Frukost till dörren

Underlätta vardagen med hemkörd mat.

Uppleva | ARTIKEL | APRIL 2011

Matkassebranschen har exploderat de senaste åren. I den stressiga vardagen är det attraktivt att slippa tänka på inköp, men ändå få bra råvaror och uttänkta recept hela vägen hem. Nu tar företaget Middagsfrid konceptet ett steg till – frukost till dörren.

Företaget Middagsfrid var först ut på marknaden i Sverige med affärsidén att leverera mat hem till dörren. 2007 startades företaget av Kicki Theander och sedan dess har åtskilliga kassar mat levererats till hungriga familjer.

Matkassebranschen, som framförallt är inriktad på att erbjuda en lösning på vardagsmiddagsproblemet, har på bara några år blivit en bransch att räkna med och trenden är stark. Nu tar Middagsfrid ytterligare ett steg och börjar leverera frukost och bakpaket till dörren.Tanken med de nya kassarna är att vidga konceptet och att hjälpa hushåll hela dagen.

- Vår vision är att hjälpa till att skapa en bättre matvärld där familjer kan äta god och hälsosam mat som är lagad på äkta råvaror. Nu vill vi hjälpa våra kunder hela dagen och har därför tagit fram kompletterande produkter, säger Kicki Theander.

För att veta vad en normalfamilj vill ha i sin frukostkasse har Middagsfrid gått ut och frågat sina kunder. Nästa steg var att välja ut varor och den enskilda produkt som var absolut mest efterfrågad var ägg.

- När jag komponerade frukostkassen kunde jag inte hitta någon müsli som levde upp till mina krav på kvalitet, hälsa och klimat. Därför har vi också tagit fram en egen frukostmüsli, säger Kicki Theander.

Resultatet har blivit en frukostkasse som levereras till kunderna i samband med middagskassen. Frukostkassen består av müsli, ekologiska ägg, bröd, pålägg, fil och allt annat som behövs till veckans frukostar.

Middagsfrid passar även på att slå ett slag för att folk ska baka mer hemma och lanserar därför i samma veva Bakpaketet. I paketet finns recept och mjölsorter samt övriga ingredienser som behövs för att baka goda, nyttiga och enkla bröd. Bakpaketet varieras månad för månad och innehåller också recept. Med bakpaketet fortsätter Middagsfrid sin IKEA-inspirerade idé att leverera byggsatsdelar och smarta instruktioner. Lika självklart som att alla svenskar numera kan skruva ihop bokhyllan Billy ska samma familjer inom kort kunna baka gott bröd.

- Jag älskar hembakat bröd och har svårt att hitta bröd i butikerna som uppfyller mina krav. Bröddisken upplever jag som en av de sorgligaste avdelningarna med sina tillsatsstinna och sötade produkter. Därför vill vi hjälpa alla att komma igång med det egna baket. Med enkla anvisningar är det inte svårt att få till sitt eget hembakade och nyttiga bröd, säger Kicki Theander.

Denna artikel:

  • Betygsätt

Följ ämne:

  • Uppleva

Dela:

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill