Åsa Beckman

Citat | CITAT | JAN 2020

Kvinnlig makt leder inte automatiskt till sexuell dragningskraft.

Åsa Beckman

Dagens Nyheters kolumnist och biträdande kulturchef Åsa Beckman funderar vid en bokmässemiddag varför en grånad manlig författare i godan ro kan sitta på en middag och ändå anses tilldragande. Hans status och makt tycks ha den förunderliga förmågan att liksom ”överflygla åldrandet”, tänker Åsa Beckman. Hon konstaterar att vi i dag har mängder av betydande kvinnliga konstnärer, författare, regissörer, teater-, konsthalls- och förlagschefer. Därtill kvinnliga vd:ar, partiledare och koncernchefer. Alla dessa kvinnor har makt, väcker respekt och de beundras men, resonerar Åsa Beckman, deras ställning tycks inte på samma självklara sätt föra med sig att de ses som erotiskt attraktiva. Hon frågar sig själv vad det kan bero på och finner att svaret kan var att det kanske handlar om någon sorts mental och fysisk eftersläpning: ”Genom historien har kvinnor behövt utveckla en stark attraktion till män i centrum eftersom de inte fått vara där på egna meriter. Det har varit ett sätt att kanalisera sin längtan att få vara där det intressanta händer.”

Annons

Öka ledarskapsförmågan inklusive självledarskapet och välmåendet i hela organisationen!

Ledarskapsutveckling är ofta dyr, tar lång tid och är bara för några få. Men ledarskap har fått en ny mening. Med Growloop är hela organisationen med. Så att både människor, teams och organisationer kan växa snabbare. I en större skala. Och till en lägre kostnad.

Just nu får alla organisationer som köper Growloop via Motivation.se innan årskiftet 5% i rabatt. Dessutom ingår all funktionalitet och alla program i priset för hela 2023.

Boka demo här och ange Motivation.se i meddelandet.

Growloop
Läs mer

Mats Ekdahl

Följ skribent:

  • Följ skribent

Denna artikel:

  • Betygsätt

Följ ämne:

  • Citat

Dela:

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill