”Musik är ett sätt att nå ut”

Läkarmissionens satsning Sånger för Livet samlar pengar till Place of Restoration.

Hållbarhet | ARTIKEL | OKT 2012

Intresset för kör och körsång är stort i Sverige idag. Läkarmissionens Sånger för Livet har funnits i 15 år och fortsätter nå ut med sin kombination av lokala etablerade körer och tillresta gästartister. I år finns namn som Uno Svenningson och Rigmor Gustafsson på listan. Projektledare är Titti Sundberg som berättar mer om projektet och hur du kan bli en Skyddsängel.

Sånger för Livet är ett välkänt begrepp numera. I femton år har körer samlats och sjungit tillsammans för att nå ut och uppmuntra sin publik att ge bidrag till Läkarmissionens olika projekt.

- Många känner säkert till att vi under en lång period höll till i Globen. Då var det Kjell Lönnå som ledde en jättekör!  Nu handlar det om en lite mindre skala, men å andra sidan nu rör vi oss istället ute i landet vilket känns väldigt roligt, säger Titti Sundberg, projektledare och koordinator för Sånger för Livet.

Den här gången ges tio konserter från september till mars, bland annat i Kumla, Karstad och Trollhättan. Körerna är verksamma lokalt, men jobbar och repeterar tillsammans med körledaren Mats Backlund inför upptrdäandet. Extra draghjälp får de av soloartister som medverkar i programmet.

- Det här är människor som älskar att sjunga! Musik är ett fantastiskt sätt att nå ut och körformatet får med alla. Sen är det jätteroligt att vi också fått möjlighet att jobba tillsammans med några av de riktigt stora, som Rigmor Gustafsson, Uno Svenningsson och Anna Stadling. Det känns bra att stora svenska artister vill stötta det arbete vi utför inom Läkarmissionen.

Pengarna som samlas in under höstens och vårens Sånger för Livet, går till projektet Place of Restoration som Motivation.se tidigare skrivit om.

Motivation.se

Från stressad chef till inspirerande ledare!

Känner du dig överväldigad i din ledarroll? I så fall är du inte ensam. Med onlineutbildningen Leda mig själv, går du från stress och reaktivitet till självledarskap, fokus och starka teamresultat.

Kolla in vårt specialerbjudande på denna kraftfulla 1-timmesutbildning.

Transformera ditt ledarskap nu!

Motivation.se

Känner du dig ibland otillräcklig, reaktiv och stressad i din chefsroll?

Upptäck "Leda mig själv" och stärk dig själv i ditt ledarskap:

 • Från stress till kontroll
 • Från händelsestyrd vardag till proaktiv styrning mot mål
 • Från missförstånd och konflikter till engagemang och positiv teamdynamik

Nu kan du köpa onlineutbildningen ”Leda mig själv” till rabatterat pris och samtidigt få ett årsmedlemskap på Motivation.se.

Paketerbjudande: 995 kr – spara över 1.600 kr!

Vässa ditt ledarskap idag!

Det viktiga projektet arbetar med att skapa en trygg tillvaro för föräldralösa och utsatta barn i Sydafrika. Place of Restoration, med svenskättlingen Monica Woodhouse i spetsen, arbetar bland annat med att slussa barn till stabila fosterfamiljer.

- Vi arbetar just nu hårt inom Läkarmissionen med att komma bort från ”ettbarnstänket” som fadderverksamhet ibland kan innebära. Vi vill visa att det är viktigt att hjälpa alla barn och också ta ett större grepp över situationen – att förändra en hel tillvaro. Därför har vi nu börjat jobba in begreppet Skyddsängel, där vi uppmanar människor att skänka pengar för att stötta projektformer som skapar en hållbar lösning för barn i utsatta miljöer. Det är bra att hjälpa enskilda individer, men vi tror att man kanske når ännu längre genom att skapa förutsättningar för hela grupper av barn som har det svårt, säger Titti.

Och den som besöker någon av kyrkorna ute i landet där det sjungs för livet får höra både jazz, gospel och visor.

Här är de konserter som återstår under hösten 2012 och våren 2013

 • Skövde 20/10 - St Helena Kyrka
 • Jönköping 21/10 - Kristine Kyrka
 • Kumla 17/11 - Kumla Kyrka
 • Karlstad 18/11 - Domkyrkan
 • Västra Frölunda 9/2 - Västra Frölunda Kyrka
 • Trollhättan 10/2 - Lextorpskyrkan
 • Västerås 9/3 - Ansgarskyrkan
 • Arboga 10/3 - Heliga Trefaldighetskyrkan


Här kan du också läsa mer om hur du kan bli Skyddsängel och hjälpa ensamma barn till trygghet i en ny familj.

Frida Spikdotter Nilsson

Frida Spikdotter Nilsson

Vår expert inom kreativ kommunikation och skrivande

 • Följ skribent

Frida Spikdotter Nilsson coachar och håller workshops i skrivande och kreativ kommunikation för chefer, ledare och egenföretagare. Hon stöttar också i skrivutveckling via Skrivplaneten.se - en digital samlingsplats för kreativitet, storytelling och personligare kommunikation. 

Frida har jobbat med det skrivna ordet i olika former i över 20 år som frilansjournalist, skribent, redaktör, kommunikatör, bloggare och spökskrivare. Med ena benet i det skönlitterära uttrycket letar hon alltid efter berättelser som berör och når in i mottagaren. Med humor, självdistans och skrivandet som metod lockar hon fram nya dimensioner i berättelsen om både företag och människor. Frida var tidigare redaktionschef på Motivation.se

www.skrivplaneten.se

frida@skrivplaneten.se

Denna artikel:

 • Betygsätt

Följ ämne:

 • Hållbarhet

Frida Spikdotter Nilsson

Frida Spikdotter Nilsson

Följ skribent:

 • Följ skribent

Denna artikel:

 • Betygsätt

Följ ämne:

 • Hållbarhet

Dela:

Vill du bli en Skyddsängel?

Vill du stötta Läkarmissionen och bli en Skyddsängel för övergivna och föräldralösa barn?

Ring 08-620 02 00 under kontorstid och beställ en blankett för autogiro. Fyll i blanketten och skicka den till Läkarmissionen med det bifogade, frankerade kuvertet.

Du kan också maila ditt intresse med dina adressuppgifter om du hellre vill det. Då mailar du till info@lakarmissionen.se

Här kan du läsa mer om vad det innebär att bli en Skyddsängel!

Vill du bli en framgångsrik ledare?

 • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
 • Kostnadseffektivt
 • Tillgång när du vill, var du vill