David Brooks

Citat | CITAT | JULI 2020

Ögonblicken av inspiration kommer rätt som det är, efterlängtade och oväntade.

David Brooks

Den amerikanske journalisten och författaren David Brooks intresserar sig för psykologen Anders Ericsson som med sin teori om 10 000-timmarsregeln inskärpt värdet av hårt arbete. Kärnan i den bok som Ericsson skrivit ihop med sin kollega Robert Pool är att betydelsen av medfödd genialitet tonas ned för att i stället understryka vikten av planlagd praktik, det vill säga minutiöst noggranna övningar för att fullända en viss färdighet. Alla som till exempel har iakttagit den amerikanska störtloppsåkaren Lindsey Vonn i en tävling vet att forskarna har rätt. Ihärdigt arbete är förutsättningen för framgång och Lindsey Vonn är ett lysande exempel på detta. Ändå kan det förekomma ögonblick sedan man har arbetat flitigt och bemästrar de tekniska svårigheterna – då ande och intellekt får luft under vingarna och börjar flyga. Lindsey Vonn är ett strålande exempel även på detta.

Öka ledarskapsförmågan inklusive självledarskapet och välmåendet i hela organisationen!

Growloop - den digitala ledarskapscoachen, tränar och utvecklar ledarskapet inklusive självledarskapet hos individer, team och organisation.

Välj bland populära ledarskapsprogram och träna själv och tillsammans med kollegor, oavsett var ni befinner er.

Growloop används idag i svenska likväl som internationella organisationer och har fått fina betyg, bland annat 8,5/10 i NPS score och 5/5 i app store.

Just nu får alla organisationer som köper Growloop via Motivation.se innan årskiftet 5% i rabatt. Dessutom ingår all funktionalitet och alla program i priset för hela 2023.

Boka demo här och ange Motivation.se i meddelandet.

Growloop
Läs mer

Mats Ekdahl

Följ skribent:

  • Följ skribent

Denna artikel:

  • Betygsätt

Följ ämne:

  • Citat

Dela:

Vill du bli en framgångsrik ledare?

  • Fri tillgång till hela vår kunskapsbank
  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång när du vill, var du vill