Fördjupat etiskt samarbete på TUR-mässan

Göteborgsmässa lyfter CSR och hållbart resande.

Uppleva | ARTIKEL | MARS 2011

De etiska frågorna står åter i fokus på TUR-mässan, 24-27 mars på Svenska Mässan i Göteborg. I år kommer det hållbara resandet att diskuteras både ur ett affärs- och ett turistperspektiv.
 

För andra året i rad arrangerar TUR-mässan ett forum för resebranschen, journalister, organisationer och forskare kring etiska frågor. Ämnen som hållbar turism och CSR, corporate social responsibility, står på programmet och tid avsätts till seminarium och diskussion.

– Vår satsning att lyfta fram de etiska frågorna förra året var inte en engångsföreteelse, utan det är viktigt att fortsätta diskutera och utveckla detta, säger Per Magnusson, mässansvarig på TUR-mässan.

– Förra året blev det tydligt att intresset för etiska frågor inom resebranschen är stort, i år är målet att få till en mötesplats som samlar alla som är intresserade av dessa frågor, säger Helena Myrman, projektledare på Schyst Resande.

Hur påverkar all inclusive-resor miljö och lokalbefolkning?

I år kommer man bland annat att diskutera kontrollsystemet Travelife som granskar och inspirerar turisthotell i frågor som hållbar miljö, bättre arbetsvillkor, användning av lokala råvaror och arbetskraft samt hur man motverkar barnsexturism. Såväl Ving som Fritidsresor och Apollo har anslutit sig till Travelife.

Motivation.se

Från stressad chef till inspirerande ledare!

Känner du dig överväldigad i din ledarroll? I så fall är du inte ensam. Med onlineutbildningen Leda mig själv, går du från stress och reaktivitet till självledarskap, fokus och starka teamresultat.

Kolla in vårt specialerbjudande på denna kraftfulla 1-timmesutbildning.

Transformera ditt ledarskap nu!

Motivation.se

Känner du dig ibland otillräcklig, reaktiv och stressad i din chefsroll?

Upptäck "Leda mig själv" och stärk dig själv i ditt ledarskap:

  • Från stress till kontroll
  • Från händelsestyrd vardag till proaktiv styrning mot mål
  • Från missförstånd och konflikter till engagemang och positiv teamdynamik

Nu kan du köpa onlineutbildningen ”Leda mig själv” till rabatterat pris och samtidigt få ett årsmedlemskap på Motivation.se.

Paketerbjudande: 995 kr – spara över 1.600 kr!

Vässa ditt ledarskap idag!

Dessutom presenterar Schyst Resande sin nya rapport ”All inclusive – effekterna av en växande resetrend”.

– Det är oerhört viktigt att belysa problematiken kring all inclusive-resor genom att öka kunskapen om hur detta koncept påverkar exempelvis den lokala ekonomin, klyftor mellan lokalbefolkning och turister, miljö och mänskliga rättigheter, säger Helena Myrman.

Rädda miljön och låt drömmar bli verklighet

Som ett led i Svenska Mässans miljösatsning erbjuder TUR-mässan utställarna att klimatkompensera sin medverkan på mässan även i år. Om utställarna lägger fem kronor per kvadratmeter utställningsyta bidrar TUR med ytterligare fem kronor.

Under mässdagarna kommer det också att finnas möjlighet att skänka rese- och upplevelsepaket till förmån för Stiftelsen MinStoraDag. Paketen auktioneras ut via Tradera och pengarna som samlas in kommer att hjälpa svårt sjuka barn att få sina önskedrömmar uppfyllda, som till exempel att simma med delfiner eller att träffa en idol.

Denna artikel:

  • Betygsätt

Följ ämne:

  • Uppleva

Dela:

Andra har också läst

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill