Investera i ägg som gör skillnad

Äggkompensera - ge bort kycklingar i påsk till självhjälpsprojekt i El Salvador.

Hållbarhet | ARTIKEL | MARS 2013

Snart är det påsk. Vad sägs om att dra ner lite på påskgodiset och istället göra något som fyller en mer långtgående funktion? Läkarmissionens självhjälpsprojekt i San Salvador ger familjer möjlighet att försörja sig på längre sikt – tack vare ägg och kycklingar.

I paketet, som kostar 100 kronor, ingår 25 kycklingar, gödning och diverse verktyg. De mottagande familjerna får också genomgå en mindre utbildning i djurhållning och konsten att driva ett företag. Insatsen ger familjer i det fattigaste området av San Salvador möjlighet att starta en mindre verksamhet och ta sig ur fattigdomen.

För familjen Gonzalez som bor i ett av de fattigare områdena i San Salvador har de 25 kycklingarna erbjudit helt nya möjligheter. För första gången i livet tjänar de egna pengar och har möjlighet att planera för framtiden. För de fyra barnen innebär familjens förbättrade ekonomi också att de kan få en ordentlig utbildning.

Unknown photo imported from Drupal

Femtonåriga Erick och lillasyster Dayana som är sex år har äntligen fått ordentliga skor som underlättar den långa promenaden till skolan. Tidigare hade familjen inte råd, men nu när de kan sälja kycklingar finns lite pengar över till annat än mat.

Hela familjen är inblandad i arbetet att ta hand om kycklingarna och går till och med upp mitt i natten för att ta hand om dem. Maten ska fyllas på var tredje timme och vattnet bytas varje timme. Familjens minsta kycklingar är bara drygt en vecka gamla och behöver extra omsorg och majsfoder med extra mycket vitaminer.

Vill du också äggkompensera? Här hittar du mer information!

Foto: Hans-Jörgen Ramstedt

Frida Spikdotter Nilsson

Frida Spikdotter Nilsson

Vår expert inom kreativ kommunikation och skrivande

  • Följ skribent

Frida Spikdotter Nilsson coachar och håller workshops i skrivande och kreativ kommunikation för chefer, ledare och egenföretagare. Hon stöttar också i skrivutveckling via Skrivplaneten.se - en digital samlingsplats för kreativitet, storytelling och personligare kommunikation. 

Frida har jobbat med det skrivna ordet i olika former i över 20 år som frilansjournalist, skribent, redaktör, kommunikatör, bloggare och spökskrivare. Med ena benet i det skönlitterära uttrycket letar hon alltid efter berättelser som berör och når in i mottagaren. Med humor, självdistans och skrivandet som metod lockar hon fram nya dimensioner i berättelsen om både företag och människor. Frida var tidigare redaktionschef på Motivation.se

www.skrivplaneten.se

frida@skrivplaneten.se

Denna artikel:

  • Betygsätt

Följ ämne:

  • Hållbarhet

Frida Spikdotter Nilsson

Frida Spikdotter Nilsson

Följ skribent:

  • Följ skribent

Denna artikel:

  • Betygsätt

Följ ämne:

  • Hållbarhet

Dela:

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill