Svenska hotell ger hjälpande hand

Sweden Hotels inleder samarbete med Helping Hand till förmån för föräldralösa barn i Nairobi.

Hållbarhet | ARTIKEL | MARS 2011

Sweden Hotels inleder ett samarbete med Helping Hand, en svensk ideell förening som driver Ngamwanza Children Support Centre (NCSC) för föräldralösa barn i Nairobi, Kenya. Samarbetet dras igång under TUR-mässan i Göteborg 24-27 mars.

Ngamwanza Children Support Centre vänder sig till särskilt utsatta barn, som utan skolan hade varit hänvisade till gatan. Vanligast är att barnen bor hos någon nära släkting eftersom deras föräldrar dött av Hiv/Aids. Några av barnen var också själva Hiv-positiva och många var undernärda då de kom till centrat. En tryggare tillvaro med skolan och personalen som fast punkt har gjort att barnen nu är i relativt god kondition.

Gruppen består för närvarande av 36 barn mellan 4–12 år där man bedriver förskola för de yngsta och ser till att de äldre får vad de behöver för att kunna gå i den statliga grundskolan, t ex skoluniform som är obligatorisk och skolbänkar. Den mat de får i skolan är också den enda mat de får - utan den skulle de vara hänvisade till gatan med allt vad det innebär. 100% av insamlade medel går oavkortat till barncentrat.

Startskottet för samarbetet sker under TUR-mässan, som går av stapeln i Göteborg 24-27 mars. Under mässan uppmuntras besökarna under de allmänna dagarna att hälsa på i både JK Safaris och Sweden Hotels montrar, och i utbyte skänker Sweden Hotels 10 kr för varje inlämnad deltagartalong. Under TUR-mässan är även vattenföretaget Sweden Water med och sponsrar barncentrat. Samtidigt har besökarna möjlighet att vinna ett weekendpaket på Hotel Continental Sweden Hotels i Halmstad.

-    Vi har länge sökt efter en organisation dit vi kan skänka pengar och då allra helst i ett långvarigt samarbete. Därför känns denna möjlighet väldigt bra och vi glädjer oss verkligen åt att få möjligheten att hjälpa till, säger Jenny Bänsch Larsson, styrelseledamot och delägare i Fenix Hospitality Sweden AB, som äger och förvaltar varumärket Sweden Hotels.

Svensken Jonas Gejke bor i Kenya och är en av grundarna till Ngamwanza Children Support Centre, grundare av JK Safaris i Kenya och tillika en av delägarna på JK Safaris i Sverige. JK Safaris arrangerar resor till Afrika med ett långsiktigt tänkande och engagemang i lokalbefolkningen.

Skådespelaren Stefan Sauk är tillsammans med Jonas Gejke en av grundarna till NCSC, och besöker ofta Ngamwanza och Kenya.

-    Det är visserligen en droppe i havet men det gör i alla fall skillnad för några, säger Stefan Sauk.
 

Denna artikel:

  • Betygsätt

Följ ämne:

  • Hållbarhet

Dela:

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill