Årets VD:ar utsedda

Nu är det klart vilka som är Årets VD 2021!

Ledarskap | Hållbarhet | Årets VD | ARTIKEL | NOV 2021

Årets VD:ar 2021: Johnny Warström - Mentimeter AB, Caroline Andersson - Governo AB, Mia Brunell Livfors - Axel Johnson AB och Marcus Karlsson, AB Herbert Karlssons Charkuterifabrik

Årets VD:ar 2021: Johnny Warström - Mentimeter AB, Caroline Andersson - Governo AB, Mia Brunell Livfors - Axel Johnson AB och Marcus Karlsson, AB Herbert Karlssons Charkuterifabrik

Torsdagen den 11 november korades vinnarna av utmärkelsen “Årets VD” på en gala på Fotografiska i Stockholm. Vinnare i kategorin stora företag blev Mia Brunell Livfors, Axel Johnson AB. I kategorin medelstora företag vann Johnny Warström, Mentimeter AB och i små företag Caroline Andersson, Governo AB. Priset till Årets Unga VD, som inte får vara äldre än 30 år, gick till Marcus Karlsson, AB Herbert Karlssons Charkuterifabrik.

- Det är med stor glädje vi presenterar de fyra välförtjänta vinnarna i Årets VD 2021. Våra fyra pristagare har visat att ledarskap, hållbarhet och lönsamhet går hand i hand och är nyckeln till framgång, säger Per Winblad, ordförande i juryn och chefredaktör på ledarskapssajten Motivation.se.

Syftet med utmärkelsen Årets VD är att uppmärksamma och premiera förebilder bland Sveriges vd:ar och genom det goda exemplets makt påverka utvecklingen mot ett mer värderingsdrivet ledarskap och ett långsiktigt hållbart näringsliv. Bakom utmärkelsen står ledarskapssajten Motivation.se.

150 deltagare hade samlats på Fotografiska i Stockholm och förutom prisutdelningen fick man också lyssna till Per Schlingmann, författare, föreläsare och rådgivare med lång erfarenhet inom både politik och näringsliv, Lars Strannegård, professor i företagsekonomi och rektor på Handelshögskolan i Stockholm. Temat för kvällen var det MÄNSKLIGA LEDARSKAPET - ett mer humant och empatiskt ledarskap som vi är övertygade kommer vara, inte bara trendigt, utan affärskritiskt framöver.


Motivation.se

Från stressad chef till inspirerande ledare!

Känner du dig överväldigad i din ledarroll? I så fall är du inte ensam. Med onlineutbildningen Leda mig själv, går du från stress och reaktivitet till självledarskap, fokus och starka teamresultat.

Kolla in vårt specialerbjudande på denna kraftfulla 1-timmesutbildning.

Transformera ditt ledarskap nu!

Motivation.se

Känner du dig ibland otillräcklig, reaktiv och stressad i din chefsroll?

Upptäck "Leda mig själv" och stärk dig själv i ditt ledarskap:

  • Från stress till kontroll
  • Från händelsestyrd vardag till proaktiv styrning mot mål
  • Från missförstånd och konflikter till engagemang och positiv teamdynamik

Nu kan du köpa onlineutbildningen ”Leda mig själv” till rabatterat pris och samtidigt få ett årsmedlemskap på Motivation.se.

Paketerbjudande: 995 kr – spara över 1.600 kr!

Vässa ditt ledarskap idag!

Juryns motiveringar till vinnarna i respektive kategori är:

Stora företag: Mia Brunell Livfors, Axel Johnson AB

Årets VD för stora företag visar att det går utmärkt att kombinera ett humanistiskt ledarskap med affärsmässighet. Pristagaren betonar vikten av en kultur som är tillåtande och där det är okej att göra misstag. Pristagaren har en stark tro på att människor som ges frihet under ansvar växer och utvecklas; och att grundbulten i ledarskap är förtroende.

Hållbarhet ligger pristagaren varmt om hjärtat, inte minst jämlikhet och mångfald som är två områden som pristagaren har arbetat hårt med i alla år. Med en övertygelse om att vill man skapa långsiktiga och lönsamma företag att vara stolt över, så behöver man spegla samhället och få in många olika åsikter, genom att ha mångfald i gruppen.

Medelstora företag: Johnny Warström, Mentimeter AB

Årets VD för medelstora företag är en förebild på så många sätt. Med sitt inkluderande ledarskap har pristagaren byggt upp en fantastisk kultur som gör att människor känner sig trygga och känner arbetsglädje. Detta samtidigt som bolaget under förra året hade en kraftig tillväxt.

Som vd tar pristagaren aktivt ansvar för hur företagets påverkar samhället, ekonomiskt, miljömässigt och socialt. Genomgående är ett stort fokus på att göra positiv skillnad för varje enskild medarbetare och för samhället.

Små företag: Caroline Andersson, Governo AB

Årets VD små företag har genom ett inspirerande och inkluderande ledarskap skapat förutsättningar för att alla ska trivas och utvecklas. Pristagaren pushar och stöttar sina medarbetare genom såväl motgångar som framgångar.

Trots tuffa pandemitider har pristagaren både lyckats nyanställa, öka omsättning och tillväxt, och samtidigt ha kvar ett stort fokus på medarbetarnas välbefinnande.

Årets VD har visat att ett ungt företag med en enhetlig värdegrund och mycket kämpaglöd kan nå oanade höjder – och samtidigt ta ett aktivt ansvar för samhällsutvecklingen.

Årets Unga VD: Marcus Karlsson, AB Herbert Karlssons Charkuterifabrik

Årets Unga VD har visat att det går att ställa om en traditionsbunden verksamhet och att integrera hållbarhet i affärsmodellen. När pristagaren som 20-åring tog över rodret på det anrika familjeföretaget ställde pristagaren snabbt om verksamheten för att kunna erbjuda sina kunder mer klimatsmarta alternativ.

Genom ett ledarskap som genomsyras av en tro på människor och som uppmanar medarbetarna att våga misslyckas på vägen mot nästa framgång – har pristagaren inte bara ställt om, utan också fått sitt företag att växa med raketfart.

Att arbeta långsiktigt och ansvarsfullt är viktigt för pristagaren, som på kort tid har lyckats visa att lönsamhet och hållbarhet går hand i hand. Årets unga VD är en sann förebild, både som entreprenör och som vd.

Juryn för Årets VD består av

Anna Wikland Country Director, Google, Charlotte Bohman Arbetande ordförande, Hand in Hand, Erik Engellau-Nilsson CEO, Norrsken Foundation, Hélène Barnekow CEO, Microsoft, Lisa Lindström CEO, EY Doberman, Meg Tivéus Styrelseproffs, Per Winblad, Vd & chefredaktör, Motivation.se (Ordf. Jury), Pia Lanneberg Vd, Innerbrand, Staffan Hansén Vd, SPP, Tony Grimaldi Vd, Cycleurope AB & vice vd Grimaldi industri och Henrik Engstam Phalén Vd, Brightmill.

För mer information och/eller beställning av pressbilder, kontakta:

Per Winblad, chefredaktör Motivation.se och instiftare till priset Årets VD.

Telefon: 070-756 58 74

E-post: per.winblad@motivation.se 

Pressinformation finns även här:

https://www.motivation.se/arets-vd/press/


Denna artikel:

  • Betygsätt

Följ ämne:

  • Ledarskap
  • Hållbarhet
  • Årets VD

Dela:

Årets VD 2021

Årets VD 2021

Utmärkelsen Årets VD arrangeras av Motivation.se för att uppmärksamma och premiera förebilder bland Sveriges vd:ar.

Genom det goda exemplets makt vill vi vara med och påverka utvecklingen mot ett mer värderingsdrivet ledarskap och ett långsiktigt hållbart näringsliv.

Läs mer om utmärkelsen Årets VD här.

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill