Health for wealth: 158: 10 frågor för en riktigt bra nystart

LJUDKLIPP | AUG 2020

Välkommen kära höst! Ta sats och ladda om med hjälp av 10 smarta frågor.

Vi har satt ihop ett frågebatteri som kan hjälpa dig ge svar på det du behöver veta för att göra din höst och arbetsvardag både inspirerande och hållbar. Varsågod - slit dem med hälsan!

1. Vad är syftet med min roll? Vad ska det leda till? Vem hjälper jag? Vilka problem löser jag? Här gäller det att ösa på med "syften" för att skapa en vision och mission som känns inspirerande, meningsfull och viktig på riktigt!

2. Hur är det när det går bra på jobbet? Hjärnan gillar inte siffror och procent. Skapa mentala bilder av när du gör det du vill och ska. Hur känns det? Hur ser det ut?

3. Vad behöver jag uppnå den närmsta tiden? Här behöver du bryta svaren på fråga 1 och 2 till något greppbart att börja med.

Motivation.se

Från stressad chef till inspirerande ledare!

Känner du dig överväldigad i din ledarroll? I så fall är du inte ensam. Med onlineutbildningen Leda mig själv, går du från stress och reaktivitet till självledarskap, fokus och starka teamresultat.

Kolla in vårt specialerbjudande på denna kraftfulla 1-timmesutbildning.

Transformera ditt ledarskap nu!

Motivation.se

Känner du dig ibland otillräcklig, reaktiv och stressad i din chefsroll?

Upptäck "Leda mig själv" och stärk dig själv i ditt ledarskap:

  • Från stress till kontroll
  • Från händelsestyrd vardag till proaktiv styrning mot mål
  • Från missförstånd och konflikter till engagemang och positiv teamdynamik

Nu kan du köpa onlineutbildningen ”Leda mig själv” till rabatterat pris och samtidigt få ett årsmedlemskap på Motivation.se.

Paketerbjudande: 995 kr – spara över 1.600 kr!

Vässa ditt ledarskap idag!

4. Delar jag bilden av vad jag ska fokusera på med chef och kollegor? Stäm av för att ha samsyn och lägga tid på rätt saker.

5. Vad behöver jag för kunskap för att utföra mitt jobb? Vad behöver jag ta reda på? Det kan vara att bli bättre på att hantera digitala mötesverktyg men också att stämma av förväntningar i omfattning på något jag ska leverera. Hur ska vi kommunicera och mötas den här hösten? Vem gör vad?

6. Hur mycket tid har jag till förfogande? Att budgetera sin arbetstid genom att prioritera efter svaret på fråga 1 är kräver ett nyktert förhållningssätt eftersom tiden ofta upplevs som en bristvara. Det hjälper oss att sätta realistiska mål för när arbetsuppgifter ska vara färdiga. Prioriteringar blir lättare när vi har samsyn med chef och kollegor. Vi kan hjälpa varandra!

7. Vad vill jag lägga tid på under min fritid? Ofta har vi en stark känsla av svaret på den frågan just efter en ledighet och sen sugs vi in i vardagen igen. Nu har du chansen att verkligen se till att du håller i det som du vill ha tid för!

8. Vilken rutin har jag för att släppa jobbet på ett bra sätt? Kanske är det extra viktigt för de som jobbar hemma och inte fysiskt lämnar kontoret. Det är också ett sätt att faktiskt både vara mer ledig,och jobba bättre. Alla behöver en rutin, men du kan skapa den på det sätt som passar dig.

9. Vilka enkla vanor kan jag hålla i eller bygga på för att ta hand om sömn, motion och bra matvanor? Det här är plattformen för att orka både jobba och ha roligt. Många av oss vill bara att det ska funka och inte ta en massa värdefull tankekraft och energi. Vilka vanor behöver jag bygga?

10. Vilka frågor behöver du svara på regelbundet för att stämma av att du prioriterar din tid rätt? Kanske kan du ha en fråga att stämma av varje dag, en annan varje vecka och några lite större frågor månadsvis. Att regelbundet stanna upp och fundera på hur man har det och vart man är på väg är betydelsefullt.

Vår samarbetspartner motivation.se har en intressant artikel som handlar om hur man knyter an till jobbet på ett bra sätt. Något som hjälper oss att prestera hållbart och minska stressnivåerna på jobbet.

Taggar:

HEALTH_FOR_WEALTH_2019.png

Health for wealth

Följ skribent:

  • Följ skribent

Denna artikel:

  • Betygsätt

Följ ämne:

Dela:

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill