Julklappar – i år igen?

Fixa klapparna enkelt och glatt.

Uppleva | ARTIKEL | DEC 2011

Dags för jul och klappar. Blir du stressad av uppgiften? Lugn, här är tipsen för en fröjdefull klappshopping. Var personlig, kreativ och klurig och julen kommer garanterat bli god.

Ge bort en upplevelse

Ett smart sätt att göra någon glad. Konserter, teater -eller dans. Varför inte bio? Kombinera med restaurangbesök kanske? Behandlingar av olika slag, fotvård, massage, ansiktsbehandling? Kanske kan du följa med och göra sällskap så blir det dubbelt roligt?

Ge bort utbildning

Ett presentkort på en kurs kan vara väldigt uppskattat. Språk, matlagning, keramik, yoga? Ledarskap, hunddressyr eller skrivarkurs? Det finns en kurs för alla.

Medlemskap

Ett medlemskap i en förening är en klapp som ofta räcker i ett helt år. En vänförening till ett museum ger fritt inträde? Eller idrottsföreningen? Frimärkssamlarföreningen? Filmklubben?

Ge bort välgörenhet

Köp en get till någon som behöver, ge bort vaccinationer, utbildning och rent vatten. Plantera ett träd eller flera i Afrika. Möjligheterna att göra gott är många och en bra present till den som har allt och ständigt deklarerar att den inte önskar sig något. Kolla in de stora välgörenhetsorganisationerna. Dessutom kan du fixa de flesta av de här inköpen på nätet. Smidigt, enklet och omtänksamt.

Ge bort något gammalt

Vill du vara miljövänlig och samtidigt göra dig själv en tjänst - ge bort något du har hemma som inte längre använder, men som ändå är i gott skick. Titta runt och du hittar säkert många sådana saker. Vem har sagt att det måste vara nyköpta saker i klapparna. Den där boken du aldrig läste? De där ljusstakarna som stått i skåpet i all evig tid? Den felköpta tröjan du aldrig använt och kostymen som krympt? Blir det inte klappar till någon du känner, passa på att ge bort till någon välgörenhetsorganisation.

Öka ledarskapsförmågan inklusive självledarskapet och välmåendet i hela organisationen!

Growloop - den digitala ledarskapscoachen, tränar och utvecklar ledarskapet inklusive självledarskapet hos individer, team och organisation.

Välj bland populära ledarskapsprogram och träna själv och tillsammans med kollegor, oavsett var ni befinner er.

Growloop används idag i svenska likväl som internationella organisationer och har fått fina betyg, bland annat 8,5/10 i NPS score och 5/5 i app store.

Just nu får alla organisationer som köper Growloop via Motivation.se innan årskiftet 5% i rabatt. Dessutom ingår all funktionalitet och alla program i priset för hela 2023.

Boka demo här och ange Motivation.se i meddelandet.

Growloop
Läs mer

Ge bort dig själv

Bjud mamma på en heldag på stan med bara dig? Eller en dag i skogen? Eller på bio, till sjöss, eller vad som nu kan passa. Bjud barnet på en mysig dag tillsammans med bara dig. Massor med samvaro och så gör ni det som barnet gillar bäst oavsett om det är sandlådesittning eller att spela tevespel. Ge din partner en överraskningsdag? Möjligheterna är oändliga.

Mat och vin

Säkert kort i många lägen. En god ost, en fin korv, en flaska med gott vin eller bubbel. Ätbara gåvor är toppen. Det kan också vara finaste olivoljan, lyxigaste saltet eller knäckebrödet som någon handkavlat tunt och fint. Orkar du, bakar du kanske något själv, plockar fram sylten, saften och moset du redan gjort och slår in finaste paketet. Eller så köper du. Allt gott är gott och du kan göra dina julklappsinköp i mataffären samtidigt som du handlar middagsmat.

Var kreativ!

Det finns otaliga sajter där du kan göra egna personliga kalenderar eller fotoböcker. Det är alltid uppskattat med bra foton på barnen eller från resan. Eller varför inte bara roliga vardagsfotografier från året som gått? Det finns också sajter där du kan trycka egna tröjor. Varför inte ge bort en personlig tröja med något oförglömligt citat från tröjbäraren själv?

Skippa klapparna helt?

Det är också tillåtet förstås, men gillar du att ge -  fortsätt med det. De flesta blir glada av att få. En bok är alltid bra. Beställ på nätet nu och du hinner få det mesta till jul, du kan till och med få inslaget.

Jenny Andersson

Frilansskribent

  • Följ skribent

Jenny Andersson är frilansskribent på Motivation.se. Det som motiverar henne i livet är god mat, inspirerande förebilder och bästa vännerna.  I grunden jur.kand, utbildad vid Stockholms universitet, men sadlade om till skribent för cirka tio år sedan. För det är så mycket roligare att skriva...

Kontakt: jenny@motivation.se

Denna artikel:

  • Betygsätt

Följ ämne:

  • Uppleva

Jenny Andersson

Följ skribent:

  • Följ skribent

Denna artikel:

  • Betygsätt

Följ ämne:

  • Uppleva

Dela:

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill