Health for wealth: 46: Så jobbar drömarbetsgivaren

LJUDKLIPP | JAN 2018

Nöjda medarbetare räcker inte. Svante Randlert tycker att vi ska vissla på vägen till jobbet. Här berättar han hur man får det att hända.

Svante Randlert är Business & People Advisor på Academic Work. Han föreläser ofta om hur man blir en drömarbetsgivare och har gett ut en bok med namnet Drömarbetsgivaren: 10 budord för att få medarbetare att vissla på väg till jobbet.

Enligt honom är det viktigaste inte är att analysera varför människor lämnar ert företag. Fråga istället de som stannar kvar varför de jobbar hos er. Deras argument är företagets varför. Därefter kan ledningen formulera vad som ska göras och låta medarbetarna lösa frågan "hur".

Vår samarbetspartner Skandia vet också vad som utmärker en drömarbetsgivare. Enligt en Sifo-undersökning från 2017 är tjänstepensionen  den jobbförmån vi sätter högst värde på. Tjänstepensionen är en betydelsefull pusselbit i den framtida pensionen och kan utgöra mer än 20 procent av den totala pensionen.

På Skandias hemsida kan du läsa mer om deras tjänstepensionslösningar, som alla innehåller en kostnadsfri hälsoförsäkring. Missa inte att ta upp tjänstepensionen vid era anställningsintervjuer, det är en värdefull förmån.

Taggar:

HEALTH_FOR_WEALTH_2019.png

Health for wealth

Följ skribent:

  • Följ skribent

Denna artikel:

  • Betygsätt

Följ ämne:

Dela:

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill