Annonssamarbete Motivation.se + SPP

Här är missen som många företag gör i sitt hållbarhetsarbete

Ledning | Hållbarhet | HR | SPP | NOV 2021

–	Vi vet att arbetsmarknaden blir allt mer värderingsdriven och att hållbarhetsarbetet hamnar högt upp på listan när dagens talanger utvärderar potentiella arbetsgivare, säger SPP:s hållbarhetschef Johanna Lundgren Gestlöf.

– Vi vet att arbetsmarknaden blir allt mer värderingsdriven och att hållbarhetsarbetet hamnar högt upp på listan när dagens talanger utvärderar potentiella arbetsgivare, säger SPP:s hållbarhetschef Johanna Lundgren Gestlöf.

Svenska företag avsätter omkring 600 miljoner kronor till sina anställdas tjänstepensioner – varje dag. Samtidigt är det många företag som missar att integrera tjänstepensionen i sitt hållbarhetsarbete.

För att ligga i framkant behöver hela värdekedjan hållbarhetssäkras och då ingår även tjänstepensionen, säger SPP:s hållbarhetschef Johanna Lundgren Gestlöf.

Med nya lagar och regler, historiskt höga konsumentkrav och en talangdriven arbetsmarknad räcker det inte längre att enbart fokusera på hållbarhet i kärnverksamheten för att sticka ut ur mängden.

Det är många arbetsgivare som inte vet var de ska börja för att stärka sitt hållbarhetsarbete, men när ni väl har kommit igång så är fördelarna många. Ni visar till exempel att ni ligger i framkant när det kommer till hållbarhet, vilket stärker ert varumärke på lång sikt. Det är även en konkurrensfördel i kampen om arbetskraft, säger SPP:s hållbarhetschef Johanna Lundgren Gestlöf.

Analysera läget

Hon berättar att första steget är att analysera läget. Hur ligger företagets pensionskapital placerat i dagsläget, kan ni påverka fondutbudet, och hur integrerar den befintliga leverantören hållbarhet utifrån miljömässiga, sociala och etiska faktorer i förvaltningen?

Ni behöver även se till att kraven stämmer överens med er övergripande hållbarhetsstrategi, och att era anställda får enkel och engagerande information om era insatser, säger Johanna Lundgren Gestlöf.

Glöm inte att ta fram en tydlig målbild. Analysera ert pensionskapital utifrån er prioritering och valda hållbarhetskrav. Ni kan till exempel ställa krav på att mäta och målsätta koldioxidutsläppen för alla era anställdas investeringar av pensionskapital.

Var står ni i nuläget, och vad krävs för att nå era mål? Slutligen behöver du också få koll på vad som går att mäta och följa upp kopplat till era hållbarhetskrav, säger Johanna Lundgren Gestlöf.

Mer värderingsdriven arbetsmarknad

Om det känns övermäktigt kan ni anlita professionell hjälp med översyn av och med en eventuell ny upphandling av pensioner. Säkerställ att upphandlingskonsulten förstår bolagets värdegrund och hållbarhetsstrategi – och att dessa i tillräckligt hög grad genomsyrar processen.

Vi vet att arbetsmarknaden blir allt mer värderingsdriven och att hållbarhetsarbetet hamnar högt upp på listan när dagens talanger utvärderar potentiella arbetsgivare. Med hållbarhetskrav i tjänstepensionen får ditt företaget ett nytt verktyg för employer branding, men då krävs tydlig och engagerande kommunikation både i interna och externa kanaler, avslutar Johanna Lundgren Gestlöf.

SPP

Följ företag:

  • Följ SPP

Denna artikel:

  • Spara artikel
  • Betygsätt

Följ ämne:

  • Ledning
  • Hållbarhet
  • HR

Dela:

Det här kan SPP hjälpa till med

* Inspirationsföreläsning som förklarar vad hållbara investeringar är, varför det spelar roll, och hur man som anställd kan göra medvetna val

* Genomgång av vad de som är "best-in-class" på att integrera tjänstepensionen i hållbarhetsarbetet gör och hur ert företag hade kunnat hamna i topp

* Hållbarhetskartan – konkreta nyckeltal på just ert företags eller den anställdas pensionskapital hos SPP

* Texter att använda i kommunikation som till exempel hållbarhetsredovisningar

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill