En välgörande kväll

GodEl delade ut avkastning – unik affärsmodell som fungerar.

Hållbarhet | ARTIKEL | APRIL 2013

Det var både vårkänslor och hoppfullhet i luften den kväll när GodEl förmedlade överskott till välgörenhetsorganisationer. 6.2 miljoner blev det, en ökning med 25% sedan förra året. Vd Marie Dahllöf är stolt och glad; ”Vi vet att vårt bidrag gör skillnad”.

Redan när kvällens moderator, Anna Bellman, gled upp på scenen i en klarröd klänning var luften laddad på Teaterbåten på Skeppsbron i Stockholm.

Det var en förväntansfull stämning bland de inbjudna och det var kanske inte så märkligt med tanke på kvällens syfte – att dela ut stora summor till behövande. 

Utöver alla tacksamma mottagare, befolkades även scenen av en diskussionspanel bestående av Alice Bah Kuhnke, Percy Barnevik, Anna Ryott. Alla gav de sin bild av varför man ska jobba med CSR och temat för samtalet var ”Hur kan företag göra gott”.

GodEl samarbetar med SOS Barnbyar, Stockholms Stadsmission, Rädda Barnen, Läkare utan gränser, Naturskyddsförening, Hand in Hand och Barncancerfonden. Kunderna röstar och avgör själva hur pengarna ska fördelas mellan organisationen.  Affärsmodellen är helt unik och har generererat 24,9 miljoner kronor sen starten 2005.

Motivation.se

Från stressad chef till inspirerande ledare!

Känner du dig överväldigad i din ledarroll? I så fall är du inte ensam. Med onlineutbildningen Leda mig själv, går du från stress och reaktivitet till självledarskap, fokus och starka teamresultat.

Kolla in vårt specialerbjudande på denna kraftfulla 1-timmesutbildning.

Transformera ditt ledarskap nu!

Motivation.se

Känner du dig ibland otillräcklig, reaktiv och stressad i din chefsroll?

Upptäck "Leda mig själv" och stärk dig själv i ditt ledarskap:

 • Från stress till kontroll
 • Från händelsestyrd vardag till proaktiv styrning mot mål
 • Från missförstånd och konflikter till engagemang och positiv teamdynamik

Nu kan du köpa onlineutbildningen ”Leda mig själv” till rabatterat pris och samtidigt få ett årsmedlemskap på Motivation.se.

Paketerbjudande: 995 kr – spara över 1.600 kr!

Vässa ditt ledarskap idag!

- Jag och alla mina medarbetare är obeskrivligt stolta över att vi år kan förmedla ytterligare 6,2 miljoner till välgörenhet. GodEl finns för att göra gott och eftersom vi inte har några privata vinstintressen kan vi ge allt som i vanliga företag går till aktieägarna till välgörenhet istället, säger GodEls vd, Marie Dahllöf i ett pressmeddelande. 

- Genom våra sju fantastiska välgörenhetspartners hjälper vi de människor i vår omvärld som behöver hjälp och stöd allra mest till ett bättre liv - vi vet att vårt bidrag gör skillnad, tillägger hon.

Här hittar du alla mottagare! Och här hittar du en lång intervju med GodEls grundare, Stefan Krook.

 

Frida Spikdotter Nilsson

Frida Spikdotter Nilsson

Vår expert inom kreativ kommunikation och skrivande

 • Följ skribent

Frida Spikdotter Nilsson coachar och håller workshops i skrivande och kreativ kommunikation för chefer, ledare och egenföretagare. Hon stöttar också i skrivutveckling via Skrivplaneten.se - en digital samlingsplats för kreativitet, storytelling och personligare kommunikation. 

Frida har jobbat med det skrivna ordet i olika former i över 20 år som frilansjournalist, skribent, redaktör, kommunikatör, bloggare och spökskrivare. Med ena benet i det skönlitterära uttrycket letar hon alltid efter berättelser som berör och når in i mottagaren. Med humor, självdistans och skrivandet som metod lockar hon fram nya dimensioner i berättelsen om både företag och människor. Frida var tidigare redaktionschef på Motivation.se

www.skrivplaneten.se

frida@skrivplaneten.se

Denna artikel:

 • Betygsätt

Följ ämne:

 • Hållbarhet

Frida Spikdotter Nilsson

Frida Spikdotter Nilsson

Följ skribent:

 • Följ skribent

Denna artikel:

 • Betygsätt

Följ ämne:

 • Hållbarhet

Dela:

Vill du bli en framgångsrik ledare?

 • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
 • Kostnadseffektivt
 • Tillgång när du vill, var du vill