Böcker om resor

Hela världen i knät.

Uppleva | ARTIKEL | JUNI 2011

Reser du bort i sommar eller stannar du i hängmattan? Eller gör en kombo, res i hängmattan. Här är böckerna du behöver för att ta dig långt bort när du pausar från midsommarsillen.

 1. En otrolig seglats - Tristan Jones. En härlig bok om mannen som fick för sig att segla på det lägst belägna vattnet – Döda Havet för att sedan ta båten till det högst belägna vattnet: Titicaca-sjön i Peru. På den resan händer så mycket att man blir alldeles matt där i hängmattan.
   
 2. Till jordens medelpunkt - Jules Verne. Här pratar vi klassiker och om detta inte är en djuplodande resa, så vet jag inte vad.
   
 3. Tintin - Herge. Måste slå ett slag för tecknade Tintin, innan Spielbergs film kommer och får folk att glömma originalet. Det finns bara ett Tintin-album som inte innehåller resande och det är Castafiores juveler. I alla de andra böckerna reses det långt bort. Även till månen. Så bara välj ett album och njut.
   
 4. Eat, pray, love - Elisabeth Gilbert.  Här reser vi både ute i världen och inombords. En inspirerande bok, inte bara för kvinnor om nu någon trodde det. Fantastiska matskildringar från Rom.
   
 5. Notes from a Small Island - Bill Bryson. Vill du uppleva det engelska med amerikanska ögon? Den här roliga boken skildrar författarens resa runt ett England som han älskar, men samtidigt förundras över. Notes from a Big Country kan sägas vara fortsättningen, här är författaren tillbaka i sitt USA efter 20 år i England.
   
 6. The Beach - Alex Garland. Tillhör du den svenska minoritet som aldrig varit i Thailand. Den här boken kanske gör dig sugen? Eller inte?
   
 7. Och solen har sin gång - Ernest Hemingway. Klassisk måste-ha-läst-bok. Utspelar sig i Paris och i Spanien och här sökes meningen med livet. Han reste själv runt en del, den gode Ernest och skriva gjorde han som ingen annan. Läs för första gången eller läs om.
   
 8. Kastrullresan - Edit Unnerstad. En barnboksklassiker om den okonventionella uppfinnarfamiljen Pip-Larsson, som åker Sverige runt och säljer kastrullen som piper när maten är klar. Finns som ljudbok.
   
 9. Sagan om ringen - J.R.R Tolkien. Har du inte läst böckerna är det dags nu, det är faktiskt ett evigt traskande och transporterande i trilogin. Men det är ett bra skildrat traskande och med mycket spännande som händer. Nöj dig inte med att bara ha sett filmerna. Läs också. Alla tre böckerna, res i Tolkiens värld.

Denna artikel:

 • Betygsätt

Följ ämne:

 • Uppleva

Dela:

Andra har också läst

Vill du bli en framgångsrik ledare?

 • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
 • Kostnadseffektivt
 • Tillgång när du vill, var du vill