Ladda batterierna på hemmaplan

Gör det enkelt, gör det nära.

Hälsa | ARTIKEL | APRIL 2011

Ladda batterierna på hemmaplan

Ladda batterierna på hemmaplan

Ibland behöver vi fylla på med energi och sätten att göra det på är många och varierande. Finns det gott om tid brukar resor vara ett sätt. En golftripp eller en spa-resa. Något som verkligen laddar batterierna. Men om du inte har tid att åka bort och behöver boosta energin här och nu under din arbetsdag, vad gör du då?

Lyft blicken och tänk annorlunda. Undersök vad som finns att göra i din närhet och använd till exempel lunchtimmen till något du aldrig gjort förut. Varför inte
göra något kulturellt? Ta dig iväg till ett museum, ett galleri eller något annat som erbjuder nya intryck. Vissa teatrar har soppteater vid lunchtid.

Använd naturen. Leta rätt på en plätt gräs eller en hel skog, gå en sväng. Sitt vid vattnet. Läs en bok eller plocka blommor. Med eller utan sällskap.

Musik? En lunchkonsert, kan det vara något? Det finns kyrkor som erbjuder ”Orgelmacka” i lunchtid.

Träffa ett djur eller flera. Låna en hund att rasta eller ta dig till en plats där det finns djur. En 4H-gård eller en park med många änder. Mata djuren och prata lite med dem.

Nya intryck ger energi

Det kan vara så enkelt som att byta lunchställe. Eller att äta en annan tid på dagen. Jättetidigt eller mycket senare?  Eller prova en ny träningsform. Zumba är kanske kul? Boka in eftermiddagens möte utanför kontoret. Kanske på konditoriet. Eller i simhallen, så kan ni bada och basta efter mötet. Frukost innan jobbet med en god vän kan lyfta en hel dag. Eller stanna kvar på dagis en stund och softa med barnen.

Jobbar du i en storstad är utbudet av variation kanske större, men låt inte det hämma om du arbetar på en mindre ort. Det är egentligen bara din egen fantasi som sätter gränser. Nästa projektmöte kan vara utomhus, en pratpromenad med korvgrillning efteråt. Vem har sagt att det inte får vara så?


 
 

Denna artikel:

  • Betygsätt

Följ ämne:

  • Hälsa

Dela:

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill