsta fall kan uppgörelsen till och med gå förlorad på vägen.

Manuell hantering av avtal är som synes ett väldigt ineffektivt och kostsamt arbetssätt som sannolikt är på väg att försvinna. Allt fler företag och organisationer har nu börjat inse fördelarna med system för e-signering som innebär att hela avtalsflödet – från offert, via redigering till signering – sköts helt och hållet digitalt.

Så kommer alla organisationer att hantera avtal i framtiden – och de som ligger i framkant gör det redan nu.

Mer kontroll med e-avtal

Mer kontroll med e-avtal

Att använda Oneflows helhetslösning för digitala avtal medför enorma fördelar. Det är ett effektivt och tidssparande verktyg som ger dig full kontroll – och som kommer att imponera på motparten eftersom det är så enkelt och smidigt. Boka din demo av Oneflow här!

När din organisation använder e-avtal så slipper både du och kunden alla omständliga procedurer som ni tvingas genomgå om ni hanterar avtalet på traditionellt vis. Ni slipper jaga varandra på telefon, mejla, skriva ut och scanna avtalet och skicka det fram och tillbaka för att alla detaljer ska bli rätt.

Istället sköter ni all redigering och förhandling direkt i e-avtalet. Både du och motparten kan liveredigera i avtalet och skriva kommentarer till varandra, så att ni med ett enkelt knapptryck kan göra de ändringar som krävs för att nå fram till en överenskommelse och en signering.

Det finns också en spårningsfunktion som innebär att du får en notis så fort motparten har interagerat med e-avtalet. På så vis kan du känna dig trygg i att du får veta när kunden har tagit emot och öppnat avtalet, och när hen har gjort ändringar eller lämnat kommentarer.

Möjligheten att föra dialog och göra ändringar i avtalet i realtid är otroligt tidsbesparande, och stresslindrande eftersom det ger en känsla av kontroll och översikt.

E-avtal är användarvänligt och effektivt

Oneflows e-avtal är väldigt användarvänliga, och innehåller många funktioner som förenklar arbetet och sparar dig massor av tid. Här är ytterligare fyra anledningar till att välja Onelflow:

 1. Automatiserade avtalsmallar och strukturer för avtalen som passar dina behov. Detta gör att exempelvis säljteam kan skicka ut offerter snabbare. Ni kan också sätta upp egna regler för hur avtalen ska hanteras, till exempel när de ska raderas automatiskt.
 2. Hanteringen är trygg med ett GDPR-säkert system, och Oneflow är kompatibelt med och interagerar på ett självklart sätt med dina nuvarande system. Det är därför väldigt enkelt att implementera i verksamheten, och startsträckan för att komma igång är kort. Det finns också en lagringsfunktion som innebär att alla era avtal arkiveras på ett säkert sätt.
 3. Oneflows e-avtal är dessutom visuellt tilltalande vilket inte bör underskattas – det är viktigt att göra ett gott intryck så att man vinner kundens förtroende. Du kan sätta ditt varumärke på avtalet, och till och med spela in en hälsning till kunden i en videofunktion. 
 4. E-avtal är en modern och logisk lösning som innebär enorma fördelar jämfört med traditionell avtalshantering. Ni eliminerar enkelt alla hinder för signering och spar in många administrativa arbetstimmar. Avtalshanteringen kan dessutom ske när som helst, var som helst, vilket kan snabba på eller till och med rädda avtal som annars riskerar att gå förlorade. Vissa av Oneflows kunder vittnar om att de lägger 50 procent mindre tid på administration, och att det går 90 procent snabbare att nå fram till en signering.

Vi lever i en digitaliserad värld där allt förväntas gå smidigt och snabbt. Att då hålla fast vid traditionell, manuell avtalshantering via snigelposten är helt enkelt inte hållbart i en modern organisation som hanterar många avtal samtidigt i ett högt tempo.

Satsa istället på e-signering, så kommer er verksamhet att präglas av effektivitet, smidighet och kontroll. Boka en demo nu, det kommer både din organisation och era kunder att tjäna på.

Följ företag:

 • Följ Sponsrat

Denna artikel:

 • Spara artikel
 • Betygsätt

Följ ämne:

 • Ledning
 • Sälja
 • Digitalisering

Dela:

Den här artikeln publiceras i samarbete med Oneflow.

Oneflow förenklar din avtalshantering och effektiviserar din organisation. Det här får du med Oneflow:

Användarvänligt, interaktivt gränssnitt
Helhetslösning för avtalshantering med ett GDPR-kompatibelt e-arkiv
Juridiskt bindande e-signaturer
Liveredigering och notiser om avtalshändelser för snabbare förhandlingsprocess
Videohälsningar för personligare avtal
Tillgängligt på alla enheter för att säkerställa att avtal kan signeras närsomhelst, varsomhelst
Automatiskt ifyllda kontaktuppgifter och viktiga avtalsdatum
Smidig integration för ostörda arbetsflöden
Kom igång på bara ett par minuter
Återförsäljare i Norden

Boka din demo idag!

Vill du bli en framgångsrik ledare?

 • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
 • Kostnadseffektivt
 • Tillgång när du vill, var du vill