Menu
 • Hälsa

I oktober, för drygt ett år sedan, såg jag mitt Instagram-konto fyllas med bilder av vänner och bekanta i träningskläder som var leriga från topp till tå. De såg så glada, starka och coola ut. Jag lärde mig att de hade sprungit ett enmilslopp som heter Tjurruset. De här bilderna slog an en avundsjuke-nerv hos mig. Jag som aldrig har lyckats träna kontinuerligt någonsin. Jag är nämligen en av de där personerna som äger årskort på träningsanläggningar, men som jag utnyttjar ungefär tre gånger per år.

 • Ledarskap

Om jag skulle försöka beskriva Almedalen för någon som aldrig har varit här skulle jag nog säga att det är som en musikfestival, fast utan musik och om demokrati istället. Jag älskar Almedalen! Här möts många av oss som är intresserade av samhälls- och framtidsfrågor. Jag ränner Hästgatan upp och ned och möter alla möjliga inspirerande människor: politiker, opinionsbildare, lobbyister, mediapersoner, näringslivsrepresentanter, studenter och en och annan semesterfirare.

 • Ledarskap

1492 seglade Columbus ut från Spanien för att hitta en ny sjöväg till Indien. Han kom aldrig dit, men upptäckte istället Amerika. Att vara trendanalytiker är ibland som att vara upptäcktsresande. Man ger sig ut för att utforska en sak, men finner något helt annat. Jag håller just nu på att kartlägga den nästan explosionsartade ökningen av produktion av robotar. Men i min studie av robotarnas intåg på arbetsplatser och i hemmet, så finner jag tecken på att vi är på väg att anamma ett nytt ekonomiskt system. Marknadsekonomi håller på att spela ut sin roll och ersättas av någonting annat. Låt mig ta er med på min upptäcktsresa…

 • Motivationsbloggen

Årets Almedalen har inte handlat om de tre frågorna: vård, skola och omsorg. Den gamla slagdängan har bytts ut mot: jämställdhet/feminism, antirasism och miljö/klimat. Det är de tre frågor som nästan alla seminarier, föredrag och politiska utspel handlat om.

 • Ledarskap

Anna Frankzén-Starrin träffade på Miljöpartiets språkrör i Almedalen. Hon frågade bland annat varför chefer och företagsledare bör rösta på Miljöpartiet i höstens viktiga val. Och vi får också veta vad som motiverar Gustav Fridolin...

 • Ledarskap

En arbetsmarknad för alla – där alla får prestera efter sin förmåga. Det är en av Miljöpartiets linjer inför valet 2014. Anna Frankzén-Starrin möter Åsa Romson i Almedalen och de pratar Östersjön, en mänsklig arbetslinje och ett vackert land där livsglädjen borde räcka till alla.

 • Ledarskap

Den mest spännande tekniktrenden, enligt mig, är hur vi med teknikens hjälp kan utöka den verklighet vi kan se med blotta ögat. Under en längre tid har vi talat om bärbar teknik, till att vi idag börjar tala om prylarna som vi inte bara bär med oss, utan faktiskt har på oss.

 • Ledarskap

Motivation.se startar en intervjuserie på temat "Vilket avtryck vill du göra?". Vi vill lyfta människor som på något sätt fungerat som förebilder, inspiratörer och ledare i olika sammanhang och branscher. Först ut är Jan Carlzon, tidigare vd för SAS och Linjeflyg, numera affärsängel, ledarskapscoach och djupt engagerad i nätverket Mentor. Hör honom intervjuas av Anna Frankzén Starrin om "Det kunddrivna, kärleksfulla ledarskapet", om fusionen som inte blev av och varför man inte ska ta alla beslut själv.

 • Kommunicera

Jag tror att de flesta av oss tog emot transparenstrenden med öppna armar. Transparenstrenden började med att konsumenter krävde av företag att de skulle visa alla sina goda sidor, men kanske främst visa sig med fel och brister. Företag som WikiLeaks och privatspanare via Sociala media såg till att företag inte kunde smyga med otillräckligheter. 

 • Kommunicera

Jag säger som Tage Danielsson: ”Om man vägrar att se bakåt och inte vågar se framåt så måste man se upp”. Därför vill jag åtminstone blicka framåt. Jorden gick inte under 2012, utan vi lever och agerar ungefär som vanligt. I media målar man upp en bild av en värld i gungning, det pratas om recession och ekonomisk kris i hela Europa. Men samtidigt talar allt fler experter för att vi närmar oss botten i lågkonjunkturen. Men oavsett om vi har många fler månader eller inte framför oss av svag ekonomisk utveckling, så finns det framgångar för företag att skörda. Framgångar för de företag som tolkar konsumenternas behov, trender och tendenser rätt och vågar satsa och agera.

 • Motivationsbloggen

Visst strävar vi alla efter långsiktiga relationer? För visst är det så att en långsiktig relation är så mycket mer givande. Du vet när du för ett samtal med någon som känner dig innan och utan. Någon som kan läsa mellan raderna, en person som kan din historia och vet vad som är viktigt för dig. Detsamma borde gälla för leverantörsrelationer.

Motivationsbloggen

Tema:mod - För några veckor sedan satt jag och tittade på SVT dokumentären ”Hoppets hamn” av Magnus Gertten.Dokumentären handlade om våren och sommaren 1945 när Malmö tog emot närmare 30 000 överlevare från de tyska koncentrationslägren. Dokumentären visade de överlevandes första ögonblick i frihet. Men det som gjorde mest intryck på mig var inte de överlevande, utan mottagarna i Malmö. Malmöborna erbjöd de ilandstigna överlevarna kläder, mat och vänskap.

Motivationsbloggen

För tre månader sedan skedde det viktigaste som hänt mig. Jag blev mamma åt världens finaste pojke. Jag vill naturligtvis ge denna lilla, fantastiska varelse den bästa starten i livet. Trygghet, kärlek och ett coolt och ovanligt namn. Jag har så färskt i minnet min egen mellanstadietid. Anna panna stekte fläsk nittonhundra sjuttiosex… Eller försöken till att reta mig baserat på mitt efternamn. Frankzen kunde enkelt med barns kreativitet bli till Frankensteins monster.

 • Innovation

Företag som på 90-talet talade om innovation, talade nästan uteslutande om produktutveckling och tekniska landvinningar. Idag handlar innovation om så mycket mer än det.

 • Kommunicera
Vi mötte Staffan Dopping under Prime minglet under Almedalsveckan och Staffan delade generöst med sig av sina mesta tips och idéer på hur man gör sin och/eller sitt företags närvaro under Almedalsveckan till en lyckad tillställning. Så alla ni som planerar att delta i Almedalsveckan 2012 borde se på detta klipp.
 • Motivera

Lyssna på när Behrang Miri pratar om motivation och vad som driver honom.

 • Motivera

Christer Fuglesang svarar på frågan om vad som motiverar honom i hans yrkesliv.

 • Ledarskap

Behrang Miri, Lundakille från Iran, rappare, debattör, krönikör, pedagog och mycket, mycket mer. Han har talat för allt från näringslivstoppar till skoltrötta ungdomar och alla lyssnar. Vem är mer lämpad att tycka om framtidens ledarskap?

 • Motivera

Lyssna på när Behrang Miri rappar om Motivation.se. En hit!

 • Motivera

Christer Fuglesang kom till Almedalen med sitt schackspel som han hade med sig under sin rymdfärd, för att marknadsföra schack i skolorna och för att genomföra ett självmordsförsök tillsammans med kollegor i Föreningen Vetenskap och folkbildning. Jippot syftade till att bevisa att homeopatiska preparat är lurendrejeri. Han svalde tio gånger den rekommenderade dosen av ett homeopatiskt sömnmedel.
 

Motivationsbloggen

Film och TV producenterna bjöd in skådespelare och tv personer till ett samtal. Robert Aschberg och Björn Rosengren intervjuade Lasse Åberg, Peter Magnusson, Moa Gammel och Alex Schulman om TV och filmens framtid i Sverige.

Motivationsbloggen

Det råder alltid en lite speciell stämning under Almedalsveckan, som en kombination av semester och frenetiskt arbete.

Motivationsbloggen

I media kan vi läsa allt fler kritiska röster rörande Lars Ohly.  Inom partiet finns det de som kräver hans avgång, eller delat ledarskap och framför allt förnyelse.

 • Ledarskap

En vecka varje sommar förvandlas Almedalen på Gotland till Sveriges centrala mediapunkt. Politiker, näringslivstoppar och stora namn minglar, pratar framtid och sätter nya trender. Det är där det händer, helt enkelt. Och Motivation.se är på plats.

Motivationsbloggen

Senaste dagarna har media överöst mig med semestertips. Vart bör man åka, varför och hur. Men det som intresserar mig är inte de traditionella resetipsen utan vem som bestämmer semesterplanerna.

LinkedIn

Twitter

Facebook

Instagram