Webbutbildning: Stresshantering – förstå och förändra

Onlineutbildning

Kort om: Webbutbildning: Stresshantering – förstå och förändra

Längd:
Utbildningen tar totalt ca 2 h att genomföra
Kostnad:
495 SEK exkl. moms
Kategori:
Arbetsmiljö

Webbutbildning: Stresshantering – förstå och förändra

När biologi och evolution ställer till det i dagens samhälle

Välkommen till en webbutbildning som fokuserar på fysiska och psykiska stressreaktioner – när, hur och varför reagerar vi som vi gör? 

Utan att förminska arbetsgivarens ansvar för en god arbetsmiljö, ger den här utbildningen dig ett bra komplement när det gäller de delar som du själv kan ta makten över, nämligen din kropp och dina tankar!

Gebbe Björkman

Upplägg

Utbildningen motsvarar en tvåtimmars stressföreläsning, med möjlighet att reflektera kring olika frågor kopplade till varje avsnitt. Stressforskare Sören Hjälm delar med sig av både teoretisk kunskap och praktiska verktyg och råd att använda dig av i vardagssituationer. 

För att bidra till en avstressande upplevelse är utbildningen illustrerad av Gebbe Björkman, som är en av Sveriges främsta naturkonstnärer.

För vem

Utbildningen är till för dig som är intresserad av hur och varför biologi och evolution ibland ställer till det för oss i dagens samhälle och hur du själv kan påverka din egen upplevelse av stress.

Är ni flera på din arbetsplats som går utbildningen finns det också goda förutsättningar för att använda utbildningsmaterialet som underlag i uppföljande gruppdiskussioner.

"Pedagogiskt och lättförståeligt med bra exempel som är tydliga och lätta att relatera till."

– Nöjd deltagare

Kursens innehåll

Kursen innehåller teoretisk kunskap om vår hjärna och trecirkelmodellen, om hur och varför biologi och evolution ibland ställer till det för oss i dagens samhälle. Du får också praktiska verktyg och råd att använda dig av i vardagssituationer. 

Efter varje avsnitt finns ett antal frågor att reflektera kring. Du har också möjlighet att löpande göra egna anteckningar i systemet under utbildningens gång.

Utbildningen går igenom: 

  • Kunskap om hjärnan: Hjärnans olika delar och dess funktioner och reaktioner. Vår hjärna är inte riktigt anpassad för livet här och nu, utan reagerar fortfarande som om vi vore stenåldersmänniskor. Hur märks det? 
  • Mentalisering: Förmågan att kunna se sig själv utifrån och andra inifrån. 
  • Trecirkelmodellen: Hotsystemet – som aktiverar vår reptilhjärna och sätter kroppen i alarmberedskap. Utforskarsystemet – som stimulerar oss att göra nya upptäckter och söka kickar. Trygghetssystemet – som ger oss en känsla av lugn och välmående och är skapat för att skydda oss. 
  • Funktionell beteendeanalys: Ett verktyg som har sitt ursprung i KBT (kognitiv beteendeterapi). Det hjälper dig att konkretisera och logiskt analysera situationer som du upplever som stressande och hotfulla. Kursledaren går igenom verktyget och sedan får du prova själv hemma.  
  • Avslutning: Avslutningsvis får du tips på hur du kan fördjupa dig ytterligare inom ämnet. Sören delar med sig av olika bloggar och artiklar, och ger förslag på övrig litteratur kring stresshantering. Du har också möjlighet att beställa ett kursintyg. 

Investering 

Pris: 495 kr exkl. moms. 

Tid: Kursen tar totalt ca 2 timmar att genomföra. 

Du kan när som helst pausa och sedan fortsätta där du slutade, eller gå tillbaka och repetera utvalda delar. Du har fri tillgång till kursen under 3 månader från köpdatum. 

Sören Hjälm.

Kursledare 

STQM har tagit fram utbildningen tillsammans med Sören Hjälm som är forskare inom stress och utbrändhet. Sören är dessutom certifierad KBT-terapeut och har lång erfarenhet av att skapa och genomföra olika utbildningar och utvecklingsprogram inom ledarskap och stressrelaterade frågor.  

Så säger några nöjda deltagare 

"Mycket intressant och givande i sin helhet. Jag gillar strukturen och att man tydligt kan följa de olika stegen i menyn, och där också se hur långt man kommit. Pedagogiskt och lättförståeligt med bra exempel som är tydliga och lätta att relatera till."

"Överlag ett bra och intressant innehåll som är pedagogiskt och behagligt framfört samt väldisponerat. Kursverktyget är också ett av de bättre jag sett – rent och tydligt. Toppen med både text/ljud och sedan video på samma ämne, men med en lite annorlunda vinkel!"

"Spännande och lärorikt, med ett bra och klart upplägg av kursen."

"Föreläsningarna och texterna är väldigt tydliga och lätta att följa med. Det är jättebra med reflektionsfrågorna som sammanfattar det som har gåtts igenom i avsnittet."

STQM Management

Telefon:
08-501 292 17

Adress:
The Park
Magnus Ladulåsgatan 3
181 65 Stockholm

info@stqm.com
www.stqm.com

Följ företag:

  • Följ STQM Management

Nyhetsbrev

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Ja, tack!

Senaste nytt från oss!
Facebook